Tamperelainen Makea Games julkisti Supermoves-pelin, joka yhdistää parkourin vauhdin ja pelaajien oman sisällönluonnin  Kommentit pois päältä artikkelissa Tamperelainen Makea Games julkisti Supermoves-pelin, joka yhdistää parkourin vauhdin ja pelaajien oman sisällönluonnin 

Tamperelainen on kertonut Supermovesista, kiehtovasta parkour-kilpapelista, joka yhdistää online-moninpelin, syvät liikemekaniikat ja tehokkaan tasonmuokkaajan. Peli on määrä julkaista PC:lle loppuvuodesta 2024.

esitellään pelattavana moninpelidemonä Steam Next Festissä helmikuussa 2024, luvaten adrenaliinia pursuavaa yksin- ja moninpeliä, joka muuttaa pelaajien kokemusta moninpelipeleistä ja käyttäjän luomasta sisällöstä (UGC).

Kilpaile jopa 40 muun pelaajan kanssa kiipeämällä esteiden täyttämiä parkour-ratoja pitkin parkour-kilpailuissa.

Pelattavissa jopa 40 pelaajalla kerrallaan sykähdyttävässä moninpeli-freerunning-toiminnassa Supermoves on lopullinen parkour-kilpapeli, jossa on kahdeksan jännittävää pelitilaa sekä vahva yksinpelitila, jossa on eeppisiä palkintoja ja uudelleenpelattavuutta. Supermoves sisältää monipuolisia liikemekaniikkoja, mukaan lukien olennaiset ”supermoves” kuten vaaralliset käsilläseisonta ja jauhaminen kaiteilla tai seinien juokseminen erilaisissa esteissä. Epäonnistuminen tulee kalliiksi, sillä kuolemaa aiheuttavat esteet, kuten nälkäiset hait ja tukehtumista aiheuttavat pallomeret, odottavat sinua, kun yrität suorittaa sen viimeisen trampoliinin takaperin-käännöksen.

Makea Gamesin toimitusjohtaja, perustaja ja luova johtaja Tomi Toikka ilmaisee innostuksensa Supermovesin ainutlaatuisesta lajien yhdistelmästä.

”Olimme todella innoissamme 2000-luvun arkade-skateboarding-peleistä ja halusimme yhdistää sen jännittävään ensimmäisen persoonan parkouriin. Supermoves kertoo ystävien kanssa jaettavasta haasteiden voittamisen jännityksestä, esitellen juhlapelien DNA:ta yhdistettynä huimaa vauhtia saavaan parkour-liikkeeseen ja eeppisiin temppuihin. Peli juhlistaa parkourin taidetta, antaen pelaajille mahdollisuuden näyttää akrobaattiset taitonsa ja luovuutensa.”

Tamperelainen pelistudio keräsi yli 1,3 miljoonan euron rahoituksen Kommentit pois päältä artikkelissa Tamperelainen pelistudio keräsi yli 1,3 miljoonan euron rahoituksen

Makea Games

Play Venturesin johtaman preseed-kierroksen aikana keräsi yli 1.3 miljoonaa euroa rahoitusta. Helmikuussa 2022 perustetun pelistudion rahoituskierrokseen osallistui myös Business Finland sekä useita kokeneita pelialan enkelisijoittajia. Kierros saatiin päätökseen elokuussa 2022, vain kuusi kuukautta yrityksen perustamisen jälkeen. Rahoitus mahdollistaa kehitystiimin vahvistamisen uusilla pelialan huippuosaajilla ja esikoistuotteen nopean lanseeraamisen kansainvälisille markkinoille.

“Pelaamisen tulevaisuus on pelaajalähtöisissä sisällöissä, yhteisöllisissä maailmoissa ja jaetuissa kokemuksissa. Makea Gamesin kilpailullinen moninpelialusta ”” – ja alan parhaimmat sisällön tuottamisen työkalut – tarjoavat pelaajille lukemattomia tunteja luovuutta ja viihdettä. Makea Gamesilla on uniikki sekoitus nuoruuden intoa ja pelialan ammattikokemusta, joka on loistava pohja rakentamaan kokemuksia uudelle pelaajasukupolvelle. Meille on hienoa olla mukana sijoituksellamme tukemassa yhtiön tulevaa kasvua.”

kertoo Harri Manninen Play Venturesilta.

