Tekoälytaidot nousevat työelämässä avainasemaan Kommentit pois päältä artikkelissa Tekoälytaidot nousevat työelämässä avainasemaan

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

Tekoäly () ei tule korvaamaan työntekijöitä, vaan pikemminkin ne työntekijät, jotka eivät hyödynnä tekoälyä työssään, tullaan korvaamaan. Tämä viesti tuli ilmi paneelikeskustelussa Singaporessa järjestetyssä Salesforce's World Tour Essentials -tapahtumassa.

Vaikka monet työntekijät (45%) ovat huolissaan siitä, että tekoäly korvaa heidän työpaikkansa, useimmat (55%) yritysjohtajista ovat huolissaan osaajapulan takia, kertoo vuoden 2024 Microsoft Work Trends Index.

Raportin mukaan jopa 71% johtajista mieluummin palkkaa vähemmän kokeneen työntekijän, jolla on tekoälytaidot, kuin kokeneemman henkilön ilman niitä.

Tekoälytaitojen oppiminen on erittäin tärkeää nykypäivän työelämässä, sillä monet yritykset haluavat panostaa tekoälyn hyödyntämiseen. Microsoftin tutkimuksen mukaan 79% johtajista uskoo, että tekoälyn käyttöönotto on välttämätöntä yrityksen kilpailukyvylle.

”Tekoäly ei tule korvaamaan sinua. Sinut korvaa joku, joka käyttää tekoälyä päihittämään sinut”, totesi Laurence Liew, tekoälyinnovoinnin johtaja AI Singaporessa, paneelikeskustelussa Salesforce's World Tour Essentials -tapahtumassa.”

Koska yritykset ovat olleet hitaita tekoälyn käyttöönotossa, työntekijät ympäri maailmaa ovat ottaneet asiat omiin käsiinsä ja oppineet käyttämään tekoälytyökaluja itsenäisesti.

Lähde: CNBC

Photoshopin tekoälyominaisuudet paranivat juuri huomattavasti Kommentit pois päältä artikkelissa Photoshopin tekoälyominaisuudet paranivat juuri huomattavasti

on julkaissut laajasti odotetun ominaisuuden, jossa Photoshopin avulla voi luoda kuvia tekstikuvauksien perusteella. Uusi ominaisuus hyödyntää -teknologiaa.

Aiemmin vain tiettyjen kuvan osien muokkaamiseen tarkoitettu Photoshopin -toiminto on saanut merkittävän päivityksen. Nyt käyttäjät voivat luoda kokonaan uusia kuvia tekstikuvauksien pohjalta ja muokata niitä haluamallaan tavalla.

Photoshopista voi nyt luoda kuvia tekstikuvauksilla. Idean muuttaminen kankaalle on nyt helpompaa kuin koskaan ennen.

kertoo Adoben Erin Boyce.

Uusi ominaisuus on kuitenkin herättänyt myös kritiikkiä. Jotkut taiteilijat ovat huolissaan siitä, että Adobe voisi käyttää heidän töitään Firefly-mallin kouluttamiseen ilman lupaa. Adobe on kuitenkin vakuutellut, että se ei käytä asiakkaiden sisältöä mallin kehittämiseen.

Photoshopin lisäksi Adobe on päivittänyt myös Illustratoria. Uusia ominaisuuksia ovat muun muassa Generative Shape Fill, Enhanced Text to Pattern ja Mockup-työkalu.

Uuden ominaisuuden myötä on ottanut merkittävän askeleen kohti tulevaisuuden kuvankäsittelyä.

Luovilla aloilla heräsi huoli – Japanissa sallitaan tekijänoikeuksien alaisen materiaalin käyttämistä tekoälyn kouluttamiseen Kommentit pois päältä artikkelissa Luovilla aloilla heräsi huoli – Japanissa sallitaan tekijänoikeuksien alaisen materiaalin käyttämistä tekoälyn kouluttamiseen

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

Japanin tekijänoikeuslait sallivat tekijänoikeuksien alaisen materiaalin käytön tekoälymallien kouluttamiseen suhteellisen vapaasti. Tämä löyhä lähestymistapa herättää kuitenkin huolta luovilla ihmisillä, jotka pelkäävät töidensä joutuvan luvattoman hyödyntämisen kohteeksi ilman korvausta.

Helppo pääsy tekijänoikeudelliseen dataan on merkittävä houkutin -yrityksille, kun taas Japani pyrkii vauhdittamaan tekoälykehitystä työvo shortagesta ja väestön ikääntymisestä johtuvien haasteiden taklaamiseksi. Tämä on ristiriidassa tiukempien tekijänoikeussääntöjen kanssa, joita noudatetaan esimerkiksi Yhdysvalloissa, EU:ssa ja Kiinassa.

Japanin luovat alat vastustavat tätä tilannetta ja väittävät, että nykyiset lait eivät suojele heidän töitään. Hallitus on julkaissut joitakin ohjeita, mutta ei ole ryhtynyt lainsäädännöllisiin muutoksiin.

Vaikka keskustelu jatkuu, Japani on edelleen houkutteleva markkina tekoäly-startupeille tekijänoikeussääntöjen ulkopuolisista syistä, kuten hallituksen tuesta ja mahdollisuudesta erottua joukosta kilpailuilla markkinoilla.