Banishers: Ghosts of New Eden -toimintaroolipeli ilmestyi – katso julkaisuvideo Kommentit pois päältä artikkelissa Banishers: Ghosts of New Eden -toimintaroolipeli ilmestyi – katso julkaisuvideo

Banishers: Ghosts of New Eden

PAN Vision Finlandin jakelema ja Focus Entertainmentin julkaisema on nyt ilmestynyt. Peli tarjoaa mukaansatempaavan tarinan täynnä toivoa, rakkautta ja kuolemaa. Katso julkaisuvideo alta.

Ranskalainen Don't Nod -pelistudio tunnetaan monista tarinavetoisista peleistään, joissa kiehtovat ihmiskohtalot yhdistyvät jännittäviin tapahtumiin mielenkiintoisen toiminnan siivittämänä. Pelit kuten , ja Remember Me saavat arvoisensa seuraajan 1600-luvun lopulle sijoittuvassa New Edenin ympäristössä. Se on tapahtumapaikka, jossa rakkaus, kuolema, pelot ja toivo yhdistyvät sykähdyttäväksi kokonaisuudeksi toiminnallisen roolipelin keinoin.

Tarina syventyy kahteen haamunmetsästäjään eli banisheriin, jotka pariskuntana kohtaavat vaaroista välittämättä kuoleman silmästä silmään. Monet epäkuolleet hirviöt ovat uhka kaikelle muulle elävälle ja juuri tässä banisherit ovat avainasemassa. Heidän tehtävänsä on taata turva eläville ja saattaa hirvitykset manan majoille. Mutta sitten tapahtuu jotain hirveää, kun Antea itse jää kahden maailman väliseen tilaan vangiksi: hän ei ole elävä, mutta ei myöskään täysin kuollut. Hänestä on tullut asia, joita hän on itse saalistanut.

Hänen puolisonsa Red Mac Raith joutuu vaikeista vaikeimman valinnan eteen: pitääkö hän kiinni kuolonkarkottajan valastaan ja hylkää elämänsä rakkauden, vai valitseeko hän sydämensä tien ja hylkää näin entisen elämänsä?

Banishers: Ghosts of New Eden on yhtäältä peli ihmisyydestä kuin hirviöistäkin. Se on toisaalta myös toimintapeli täynnä haastavia taisteluita ja kiehtovia kohtaamisia. Kyseessä on tunteita herättävä matka ihmisyyden ytimeen ja tunteiden maailmaan. Voiko mitään saada uhraamatta jotain toista? Peli myös kysyy, mitä seurauksia näillä valinnoilla on.

Banishers: Ghosts of New Eden on nyt saatavilla - ja sekä S -konsoleille että :lle. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Cyberpunk-parkourpeli Ghostrunner ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Cyberpunk-parkourpeli Ghostrunner ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

Ghostrunner

-pelaajille tiedossa hyviä uutisia, sillä tarjoaa tällä viikolla ilmaiseksi tieteistoimintaseikkailua -pelin muodossa. Peli on ladattavissa 18. huhtikuuta asti ja se säilyy pelikirjastossasi hamaan tappiin asti.

Ghostrunner sijoittuu dystooppiseen cyberpunk-maailmaan, jossa pelaajan täytyy kukistaa julma Mara the Keymaster, joka pitää ihmiskuntaa tiukassa otteessaan. Vauhdikas peli yhdistelee taidokkaasti parkour-liikehdintää ja tyylikkäitä katana-taisteluita. Pelin haaste tulee ”one-hit, one-kill” -mekanismista, jossa yksikin väärä liike voi olla kohtalokas.

Voit ladata Ghostrunner pelin ilmaiseksi PC:lle täältä.