Yhteisölliset kokemukset ovat yksi pelialan suurimmista trendeistä

Makea Gamesin valttikortti on pelaajayhteisöjen omaa luovuutta hyödyntävä pelialusta. Sen avulla syntyy pelejä aina urheilusta kilpa-ajoon ja räiskintään. Tavoitteena on tuottaa yhdessä pelaajien kanssa loputon määrä sisältöä, jonka myötä pelaajille rakentuu jatkuvasti uutta koettavaa ja pelattavaa. Sisällön tuottamiseen riittää pelkkä peliohjain, eikä uusien kenttien luomiseen tarvitse erillistä editoria tai koodausosaamista.

“Erilaiset moninpelit ja pelaajien yhteisölliset pelikokemukset ovat tämän päivän pelialan kysytyin juttu. Olemmekin rakentamassa UGC (user generated content) -vetoista moninpelimaailmaa, jossa pelaajat voivat tehdä itse lähes millaista pelillistä sisältöä tahansa ja hyödyntää omaa luovuuttaan. Visiomme on, että Makea Gamesista tulee useiden pelien universumi, jossa on aina uutta pelattavaa, sillä pelisisältöjen luomiseen osallistuvat pelaajat itse. Pelialustallamme on helppo tuottaa sisältöä ja mahdollistaa luovuus. Kun saamme yhteisön mukaan kehittämiseen, heitämme ikään kuin hiekkalaatikkoon jatkuvasti lisää leluja, joista pelaajat voivat rakentaa mitä tahansa.”, kertoo Makea Gamesin toimitusjohtaja, luova johtaja ja founder Tomi Toikka.

Konseptikuva tulevan Supermoves -pelin “School Gym” -kenttäpaketista. Pelissä on useita kenttäpaketteja, joista pelaajat voivat rakentaa oman parkourpuistonsa. Muita estetiikkoja ovat mm. skeittipuisto ja Singaporen pilvenpiirtäjien katot.

Supermoves on ensimmäinen askel kohti Makea Gamesin universumia

Makea Gamesin ensimmäinen peli on parkourpeli Supermoves, jota voi kuvailla yhdistelmäksi , Tony Hawk's Pro Skater ja Mirror's Edge -pelejä, joissa yhdistyvät vapaa liikkuvuus ja ennen kaikkea vuorovaikutus muiden pelaajien kanssa. Pelaajat juoksevat seiniä pitkin, grindaavat ilmojen halki ja kilpailevat yhdessä parkourtemppujen siivittämänä. Supermovesin pelimuotoihin lukeutuu muun muassa Rising Tide, jossa pelaajat välttävät hyökyaallon lailla nousevaa pallomerta ja Chase Tag, joka on pelaajien välinen hippa. Pelaajat voivat rakentaa omia pelikenttiä ja -maailmoja yhtä nappia painamalla erittäin helppokäyttöisellä editorilla – pelkällä peliohjaimella – täydessä moninpelissä ystävien kanssa. Supermoves käyttää uusinta -pelimoottoria, joka mahdollistaa muun muassa täysin reaaliaikaisen valaistuksen ja massiiviset moninpeliareenat. Supermoves tulee olemaan saatavilla :lle ja konsoleille.

“Tällä hetkellä haasteena on vaikeakäyttöiset luomisen työkalut, jotka ovat estäneet suurinta osaa pelaajista tuottamasta itse sisältöä peleihin. Supermovesiin syntyy vahva pelaajayhteisö ja kaikkea sisältöä voi pelata yksin tai kavereiden kanssa, mutta myös omien kenttien luominen onnistuu Makea Gamesin helppokäyttöisen pelialustan avulla, jolla voi tulevaisuudessa tehdä melkein mitä tahansa. Näin pyrimme rakentamaan yhtenäistä Makeaverse -peliuniversumia, jossa pelejä kehitetään yhdessä peliyhteisön kanssa.”

Toikka kertoo.
Makea Games vuonna 2022. Vasemmalta oikealle alkaen ylärivistä; Tony Kihlberg (Founder, Lead Artist), Suman Rath (Founder, Chair of the Board), Eszter Puzsik (3D Artist), Severi Suominen (Founder, Lead Programmer), Bea Saikko (Founder, Art Director). Vasemmalta oikealle eturivissä; Ville Valtiala (Founder, Chief Technology Officer), Tomi Toikka (Founder, Creative Director & Chief Executive Officer), Teemu Vilén (Chief Operating Officer).

Makea Gamesin esikoispeliä Supermovesia pääsee testaamaan vuonna 2023. Makea Games hakee aktiivisesti uusia pelialan ammattilaisia ja tulee osallistumaan Slush 2022 -tapahtumaan Helsingissä 17.11. – 18.11.2022. Voit lukea lisätietoja täältä.