Top Gear juontajan uusi Clarkson’s Farm sarja alkaa kesäkuussa – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Top Gear juontajan uusi Clarkson’s Farm sarja alkaa kesäkuussa – katso traileri

Clarkson's Farm

Amazon julkaisee entisen ja nykyisen juontaja Jeremy Clarksonin uuden Clarkson’s Farm -sarjan kesäkuun 11. päivä.

Jeremy Clarkson on journalisti ja tv-toimittaja, joka on totuttu näkemään matkustamassa superautoilla ympäri maailmaa sivuluisussa karjuen. Nyt hän on päättänyt ostaa Englannin maaseudulta 1 000 eekkerin maatilan ja suoriutua maataloustöistä itse – siitäkin huolimatta, ettei hänellä ole niistä vähäisintäkään kokemusta.

Sarjassa seurataan Britteisaarten epätodennäköisimmän maajussin ja hänen tiiminsä intensiivistä, raskasta, mutta monin paikoin hilpeää vuotta maatilan arjessa, jossa kotieläimet eivät tottele eivätkä viljelyskasvit meinaa lähteä kasvuun. Työrupeamaa ei helpota myöskään se, että vuosi tuo tullessaan huonoimman viljelysään vuosikymmeniin – sekä pandemian, jota kukaan ei osannut odottaa.

Sarja starttaa Video -palvelussa kesäkuun 11. päivä.

Kommentoi

Amazon Primen maaliskuun uudet sisällöt – Coming 2 America -leffa ja Invincible -sarja Kommentit pois päältä artikkelissa Amazon Primen maaliskuun uudet sisällöt – Coming 2 America -leffa ja Invincible -sarja

Coming 2 America

Amazon Prime -suoratoistopalvelun maaliskuun valikoimaan on tulossa mm. odotettu Eddie Murphyn tähdittämä jatko-osa Coming 2 America ja aikuisille suunnattu animaatiosarja Invincible.

Coming 2 America

5. maaliskuuta 2021

Kauan odotettu jatko-osa ikonisesta Coming 2 America -komediaelokuvasta julkaistaan maailmanlaajuisesti yli 240 maassa ja alueella Prime Video -palvelussa perjantaina 5. maaliskuuta 2021.

Vehreässä ja kuninkaallisessa Zamundassa juuri kruunattu kuningas Akeem (Eddie Murphy) ja hänen luottomiehensä Semmi (Arsenio Hall) aloittavat uuden hilpeän seikkailun, joka saa heidät kulkemaan mahtavasta afrikkalaisvaltiosta maapallon läpi New Yorkin Queensin kaupunginosaan – josta kaikki sai alkunsa. Alkuperäiset näyttelijät, Kuningas Jaffe Joffer (James Earl Jones), Kuningatar Lisa (Shari Headley), Cleo McDowell (John Amos), Maurice (Louie Anderson) sekä sekalainen parturiporukka palaavat Coming to America -elokuvassa takaisin valkokankaille. Tähtinäyttelijöiden kaartiin liittyvät myös Wesley Snipes, Leslie Jones, Tracy Morgan, Jermaine Fowler, Bella Murphy, Rotimi, KiKi Layne, Nomzamo Mbatha ja Teyana Taylor, tehden Coming 2 Americasta vuoden odotetuimman komediaelokuvan.

Coming to America nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 1988 tehden siitä elokuvateatterien vetonaulan ja saavuttaen maailmanlaajuisesti yli 288 miljoonaan dollarin lipputulot. Taloudellisen menestyksen lisäksi elokuvalla on suuri kulttuurinen arvo. Se ei ole ainoastaan ajaton, vaan myös amerikkalainen komediaklassikko läpi sukupolvien. Ikimuistoiset hahmot ja samaistuttava tarina yhdistivät yleisöjä ympäri maailmaa, minkä vuoksi fanit palaavat sen pariin läpi vuosien.

Invincible

26. maaliskuuta 2021

The Walking Deadistä tunnetun Robert Kirkmanin uusi tunnin mittainen aikuisten animaatiosarja Invincible käynnistyy ykköskautensa voimin perjantaina 26. maaliskuuta 2021 yksinomaan Prime Videossa, yli 240 maassa ja alueella ympäri maailmaa. Ensimmäisen kauden kolme ensimmäistä jaksoa julkaistaan 26. maaliskuuta ja uusia jaksoja on saatavana joka perjantai tästä eteenpäin, huipentuen toiminnantäyteiseen kauden finaaliin perjantaina 30. huhtikuuta.

Invincible on aikuisille suunnattu animoitu supersankarisarja, joka keskittyy seitsemäntoistavuotiaan Mark Graysonin elämän ympärille (Steven Yeun). Mark on aivan kuten kaikki muutkin hänen ikäisensä tyypit – paitsi että hänen isänsä on planeetan voimakkain supersankari Omni-Man (J.K. Simmons). Mutta kun Mark kehittää omia voimiaan, hän huomaa, että hänen isänsä perintö ei ehkä olekaan niin sankarillinen kuin miltä se näyttää. The Walking Deadin tekijän Robert Kirkmann uutuus perustuu Kirkmanin, Cory Walkerin ja Ryan Ottleyn samannimiseen Skybound/Image-sarjakuvaan.