Tältä näyttää tuleva The Rogue Prince of Persia – katso esittelyvideo Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä näyttää tuleva The Rogue Prince of Persia – katso esittelyvideo

The Rogue Prince of Persia

on julkaisemassa uutta The Rogue -peliä, joka yhdistää perinteisen tasohyppelyn ja roguelite-pelaamisen ainutlaatuisella tavalla. Voit katsoa pelin esittelyvideon alta.

yhdistää perinteisen ja kaksiulotteisen tasoloikkatoiminnan osaksi suosittua roguelite-pelityyliä. Verraton lajityyppifuusio onkin tuulahdus pelisarjan perinteitä ajalta, jolloin sankariprinssi loikki sivuttain avautuvassa maailmassa ansoja vältellen ja vihollisia vastaan taistellen. Uutta sen sijaan on jatkuvuutta kuolemankin kautta tarjoava roguelite-pelattavuus, jossa hahmo voi jatkaa matkaansa kokemusta kartuttaneena myös viikatemiehen vierailun jälkeen.

Evil Empire -pelistudion persoonallinen ja värikylläinen luomus yhdistää toisiinsa sulavaa liikkumista, kaunista hahmoanimaatiota ja palkitsevaa pelaamista. Pelin päähahmona nähdään uudenlainen prinssi, joka saa vastaansa Persiaan hyökänneen hunniarmeijan. Synkkää shamanistista taikuutta avukseen käyttäneet barbaarijoukot eivät ole helppoja vastuksia, joten prinssiltä vaaditaan nokkeluutta, nopeutta ja sopeutumiskykyä.

Apunaan prinssillä on taikavoimilla varustettu bola-ase, joka palauttaa prinssin kuolon jälkeen takaisin elävien kirjoihin turvalliseen paikkaan. Tässä tapauksessa paikkana on autiomaan keidas, josta sankari löytää itsensä liian vaaralliseksi käyneen yhteenoton jälkeen.

Vielä kehitysvaiheessa oleva peli saapuu -pelipalvelun early access -testivaiheeseen toukokuun puolivälissä. Tällöin pelaajat pääsevät kokemaan vielä viimeistelyä vaille olevan pelin toiminnallisuuden, vauhdikkuuden ja pelattavuuden, ja samalla antamaan palautetta pelitiimille. Samanaikaisesti pelistudio hioo peliä paremmaksi, jouhevammaksi ja toimivammaksi sekä lisää sisältöä pelaajia silmällä pitäen ennen pelin virallista julkaisua.

Aitoon roguelite-tyyliin pelin kentät uudistuvat jokaisen yrityskerran myötä, mikä tarkoittaa, että aarteet, ansat ja viholliset vaihtavat paikkaa, tehden näin uusista pelikerroista yllätyksellisiä ja vaihtuvia. Samalla pelaajan käyttöön avautuu uusia etenemisväyliä, joten jokainen hahmokuolemaankin päätynyt pelikerta vie kokonaisuutta eteenpäin.

Prinssi osaa myös hyödyntää seinäjuoksentelun jaloa taitoa, mikä mahdollistaa epätavallisen liikkumistavan kentistä toiseen. Tämä yhdistettynä vauhdikkaisiin loikkiin tekee prinssistä erityisen liikkuvaisen ja antaa pelaajalle mahdollisuuden ratkoa pulmia luovilla tavoilla. Erilaiset tasot, pylväät ja muut ulokkeet mahdollistavat ainutlaatuisia tilanteita vihollisen yllättämiseen ylhäältä käsin. Pelaajan on myös syytä pitää silmänsä auki oville, jotka saattavat johdattaa hahmon aarrekammioihin.

Viholliset ja vastukset tarjoavat monipuolista taisteluhupia monella eri tavalla, joten sankarilta edellytetään nopeita reaktioita, järjen käyttöä ja tilanteeseen sopeutumista. Aseita vaihtelemalla tilanteiden mukaan vihollisia voidaan taltuttaa monin eri tavoin. Yhdistelemällä toisiinsa lähitaistelua, kaukohyökkäyksiä ja nopeita liikkeitä vaikeatkin viholliset kaatuvat osaavan pelaajan käsittelyssä.

The Rogue Prince of Persia -toimintapeli saapuu Steam-pelipalveluun early access -versiona 14. toukokuuta 2024. Pelin virallinen julkaisu ja pelialustat ilmoitetaan myöhemmin. Pelin ikäraja on PEGI 16.