Tältä näyttää Resident Evil Village -kauhupeli PSVR2 -virtuaalilaseilla Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä näyttää Resident Evil Village -kauhupeli PSVR2 -virtuaalilaseilla

Resident Evil Village VR

Village -kauhupelin VR-versiosta on saatu uusi pelivideo, jonka voit katsoa alta. Peli ilmestyy helmikuussa Sonyn PSVR2 -laseille.

Village VR Mode -kauhupelikokemus tekee entuudestaankin piinaavasta pelistä aiempaakin pelottavamman elämyksen. Laajennusosana julkaistava VR-päivitys on pelin 5 -version omistajille ilmainen.

Pelin virtuaalitodellisuustila kattaa koko pelikampanjan ja nostattaa palkitun kokemuksen aivan uudelle karmivuuden tasolle. Sen myötä pelaaja pääsee uppoutumaan Ethan Wintersin sydäntä kouraiseviin hetkiin entistäkin lähemmin ja taatusti sykettä nostattavalla tavalla. Peli hyödyntää monipuolisesti virtuaalitodellisuuslasien tarjoamia ominaisuuksia, minkä ansiosta peli näyttää äärimmäisen aidolta. Intensiivinen kauhukokemus saa pelaajan tuntemaan kuin olisi itse osana kauhujen ympäristöä. Koristeellinen Dimitrescun linna tuntuukin entistä isommalta ja vaikuttavammalta tapahtumapaikalta kaikkine yksityiskohtineen.

Pelikokemus ei jää vain virtuaalilasien varaan, sillä pelaaja pääsee myös nauttimaan uudenlaisesta ohjaustavasta VR2 Sense -ohjaimilla. Näin pelaaja pääsee ohjaamaan Ethanin käsiä uudenlaisella tavalla, mikä tuo oman ulottuvuutensa pelimaailman kokemiseen. Pelaaja voi esimerkiksi nostaa omat kätensä suojakseen vihollisen käydessä liian lähelle. Lisäksi aseiden hallinta tuntuu entistä luonnollisemmalta VR-ohjainten avulla.

Village VR Mode ilmestyy helmikuuta 2023 PSVR2 -laseille.

Village Gold Edition on saatavana sekä 5, PlayStation 4, ja S sekä Xbox One -konsoleille että PC:lle. Peli on ilmaiseksi päivitettävissä PlayStation 4 -versiosta PlayStation 5 -versioksi ja se tukee Smart Delivery -tekniikkaa Xbox Series X ja S sekä Xbox One -konsoleilla.

Kommentoi

Taru sormusten herrasta -tarinoiden Klonkku aloittaa uudet seikkailunsa toukokuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Taru sormusten herrasta -tarinoiden Klonkku aloittaa uudet seikkailunsa toukokuussa

The Lord of the Rings: Gollum

PAN Visionin jakelemaa ja NACONin toukokuussa julkaisemaa The Lord of the Rings: Gollum -toimintaseikkailua esitellään tuoreella videolla pelimekaniikoiden kautta.

Maailman tunnetuin ja merkittävin fantasiakirja on viihdyttänyt lukemattomia lukijoita vuosikymmenestä toiseen. Aivan uuteen suosioon sen nosti siitä tehty elokuvasarja, joka toi tutulle tarinalle uusiakin faneja. Sittemmin persoonallisista ja värikkäistä keskushahmoistaan tuttu fantasiaeepos on laajentunut myös useiden pelien sekä televisiosarjan muotoon.

Yksi tunnetuimmista ja eittämättä erikoisimmista hahmoista on tietenkin Klonkku, tuo luolissa asuva ja itsekseen puhuva erakko. Hän ansaitseekin kokonaan oman pelinsä, sillä hahmona Klonkku on vailla vertaa. Tänä keväänä pitkään kehityksessä ollut toimintapeli vihdoin myös julkaistaan.

Gollum eli Klonkku tunnetaan yksinäisenä ja monessakin mielessä ainutlaatuisena hahmona. Se kaihtaa auringonpaisetta ja ylipäätään päivänvaloa, ja suosiikin näiden sijaan hämäriä paikkoja ja pimeitä luolia. Yhtäältä tämä taitava kiipeilijä ja varjoissa lymyilevä tapaus välttelee ihmisiä, hobitteja, kääpiöitä, haltioita ja örkkejä. Klonkku ei ole sen enempää hyvisten kuin pahistenkaan joukossa.

Klonkun persoonallisuus yhdessä hänen taustatarinansa kanssa tekevät hänestä sekä sympaattisen että tietyllä tapaa myös samaistuttavan hahmon. Klonkku ei ole niinkään sankari, vaan enemmänkin yksin luoviva oman tien kulkija. Osin tästä syystä Klonkku on mitä erinomaisin pelihahmo.

Pelin tarina sijoittuu aikaan ennen Taru sormusten herran tapahtumia. Koska Klonkku ei olisi kaltaisensa olento ilman sormuksen pitkäaikaisia vaikutuksia, pelin tarina sijoittuu kirjoissa tai elokuvissa kuvaamattomaan aikakauteen. Useat pelin tapahtumapaikoista ovat kuitenkin teemallisesti ja ympäristöllisesti tuttuja tai ainakin tutunoloisia muodostaessaan yhtenäisen osan maailmaa tulevan ajanjakson kanssa. Tässä mielessä Gollum onkin kiehtova yhdistelmä uutta ja vanhaa.

Pelimaailman osin avoin luonne mahdollistaa tavan, jolla Klonkku voi tutkia ja vaeltaa ympäristöissä. Tämän lisäksi mukana on hahmolle ominaista hiippailua sekä jännittäviä taisteluita. Pelissä hyödynnetään runsaasti Klonkun hiiviskely- ja piileskelytaitoja, sillä varsinkin suuremmat vihollisryhmät ovat liian haastavia Klonkun rajallisille kyvyille. Tämän ohella Klonkun oma käytös vaikuttaa pelin luonteeseen. Moraaliset valinnat ohjaavat Klonkun kehittymistä, mikä tekee seikkailusta mieleenpainuvan ja jännittävän pelikokemuksen.

Peli ei kuitenkaan tarjoa pelkkiä viholliskohtaamisia, sillä matkan varrella nähdään myös ystävällismielisiä hahmoja. Ennen kaikkea pyrkii tarjoamaan syvällisen ja yksityiskohtaisen toimintaseikkailun kirjailija J.R.R. Tolkienin luomaan fantasiamaailmaan, mutta ennennäkemättömästä kuvakulmasta.

julkaistaan 25. toukokuuta 2023 sekä Xbox Series X ja S -pelikonsoleille että PC:lle. Peli julkaistaan myöhemmin myös Switch -pelikonsolille. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Kommentoi

Another Fisherman’s Tale -VR-pelistä saatiin esittelyvideo Kommentit pois päältä artikkelissa Another Fisherman’s Tale -VR-pelistä saatiin esittelyvideo

Another Fisherman's Tale

Games on julkaissut uuden pelivideon tulevasta Another Fisherman’s Tale -VR-pelistä. Voit katsoa videon alta.

Videolla nähdään pelin surrealistista maailmaa sekä mieltä taivuttavia pelimekaniikkoja kuten huoneissa liikkumista kuten Addams Familyn Thing konsanaan.

Another Fisherman’s Tale on jatkoa suositulle ja vuoden 2019 VR-pelin palkinnon voittaneelle A Fisherman’s Tale -pelille.

Another Fisherman’s Tale ilmestynee piakkoin 2:lle, Oculus -laitteille sekä Steam VR:n kautta.

Kommentoi