Tältä ikoninen Counter-Strike kartta Dust II näyttäisi modernilla pelimoottorilla Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä ikoninen Counter-Strike kartta Dust II näyttäisi modernilla pelimoottorilla

Yksi kaikkien aikoinen suosituimmista ja tunnetuimmista kartoista Counter-Striken Dust II on kokenut muutamia päivityksiä sen jälkeen kun se alunperin julkaistiin vuonna 2001. Viimeeksi se sai päivityksen pelin yhteydessä. Nyt kuitenkin tasosuunnittelija ja artisti Wiktor Öhman on luonut kartan uudelleen Unreal Engine 4 -pelimoottorilla.

Tältä kenttä siis näyttäisi mikäli se olisi luotu nykyaikaiselle pelimoottorilla. Öhman ei kuitenkaan ole luonut koko karttaa, vaan vain osan siitä. Videolla nähdään kuinka suuri määrä työtä tarvitaan vain yhden kartan osan suunnitteluun. Öhman on urallaan suunnittellut karttoja ja tasoja mm. peliin.

Voit tutustua Öhmanin töihin hänen Artstation tilillä ja lukea lisää Dust II karttaprojektista Mediumista.

Far Cry -pelisarja täyttää 20 vuotta – järjestimme pelit paremmuusjärjestykseen Kommentit pois päältä artikkelissa Far Cry -pelisarja täyttää 20 vuotta – järjestimme pelit paremmuusjärjestykseen

Far Cry

Ubisoftin suosittu avoimen maailman räiskintäpelisarja täyttää ensi viikolla 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi pelisarja on tuntuvassa alennuksessa mm. Steamissä, Epic Games Storessa sekä Storessa.

Pelisarja on tunnettu laajoista avoimista ja eksoottisista pelimaailmoistaan sekä värikkäistä konflikteista. Sarja on kokenut vuosien varrella muutoksia, joten sukelletaanpa peleihin ja katsotaan, mitkä niistä ovat nousseet legendoiksi ja mitkä jääneet hieman varjoon.

1. Far Cry 3 (2012)

Far Cry 3

Trooppinen paratiisi kääntyy veriseksi painajaiseksi tässä sarjan huipputeoksessa. Vaarallinen Vaas Montenegro pitää saarta tyrannisoitunaan, ja pelaajan on selviytyäkseen käyttämään kaikkia keinoja. nosti sarjan aivan uudelle tasolle hienoilla hahmoillaan, jännittävällä tarinallaan ja mukaansatempaavalla pelimekaniikallaan.

2. Far Cry 5 (2018)

Montanaan punaniskaseuduille sijoittuvassa -pelissä uskonnollinen kultti johtaa pelaajan taisteluun vapauden puolesta. Peli on visuaalisesti upea ja tarjoaa monia nautittavia hetkiä pelattavaksi yksin tai kaverin kanssa. Toisinaan vinksahtanut tarina ja hieman itseään toistava pelattavuus pudottavat kuitenkin hieman kokemusta.

3. Far Cry 4 (2014)

Far Cry 4

vie pelaajan Kyratin fiktiiviseen Himalajan valtioon, jota hallitsee Pagan Min. Peli on kaunis ja tarjoaa paljon tekemistä, mutta jää hieman Far Cry 3:n varjoon tarinansa ja hahmojen osalta.

4. Far Cry 6 (2021)

Far Cry 6

sijoittuu Karibialla sijaitsevalle kuvitteelliselle Yaran saarelle, jota johtaa diktaattori Anton Castillo. Peli tarjoaa sarjan suurimman ja monipuolisimman pelimaailman ja hauskan pelattavuuden, mutta toisinaan ylettömältä tuntuva tarina ja unohtumattomien hahmojen puute vaivaavat kokonaisuutta.

5. Far Cry 2 (2008)

Alkuperäistä Far Cryta synkempi ja realistisempi jatko-osa sijoittuu Afrikkaan. Peli on haastava ja tarjoaa paljon vapautta, mutta sen tekniset ongelmat ja toisinaan turhan hidas tempo voivat turhauttaa pelaajaa.

6. Far Cry Primal (2016)

vie pelaajan esihistoriaan, jossa taistellaan muiden ihmisten ja petojen kanssa selviytymisestä. Peli on uniikki ja kokeileva, mutta jää kauaksi sarjan parhaimmistosta pelattavuutensa ja lyhyehkön tarinansa takia.

7. Far Cry (2004)

Far Cry

Alkuperäinen Far Cry sijoittui trooppiselle saarelle, jossa pelaaja taistelee hullun tiedemiehen luomaa geneettisesti muokattua armeijaa vastaan. Vaikka peli on graafisesti hieman vanhentunut, se tarjosi aikanaan upean avoimen pelimaailman ja jännittävän tunnelman.

