Toimitus kokeili Steam Deckiä vuorokauden – suorituskyky yllätti Kommentit pois päältä artikkelissa Toimitus kokeili Steam Deckiä vuorokauden – suorituskyky yllätti

Kommentoi

Steam Deck telakan julkaisua viivästetään Kommentit pois päältä artikkelissa Steam Deck telakan julkaisua viivästetään

Steam Deck -telakka

on ilmoittanut viivästyttävänsä kannettavan Deck -peli-:n telakan julkaisua. Telakan piti alunperin ilmestyä jo kevään lopulla.

Syyksi viivästymiselle ilmoitetaan komponenttipula ja koronaviruksen aiheuttamat sulut tuotantolaitoksissa. Telakan valmistusongelmat eivät kuitenkaan Valven mukaan vaikuta varsinaisen Deck -laitteen tuotantoon.

Tuotanto-ongelmien ajan Deck -tiimi aikoo parantaa yhteensopivuuksia erilaisten USB-C hubien ja erillisten näyttöjen välillä.

Deck -telakalle ei vielä toistaiseksi ole annettu uutta julkaisuajankohtaa.

Kommentoi

Valve tulee tarjoamaan Steam Deckin varaosia iFixitin kautta Kommentit pois päältä artikkelissa Valve tulee tarjoamaan Steam Deckin varaosia iFixitin kautta

Steam Deck

Valven odotetun kädessä pideltävän Deck -peli-PC:n odotetaan lähtevän ennakkotilaajille tämän kuun lopulla. Nyt on varmistanut, että se tulee tarjoamaan varaosia laitteeseen iFixit -sivuston kautta.

Varaosien saaminen tarkoittaa, että käyttäjät voivat korjata laitteitaan kotioloissa. Aiemmin julkaisi laitteen CAD-tiedostot, jotka mahdollistavat laitteen ulkokuorien tulostamisen tai muokkaamisen.

Samalla iFixit tulee tarjoamaan varaosia myös Valven Index VR-laseille. Viestin mukaan varaosia tulee myymään iFixitin lisäksi myös muut tahot.

Steam Deckissä tulee olemaan ainakin vaihdettavat ohjaintatit, jotka voi vaihtaa ilman kolvaamista. Kaikki laitteen komponentit on myös merkattu selkeästi, joten sen uudelleen kokoaminen on helpompaa. Myös laitteen akku tulee olemaan vaihdettavissa, mutta mitä ilmeisimmin hieman hankalasti.

Viime vuonna lanseerattu noudattelee Switch -käsikonsolin ulkonäköä ja sillä pystyy pelaamaan Steam -kirjaston pelejä. Kädessä pideltävästä peli-PC:stä on kolme eri versiota ja saatavilla tulee olemaan myös erillinen telakka.

Steam Deck -laitteiden odotetaan lähtevän ennakkotilaajille helmikuun lopulla.

Kommentoi