Tupakointi voi heikentää keskittymistä tärkeässä turnauksessa Kommentit pois päältä artikkelissa Tupakointi voi heikentää keskittymistä tärkeässä turnauksessa

Tupakointi saattaa näyttäytyä joillekin seksikkäänä, katu-uskottavana tai se saattaa esimerkiksi auttaa käsittelemään stressaavia asioita rutiinin kautta. Todellisuudessa tupakoinnin muodostuessa rutiiniksi on käyttäjällä riski monenlaisiin terveyssairauksiin ja -haittoihin.

Tupakoiva ihminen kärsii tupakoimattomia todennäköisemmin esimerkiksi hengitystie- ja keuhkosairauksista, jonka lisäksi tupakka kuivattaa ja ärsyttää äänihuulia. Pitkäaikaissairaudet pahenevat, jonka lisäksi tupakoinnin on myös todettu olevan syynä yli 90 % kaikista keuhkosyöpäkuolemista ja kolmasosaan kaikista muista syöpäkuolemista.

Selvien ja vakavien terveyshaittojen ohella tupakointi myös vie rahaa ja aikaa. Jos tupakoitsija pysähtyy laskemaan, kuinka monta kertaa päivässä hän on käynyt tupakkatauolla välttääkseen epämukavan olon, voi tulos olla yllättävä. Addiktion pitäessä kourassaan on tupakalla pakko käydä: sillä ei ole väliä, onko töissä, kotona, ystävien luona tai vaikka peliturnauksessa.

Vasta hiljattain on myös kunnolla alettu ymmärtämään tupakoinnin vaikutuksia kognitiivisiin kykyihin. Pitkäaikaisella tupakoinnilla on haittaa ihmisen muistiin ja keskittymiskykyyn – molemmat hyvin tarpeellisia ominaisuuksia niin e-sportsin kuin kotipelaamisenkin saralla.

Vaikka vieroitusoireita tupakoinnin lopettamisen jälkeen voikin ilmetä, kannattaa päättää lopettaa. Vaikutuksia alkaa näkyä jo yhden vuorokauden kuluttua tupakoinnin lopettamisesta, kun keuhkot alkavat puhdistua limasta ja muusta kuonasta. Muutaman kuukauden päästä puolestaan keuhkojen toiminta alkaa taas normalisoitua ja keuhkosyövän riski pienentyä.

Millaisia erilaisia tapoja on lopettaa tupakointi? Lopettamisen voi tehdä joko kerralla, vähitellen tai sitten käyttämällä erilaisia nikotiinituotteita, kuten nikotiinipusseja ja vähentää niitä siihen asti kunnes ei tarvitse enää niitäkään. Nuuskan tuonti maahamme on omaa käyttöä varten sallittu mutta korona-aikana kun rajat ovat kiinni on maahan tuominen vaikeampaa ja nikotiinipusseja suomeen on tänä aikana voinut tilata eri verkkokauppojen kautta. Alle 4mg nikotiinia per annospussi sisältävää nikotiininuuskaa saa tuoda Suomeen laillisesti maksimissaan 3kk omaa käyttöä vastaavan määrän kerrallaan, eli noin 108 purkkia kokonaisuudessaan. Nikotiininuuska ei sisällä lainkaan tupakkaa, ja ne asetetaan ylähuulen alle.

Kommentoi

Parhaat ilmaiset PC kauhupelit vuonna 2022 Kommentit pois päältä artikkelissa Parhaat ilmaiset PC kauhupelit vuonna 2022

PC:llä on paljon ilmaisia ​​pelejä esimerkiksi maailman suurimmat pelit, kuten Fortnite ja League of Legends. Jos olet laiskottelevalla tuulella tai odotat seuraavaa Steam -alennusta sukeltaaksesi peliin, josta joudut maksamaan etukäteen, katso alta muutama nostamamme ilmaispeli. Ilmaiset pelit eivät maksa rahaa, mutta ne maksavat aikaasi. Kaikki pelit, joihin käytät täällä muutaman arvokkaan tunnin, on hyvin käytettyä aikaa.

