Tunnelmaltaan hyvä P.A.M.E.L.A jää löysäksi sci-fi-kauhuksi Kommentit pois päältä artikkelissa Tunnelmaltaan hyvä P.A.M.E.L.A jää löysäksi sci-fi-kauhuksi

Tulevaisuuden utopiassa Edenissä on käynyt katastrofi. Sairauksien ehkäisyyn tarkoitettu kansalaisten automaattinen rokotusjärjestelmä onnistuikin levittämään vaarallisen taudin koko Edeniin. Asukkaat muuttuivat verenhimoisiksi zombeiksi, ja vain pelaaja voi pelastaa kaupungin: nimettömän päähenkilön geeniperimä on jäänyt kaupungin ainoaksi, joka ei ole sairauden saastuttama. Tekoäly herättää pelaajan kryo-nokosiltaan, ja yksissä tuumin kumppanukset ryhtyvät palauttamaan kaupunkia entiseen loistoonsa.

NVYVE Studiosin P.A.M.E.L.A julkaistiin vuonna 2017. Peli on yhdistelmä ensimmäisen persoonan selviytymiskauhua ja esimerkiksi The Forest -ja Satisfactory-peleistä tuttua rakentelua. Sairastuneiden ja Edeniä partioivien tappajarobottien kamppailun välissä pelaajan on etsittävä erilaisia resursseja kaupungin korjaamiseen ja erilaisten apuvälineiden sekä laitteiden kokoamiseen. Hämärästi valaistu ja neonhohtoinen Eden tekee etsiskelystä kuumottavaa, mutta pelattavuutensa puolesta P.A.M.E.L.A jää selviytymiskauhujen häntäsijoille.

Edenin raivotautisten asukkaiden kanssa mittelöiminen on jähmeää, eikä taisteleminen tunnu palkitsevalta.

Pelihahmon ohjaaminen tuntuu kautta linjan kankealta, ja etenkin taistelut tuntuvat tapahtuvan kuin tervassa seisten. Resurssit löytyvät useimmiten roskiksista tai muista laatikoista, mutta niiden penkominen käy nopeasti rasittavaksi hämmentävän käyttöliittymän vuoksi. Skannausominaisuus onneksi paljastaa tyhjät laatikot. Käyttöliittymä aiheutti allekirjoittaneelle harmaita hiuksia muiltakin osin: hahmon löytämien tavaroiden selailu ja käyttäminen on niin hankalaa, että adrenaliinipiikeistä ei ole juurikaan hyötyä taistelun keskellä. Kartta näyttää vain pienen alueen pelaajan lähettyvillä, joten etenemisreittejä tai jo koluttuja paikkoja on hankala hahmottaa.

Pelaajan tavaravalikko on useamman klikkauksen päässä, ja valikon auetessa näkymä ei mahdu edes kokonaan ruudulle.

Positiivisena yllätyksenä on kuitenkin nostettava esiin P.A.M.E.L.A:n hakkerointiosuudet. Pelaaja voi avata lukittuja ovia ja arkkuja läpäisemällä joko reaktio- tai hahmotuspohjaisia minipelejä rajatussa ajassa, ja esimerkiksi Marvel’s Spider-Man -peliin verrattuna minipelit eivät tunnu aliarvioivan pelaajaa.

Osa hakkerointia mallintavista minipeleistä vaatii visuaalista hahmotuskykyä. Pelaajan on löydettävä valikosta kuusi pienempää kuvaa, joiden yhdistelmä näyttää vihreällä pohjalla annetulle kuvalle.

Visuaalisesti peli on erittäin kaunis, ja erityisesti valaistus ja vihollisten ulkomuoto ovat omiaan luomaan peliin aidon jännittävää ja yksinäistä tunnelmaa. Äänisuunnittelu pelaa tunnelman kanssa hyvin yhteen, mutta musiikittomuus tekee seikkailemisesta välillä yksitoikkoista. Kokonaisuutena P.A.M.E.L.A on mukiinmenevä selviytymiskauhu, joka sopii tunnelmointia arvostavalle pelaajalle. Huonot suunnitteluratkaisut, tahmea pelattavuus ja tavaravalikoiden hankalat käyttöliittymät eivät kuitenkaan tee pelistä varsinaista nautintoa.

Kommentoi

Yleisö ei piittaa spoilereista — The Last of Us Part II on kerännyt enemmän ennakkotilauksia kuin Marvel’s Spider-Man vuonna 2018 Kommentit pois päältä artikkelissa Yleisö ei piittaa spoilereista — The Last of Us Part II on kerännyt enemmän ennakkotilauksia kuin Marvel’s Spider-Man vuonna 2018

The Last of Us Part II

Playstationin eräs tämän vuoden odotetuimmista peleistä on ehdottomasti The Last of Us Part II. 19. kesäkuuta julkaistava peli aiheutti kuohuntaa huhtikuussa, kun suurehko määrä yksityiskohtia sen tarinasta ja sisällöstä ilmestyi vuotona internetiin.

CNET-verkkosivustolla julkaistun haastattelun mukaan Sonyn Playstation-jaoston toimitusjohtaja Jim Ryan kertoo, etteivät spoilerit ole vaikuttaneet pelin kysyntään. Ryan huomauttaa, että The Last of Us Part II -peliä on ennakkotilattu Euroopassa enemmän kuin Marvel’s Spider-Mania samassa vaiheessa julkaisuprosessia vuonna 2018. Kumpikin peli on Playstation-yksinoikeusjulkaisu.

Kommentoi

Star Wars: Battlefront II on toinen kesäkuun PS Plus ilmaispeleistä Kommentit pois päältä artikkelissa Star Wars: Battlefront II on toinen kesäkuun PS Plus ilmaispeleistä

Star Wars: Battlefront II

Aiemmat huhut osottautuivatkin jälleen oikeiksi ja toinen kesäkuun ilmaisista PS Plus peleistä onkin Star Wars: Battlefront II. Myös Marvel’s Spider-Man -peliä huhuiltiin ilmaispeliksi.

Star Wars: Battlefront II tulee ladattavaksi kesäkuun 2. päivä ja sen lisäksi ladattavissa on myös Call of Duty: WWII, joka ilmestyi jo aiemmin ladattavaksi.

Osa PS Plus -käyttäjistä olivat varsin pettyneitä viime kuukauden tarjontaan, kun ilmaispeleinä saatiin Cities: Skylines ja Farming Simulator 19 -pelit.

Kommentoi