Invincibleä tähdittävät lisäksi Sandra Oh (Killing Eve), Seth Rogen (This is the End), Gillian Jacobs (Community), Andrew Rannells (Black Monday, Girls), Zazie Beetz (Deadpool 2), Mark Hamill (Star Wars: The Last Jedi), Walton Goggins (Justified), Jason Mantzoukas (Brooklyn Nine-Nine), Mae Whitman (Good Girls), Chris Diamantopoulos (Silicon Valley), Melise (The Flash), Kevin Michael Richardson (The Simpsons), Grey Griffin (Avengers Assemble), Max Burkholder (Imaginary Order) sekä muita.

Muut Amazon Prime maaliskuun ensi-illat:

Bohemian Rhapsody – 03.03.2021
Making Their Mark (1. kausi) – 11.03.2021
Assassin’s Creed – 22.03.2021
The Big Short – 22.03.2021
La Templanza (1. kausi) – 26.03.2021
If You Give A Mouse A Cookie (2. kausi, 5. jakso) – 26.03.2021
Unfinished Business – 26.03.2021
Daddy’s Home 2 – 31.03.2021
Widows – 31.03.2021
Downsizing – 31.03.2021

Kommentoi

Hyvät ennusteet Good Omensista pitivät paikkansa Kommentit pois päältä artikkelissa Hyvät ennusteet Good Omensista pitivät paikkansa

Good Omens (Amazon Prime)

8.5 / 10
Hyvää Tennantin ja Sheenin kemian kaltaista näkee harvoin. Huonoa Tahti tuntuu välillä verkkaiselta ja rytmitys voisi olla sulavampaa. Lyhyesti Good Omens on loistosarja joka perustuu loistokirjaan joka onnistuu nostamaan ihastuttavan ilkikurisesti inhimillisen yliluonnollisen yläpuolelle.

Fantasiakirjailija jätti tämän maailmankaikkeuden kolkan vuonna 2015 jälkeen ajanlaskun alun. Pratchett jätti kuitenkin jälkeensä merkittävän tuotannon, josta merkillepantava on yksi erikoisuus, yhteistyönä Neil Gaimanin kanssa kirjoitettu Good Omens. Teos on siitä eriskummallinen, koska se vaikuttaa eräänlaiselta kuuman perunan heittelyltä, jossa vekkulit kirjoittajamestarit vievät hahmoja uuteen pinteeseen vuorollaan vain nähdäkseen miten toinen selvittää kyseisen pinteen. Kirjan kannen sisäsivulla oli kuva kirjailijoista: Mustaan nahkatakkiin ja mustiin farkkuihin pukeutunut Gaiman ja valkoisessa puvussa, poolokauluspaidassa sekä hatussa oleva Pratchett.

Crowley (Neil Tennant) on demoni ja Aziraphale (Michael Sheen) enkeli. Kumpikin toteuttaa osaltaan pääkonttorinsa asettamaa tehtävää ja vuosituhansien kilvoittelun viedessä hyvän ja pahan tasapainon vain siihen missä se olisi joka tapauksessa, ilman heitä, syntyy työstä yhteisymmärrystä ja ystävyyttä. Yliluonnolliset olennot ovat olleet maan päällä niin kauan, että ovat alkaneet pitää siitä. Kuitenkin Crowley saa tehtäväkseen käynnistää tapahtumaan, jonka on määrä lopulta johtaa maailmanloppuun. Tapahtuma saa alusta asti osakseen palan inhimillisyyttä, joten asiat eivät mene ihan niinkuin strömsössä. Sekä yläkerta että alakerta haluavat lopunaikojen sotansa, mutta kolmantena voimana on inhimillisyys, joka haluaisi että asiat pysyvät sellaisena kuin ovat – vikoineen.

Kosmisten voimien ja inhimillisyyden välinen kilvoittelu tuntuu mittakaavansa laajuudessaan samankaltaiselta kuin huumorissaan hyvin samankaitaisessa Liftarin Käsikirja -kirjasarjassa, josta toivoisi näkevän samantapaisen minisarjan camp-estetiikkaan jääneen 80-luvun alun televisiosarjan ja vuoden 2005 hollywood-flopin jälkeen. Teoksen inhimillisyyden ja ystävyyden puolustus yliluonnollisen moraalin yli on raikasta uskontokritiikkiä aikana jolloin myös uskonnottomuus on valunut osaltaan fundamentalistiseksi paasaamiseksi. Kirjan juoneen on tehty melko tervetulleita muutoksia sarjan luojan ja kirjan toisen kirjoittajan Neil Gaimanin toimesta, joten 15 vuotta sen jälkeen kun itse luin kirjan, tuntuu sekä tutulta että tuoreelta.

Kommentoi