Pelottavassa No Players Onlinessa kirjaudut vanhalle FPS serverille, mutta olet ainoa pelaaja turhanpäiväisessä lipun kaappauspelissä.
https://papercookies.itch.io/no-players-online

Interaktiivinen visuaalinen novelli, jossa sinun täytyy estää vampyyriä syömästä sinua. loihtii synkän ja julman maailman terävillä visuaaleilla ja musiikilla, jotka saavat ihosi kananlihalle.
https://raulqueisso.itch.io/we-are-broken

Tämä hyytävä seikkailu käyttää -aikakauden 3D-grafiikan sumeaa, lo-fi estetiikkaa luodakseen vaikuttavan aavemaisen tunnelman, kun varjoisa olento vaanii sinua maiseman poikki.
https://boaheck.itch.io/bleakshore

houkuttelee sinut tuntemaan olosi turvalliseksi, joskin hieman hermostuneeksi retroestetiikallaan. Ennen kuin se ylittää rajansa yhdellä järkyttävän pelottavalla hetkellä.
https://airdorf.itch.io/faith

David Lynch Teaches Typing

Se, mikä alkaa elokuvaohjaaja David Lynchin ystävälliseltä kirjoitustunnilta, laskeutuu hitaasti surrealistiseksi, hämmentäväksi painajaiseksi. Jossain vaiheessa sinun täytyy koskea ällöttävään nykivään ötökkään.
https://rhinostew.itch.io/david-lynch-teaches-typin

Kommentoi

Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 25 Kommentit pois päältä artikkelissa Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 25

Steam

Steamissa julkaistaan keskimäärin tusina uutta peliä päivittäin. Vaikka se onkin hyvä asia, niin näiden julkaisujen perässä pysyminen voi olla vaikeaa. Mahdollisesti jännittävät ja mielenkiintoiset julkaisu helmet menevät ohi uusien asioiden tulvassa, ellet lajittele jokaista Steamissa julkaistua peliä itse. Tässä sinulle muutama poiminto uusimmista Steamissa julkaistuista peleistä.

Redout 2

Julkaistu: Kesäkuu 17. Kehittäjä: 34BigThings srl

PC:n Wipeoutiksi laajalti kutsuttu Redout on saanut jatkoa. Redout 2 jatkaa tutulla kaavalla ja pelin 36 rataa kutsuvat kisailemaan neonvärien loisteessa omalla kustomoitavalla futuristisella kilpavälineellä. Jos lajityypin pelit kolahtavat, on tämäkin varma hankinta.

Julkaistu: Kesäkuu 15. Kehittäjä: Noble Muffins

Pelkän nimen perusteella American Theft 80s -peliä voisi luulla Unityllä tehdyksi valmiita palasia käyttäväksi höpöpeliksi, joita Steam on pullollaan. Mutta nimen taakse kätkeytyykin ihan oikea peli, jonka takaa löytyy Thief Simulatorista tuttu studio. Avoimen maailman rötöstelypeli onkin hyvin lähellä tuota peliä, joskin 80-luvun teemalla ryyditettynä. Ryöstelemään voi lähteä yksin tai konnakoplan kera.

Julkaistu: Kesäkuu 17. Kehittäjä: Postmodern Adventures

Toinen 80 -luvulle sijoittuva peli on point & click -seikkailupeli “maailman pelottavimman kauhuleffan etsimisestä”. Pelin päähenkilönä pyörii Alan Goldberg niminen käsikirjoittaja tarkoituksenaan löytää elokuvalleen nerokas ohjaaja, joka takaisi Goldbergin nousun takaisin parrasvaloihin. Premissi on hauska seikkailupelille, joka Steam -sivujensa mukaan ei välttämättä aivan täysin tulekaan sijoittumaan Hollywoodiin. Luvassa on synkkiä yllätyksiä.

Final Vendetta

Julkaistu: Kesäkuu 17. Kehittäjä: Bitmap Bureau

Ysärimätkintöjen jälkeläisiä tuntuu nyt tupsahtelevan kuin sieniä sateella. Viime viikkoisen TMNT: Shredder’s Revenge -pelin julkaisun jälkimainingeissa muilla mätkintäpeleillä voi olla vaikeaa löytää tietään pelaajien hyllyille, mutta genren faneja hemmotellaan uuden Final Vendetta pelin muodossa. Kasarilta teemojaan ammentavan mätkinnän päähenkilö Claire Sparks lähtee pelastamaan Syndi8 -jengin kidnappaamaa siskoaan kahden kaverinsa avustuksella. Pelistä löytyy myös kahden pelaajan sohvacooppi.

Tile Tale

Julkaistu: Kesäkuu 18. Kehittäjä: Sokpop Collective

Pikkupelejä tehtailevan Sokpop Collectiven viimeisimmässä Tile Talessa pelaajat työntelevät laattoja ruudukolla. Jos laatat sopivat temaattisesti yhteen (esim. neljä metsälaattaa), avautuu peliin uusia laattoja omilla säännöillään. Kyseessä on mielenkiintoinen aivopähkinä, sillä tiettyjen laattojen vierekkäisyys saattaa vaikuttaa myös ympäröiviin laattoihin, kuten jos sijoitat tuulimyllyn niittyjen viereen, saat viljapeltoja. Iloisen ulkoasunsa ja upean musiikkinsa saattelemana tämä peli sopii hyvin vaikkapa kahvitaukopeliksi.

Kommentoi