Erityismaininnat

Mainitsemättä jäi vielä sarjan hulluttelevampi spin-off eli vuoden 2013 . Se on verinen parodia 1980-luvun toimintakliseistä elokuvista ja videopeleistä. Kyborgina kyber-liskoja vastaan taisteleva supersotilas Rex Colt tuo varmasti kaikkien retroilijoiden hymyn huulille.

Listaan kuuluu myös toinen mainnan arvoinen spin-off, eli vuoden 2019 . Se toimi jatko-osana Far Cry 5:lle, mutta sijoittuu 17 vuotta alkuperäistä tarinaa myöhemmin post-apokalyptisessä Hope Countyssa. Pelaaja taistelee värikästä ”Highwaymen” -rosvojoukkiota vastaan ja pelastaa selviytyjiä. Vaikka New Dawn ei ole yhtä mullistava kuin sarjan parhaat osat, tarjoaa se silti hauskaa pelattavaa äärimmäisen värikkäässä maailmassa.

Battlefield -kehittäjiltä uusi pelistudio – uuden sukupolven moninpeliräiskintä tuloillaan Kommentit pois päältä artikkelissa Battlefield -kehittäjiltä uusi pelistudio – uuden sukupolven moninpeliräiskintä tuloillaan

TTK Games

Entinen EA DICEn luova johtaja Lars Gustavsson on ilmoittanut perustavansa uuden pelistudion nimeltään (Time To Kill Games). DICEn ja DICE LA:n entisten johtajien luotsaamana TTK Games on määrä julkaista uusi ja korkealaatuinen uuden sukupolven verkkoräiskintäpeli.

TTK Gamesin tavoitteena on olla verkottuneen viihteen arvostettu edelläkävijä, joka yhdistää alan veteraanien asiantuntemuksen uuden sukupolven kehittäjien uusimpiin ideoihin ja syvään vuorovaikutukseen pelaajien kanssa. Studion perustamisen taustalla on tietoinen sitoutuminen innovointiin ja laatuun, ja sitä tukee studiokulttuuri, jossa loistavat ideat voivat tulla mistä tahansa, jotta pelaajille sekä verkkoyhteisöille voidaan tarjota uusia ja unohtumattomia kokemuksia.

TTK Gamesin perustajia ovat:

Lars Gustavsson, Toimitusjohtaja ja luova johtaja. 24 vuotta pelialalla työskennellyt veteraani, joka oli tuottajana 1942:lle ja valvoi sitten Battlefield-sarjaa luovana johtajana, kunnes jätti tehtävänsä marraskuussa 2022 ja perusti TTK Gamesin.

Daniel Berlin, Vanhempi suunnittelujohtaja. Berlin tuli alalle vuonna 2007 ja sai suunnittelukokemusta muun muassa World in Conflict- ja -peleistä. DICEen siirryttyään hän työskenteli useiden Battlefield-pelien parissa johtavana maailmansuunnittelijana ja suunnittelujohtajana, mukaan lukien kriitikoiden ylistämä .

Vidar Nygren, Teknologiajohtaja ja tekninen johtaja. Nygren on ollut pelitekniikan insinööri teini-ikäisestä lähtien, ja hän liittyi DICEen vuonna 1996, jolloin hänestä tuli Battlefield-pelisarjan tekninen johtaja. Tässä tehtävässä hän johti myös Frostbite-pelimoottorin kehittämistä, jota käytetään nykyään useissa Electronic Artsin julkaisemissa peleissä.

Peter Hoyles, Taiteellinen johtaja. Hoyles liittyi DICEen vuonna 2003 ja työskenteli taiteilijana monilla Battlefield-sarjan osa-alueilla, ja nousi DICE LA:n studion taiteelliseksi johtajaksi. Hoyles palaa nyt Tukholmaan Skydance New Median palveluksesta Los Angelesista.

”Pelaajille termi 'Time to Kill' määrittelee, miltä räiskintäpeli tuntuu ja kuinka nopeasti se etenee. Olemme tehneet siitä studion nimen ja osan studiokulttuuriamme. Meille termi 'TTK' ei ole vain käsityötaitoa pelin täydellisen nopeuden tai välittömyyden löytämisessä – se kertoo siitä, miten ihmiset ovat tappaneet aikaa pelaamalla tuhansia vuosia. Koko urani ajan olen tehnyt pelejä, jotka kannustavat tiimityöskentelyyn, ystävälliseen kilpailuun sekä oman mielen ja refleksien käyttämiseen tavoitteen saavuttamiseksi ja vastustajan päihittämiseksi. Olemme intohimoisia videopelejä kohtaan, koska mielestämme ei ole parempaa tapaa tappaa aikaa.”

sanoo Lars Gustavsson, luova johtaja ja toimitusjohtaja

TTK Games on varmistanut merkittävän rahoituksen yhdistettynä luovaan vapauteen. Studio rekrytoi nyt hybridi- ja Tukholmassa sijaitseviin tehtäviin kaikista tieteenaloista aina vastavalmistuneista johtajiin asti.