Tässä asiassa Apple on jäänyt nyt Androidin jalkoihin Kommentit pois päältä artikkelissa Tässä asiassa Apple on jäänyt nyt Androidin jalkoihin

on ilmoittanut tarjoavansa iPhoneille vähintään viiden vuoden tietoturvapäivitykset Yhdistyneen kuningaskunnan asetusten mukaisesti. Tämä jää jälkeen seitsemästä vuodesta, jonka huipputason -kilpailijat, kuten Google ja Samsung, ovat luvanneet.

Vuodesta toiseen iPhonet tunnettiin siitä, että ne saivat pidempää ohjelmistotukea verrattuna Android-laitteisiin. Tämän uuden käytännön myötä Apple jää jälkeen sekä tietoturvapäivitysten sitoumuksessa että koko ohjelmistopäivitysten kestossa.

Vaikka jotkut väittävät, että koko käyttöjärjestelmän päivityskokemus saattaa poiketa vanhemmilla laitteilla, tämä muutos merkitsee merkittävää muutosta ohjelmistotuen maisemassa.

Uudet iPad Pro ja Air mallit saavat akun terveystiedot ja optimoidun latauksen Kommentit pois päältä artikkelissa Uudet iPad Pro ja Air mallit saavat akun terveystiedot ja optimoidun latauksen

Hyviä uutisia uusille -malleille! Applen uusin päivitys, iPadOS 17.5, tuo mukanaan pitkään odotetun ominaisuuden: oman akun terveysvalikon. Tämä valikko tarjoaa arvokasta tietoa iPadin akusta, mukaan lukien latauskertakohdan, valmistuspäivän ja ensimmäisen latauspäivän.

Toistaiseksi tämä ominaisuus on valitettavasti saatavilla vain uusimmissa - ja Air-malleissa. Vanhemmissa iPadeissa ei ole pääsyä tähän ominaisuuteen tai siihen liittyvään optimoituun latausvaihtoehtoon.

Optimoitu lataus sallii käyttäjien rajoittamaan akun maksimilatauskapasiteetin 80 prosenttiin, mikä voi pidentää akun käyttöikää. Tämä ominaisuus on jo olemassa 15:ssä, ja se muistuttaa MacBookeissa jo vuosia käytössä ollutta akun terveydenhallintajärjestelmää.

Etätyön yleistyessä ja iPadin yhä suuremmin muistuttaessa MacBookia, tämä päivitys tuo iPadia lähemmäs läppärivastineitaan akun hallinnan suhteen. Toisaalta se jättää vanhempien iPadien omistajat ilman näitä etuja.

Lähde: TheVerge

Älykellojen suosion ennustetaan laskevan – futuristisemmat vaihtoehdot kiinnostavat kuluttajia nyt enemmän Kommentit pois päältä artikkelissa Älykellojen suosion ennustetaan laskevan – futuristisemmat vaihtoehdot kiinnostavat kuluttajia nyt enemmän

Älykellojen tulevaisuus näyttää synkältä Andy Boxallin artikkelin valossa -sivustolla. Innovaation hiipuminen on ajanut alan umpikujaan. Uudet mallit, kuten , ovat lähinnä uudelleenlämmitettyjä versioita aiemmista malleista. Tämä pätee myös muihin tunnettuihin valmistajiin, eikä edes teknologiajätti ole onnistunut välttämään tätä kehityksen hidastumista. Series 9 muistuttaa vahvasti edeltäjäänsä Series 8:aa.

Vaikka nykyiset älykellot toimivat moitteettomasti ja niiden akunkesto on erinomainen, ei uusia ominaisuuksia juurikaan tunnu tulevan. Artikkelin mukaan yksi keskeinen syy on se, että markkinoilta puuttuu vallankumouksellinen uusi siru, joka sysäisi kehitystä vauhtiin. Tämän lisäksi valmistajat eivät ole vastanneet käyttäjien toiveisiin laajentaa mallistojaan useammilla kokoluokilla.

Kaikesta huolimatta älykellomarkkinoilla on myös valoisa puolensa. Kuluttajille on tarjolla luotettavia ja hiottuja älykelloja, jotka tarjoavat hyvää vastinetta rahalle. Tällä hetkellä älykellojen vahvuuksia ovatkin luotettavuus ja pitkä käyttöikä eikä niinkään mullistava uutuudenviehätys.

Artikkelin mukaan älypuettavien tulevaisuus saattaa kuitenkin löytyä aivan muualta. Sormustimet ja älylasit ovat nousemassa haastajiksi älykelloille mielenkiintoisella tekniikallaan. Sormukset, kuten suosittu Ring, tarjoavat mahdollisuuksia terveyden seuraamiseen huomaamattomalla tavalla. Älylasit taas avaavat ovet lisätyn todellisuuden maailmaan, jossa virtuaalielementit sulautuvat todellisuuteen. Samsungin tulossa oleva on uhka Oura Ringin markkina-asemalle, mikä voi entisestään heikentää älykellojen myyntiä.

Älykellojen on siis syytä herätä, sillä älysormukset ja älylasit ovat teknologisesti kiinnostavampi vaihtoehto. Koska emme välttämättä tarvitse lainkaan rannekkeeseen kiinnitettävää laitetta, on houkuttelevaa valita kaikkein innovatiivisin ja futuristisin vaihtoehto. Älykellot eivät tällä hetkellä onnistu tässä kilpailussa, ja artikkelissa jää auki kysymykseen, milloin tai tuleeko älykelloala koskaan uudistumaan ja herättämään uudelleen käyttäjien innostuksen.

Lähde: Digital Trends