Tuca & Bertie on elämänmakuista aikuisten lintujen kipuilua Kommentit pois päältä artikkelissa Tuca & Bertie on elämänmakuista aikuisten lintujen kipuilua

Tuca & Bertie (Netflix)

9.7 / 10
Hyvää Tämän aidommaksi sarja ei helposti pääse. Surrealismin ja samaistuttavuuden ristiriita on yksi hauskimmista sarjan piirteistä. Huonoa Ensimmäistä kertaa on hankalaa löytää mitään pahaa sanottavaa. Draaman kaari olisi voinut olla vähän vähemmän perinteinen. Lyhyesti Tuca & Bertie on hämmästyttävän samaistuttava animaatiosarja surrealististen eläinten maailmasta.

on esitellyt viime aikoina liudan aikuisten animaatiosarjoja Bojack Horsemanin menestyksen jälkeen. Bojackia osaltaan työstänyt tuo Netflixille ensimmäisen oman sarjansa, kahden 30-vuotiaan naislinnun elämään sukeltavan Tuca & Bertien. Sarjassa tuottajina ovat Hanawaltin lisäksi Bojackin luoja ja sarjan pää-ääninäyttelijät ja . Tuca & Bertie sijoittuu eriskummalliseen maailmaan, jossa kahdella jalalla astelevat eläinten ohella myös huonekasvit ja joissain tapauksissa myös esineet, josta esimerkkinä introssa näkyvä kerrostalon paljas rintavarustus.

Tuca ja Bertie ovat kaksi toistaan täydentävää persoonallisuutta, joista kullakin on omat ongelmansa. Tuca on itsevarma, mutta elämänhallintataidot ovat vähän hakusessa. Bertien elämä on kunnossa, mutta muutos ja oman äänen saaminen kuuluviin ahdistaa. Persoonat osuvat toisinaan törmäyskurssille ja kaverusten ystävyys on koetuksella, joka ei ole vastaavanlaista hahmodynamiikkaa hyödyntävissä sarjoissa harvinaista. Se, mikä on harvinaista on hahmojen inhimillisyys ja samaistuttavat heikkoudet. Tuca & Bertie eivät ole pelkästään huijarisyndrooman kaksi ilmenemistapaa – liika itsevarmuus puutteellisilla taidoilla ja pelko siitä että on huijari vaikka taidot riittävät paremmin kuin hyvin. Tuca on välillä hyvin epävarma ja Bertie saa taas itsetuntonsa kohotettua niin, että mikään ei ole esteenä.

Vaikka ensimmäinen kausi seuraakin hyvin perinteistä draaman kaarta, jättää se kummankin päähahmon traumoja vähän avoimiksi. Kaikkea ei käsitellä loppuun, eikä kaikkea myöskään tarvitse käsitellä loppuun. Traumojen lisäksi Tuca & Bertie käsittelee sitä minkälaista elämä naisena on miesten ottaessa sekä fyysistä että henkistä yliotetta, mutta ei tee sitä kuitenkaan julistaakseen sotaa sukupuolten välillä – myös todella hyviä miehiä on, kuten Bertien arkkitehtipoikaystävä Speckles ja Tucaa yllättäen auttamaan tuleva internet-hevonen. Raskaiden aiheiden kanssa painiminen on kuitenkin luontevaa hahmojen inhimillisyyden vuoksi. Inhimillisyyden, joka saa unohtamaan että ne ovat lintuja, eläimiä ja huonekasveja.

Love, Death + Robots Vol. 4 tuo mukanaan dinosauruksia ja jättivauvoja Kommentit pois päältä artikkelissa Love, Death + Robots Vol. 4 tuo mukanaan dinosauruksia ja jättivauvoja

Netflixin villi ja visuaalisesti upea animaatiosarja Love, Death + Robots palaa neljännen tuotantokautensa voimin 5. toukokuuta – ja luvassa on jälleen kaikkea maan ja avaruuden välillä. Sarjan tunnusomainen sekoitus scifiä, kauhua, huumoria ja outoutta ei ota askeltakaan takaisinpäin. Päinvastoin: uusi kausi lupaa olla entistäkin oudompi ja rohkeampi.

Vasta julkaistu teaser-traileri antaa pienen vilauksen tulevasta: jättivauvoja, dinosaurusten väkivaltaa, kissa, joka tuijottaa ällistyneenä, ja ehkä omituisimpana – savianimaatiolla toteutettu, silmillä varustettu seksilelu, jolla vaikuttaa olevan tunteet.

Mukana nähdään myös alienien ja pappien yhteiskävelyä rannalla, minimaailmassa tapahtuvaa avaruusinvaasiota, nukkebändin rokkaamista, kyberneettisesti kidutettu nainen ja hänen söpö pörrökumppaninsa, sekä epätoivoinen avaruustaistelu.

Sarjan taustavoimina jatkavat Deadpoolin ohjaaja Tim Miller ja - ja -klassikoista tuttu David Fincher. Ohjaustiimiin palaa myös -elokuvan visuaalinen taiteilija Jennifer Yuh Nelson.


Muista merkata kalenteriin: 5. toukokuuta Netflixissä.

Netflix uskoo, että tulevaisuuden pelaajat eivät haaveile enää konsolipelaamisesta Kommentit pois päältä artikkelissa Netflix uskoo, että tulevaisuuden pelaajat eivät haaveile enää konsolipelaamisesta

Netflix x YouTube

Netflixin peliosaston johtaja Alain Tascan on kyseenalaistanut perinteisten pelikonsolien tulevaisuuden. Tascan uskoo, että nuoret pelaajat eivät enää unelmoi uusimmista laitteista, kuten vaikkapa tulevasta PlayStation 6 -konsolista.

on jo laajentanut pelitarjontaansa mobiililaitteille ja aikoo panostaa yhä enemmän helppokäyttöisiin peleihin, jotka eivät vaadi erillisiä pelikonsoleita tai kalliita lisälaitteita. Tascanin mukaan pelien lataaminen, ohjainten hankkiminen ja kallis laitteisto ovat esteitä, joista pelaajat haluaisivat päästä eroon.

Vaikka Netflix investoi vahvasti pelialalle, se on myös kokenut takaiskuja, yhtiö esimerkiksi sulki AAA-pelistudionsa vuonna 2024. Samaan aikaan perinteiset pelijätit kuten Sony, Microsoft ja Nintendo eivät ole hidastamassa tahtiaan. Erityisesti Nintendon odotettu Switch 2 -konsoli on herättänyt paljon kiinnostusta, ja siitä kuullaan lisää jo tällä viikolla

Onko Netflixin visio pelialan tulevaisuudesta oikeassa, vai jatkavatko konsolit hallitsemista? Aika näyttää!