Twitch poistaa sokean läpipeluun -kategorian sivustoltaan – taustalla kritiikkiä vammaispelaajilta Kommentit pois päältä artikkelissa Twitch poistaa sokean läpipeluun -kategorian sivustoltaan – taustalla kritiikkiä vammaispelaajilta

Twitch

Saatuaan kritiikkiä vammaispelaajilta, on poistanut sivustoltaan Blind Playthrough -kategorian. Nimityksellä viitataan tietyn nimikkeen ensimmäiseen pelikertaan tarkoittaen samalla kirjaimellisesti sokeaa läpipeluuta, mikä tekee termistä syrjivän.

Keskustelua termin sopivuudesta herätti videopelien saavutettavuutta ajava AbleGamersin operatiivinen johtaja , jonka twiittiketjun voitte avata alta luettavaksi.

Seurattuaan verkossa tapahtunutta keskustelua Twitch päätti poistattaa kategorian palvelustaan kannustaen käyttäjiä suosimaan ”ensimmäinen pelikerta” tai ”ei spoilereita” -nimityksiä.

Tänä vuonna videopelien esteettömyyttä on juhlittu muunmuassa Video Game Accessibility Awards -gaalassa, jonka lähetyksen voitte katsoa alta. Lähetyksen juontajina toimivat Steven Spohn sekä Santa Monica Studiolla kirjoittajana toimiva .

Tasohyppelyräiskintä Towaga: Among Shadows ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Tasohyppelyräiskintä Towaga: Among Shadows ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

Towaga: Among Shadows

Sunnyside Gamesin kehittämä ja Noodlecaken julkaisema toimintapeli on parhaillaan ladattavissa ilmaiseksi :lle Steamistä.

Towaga: Among Shadows on tyylikäs 2D-räiskintäpeli, jossa pelaaja omaksuu valon mestarin roolin. Matkaa lumotun maan halki ja taistele raivoisten olentojen laumoja vastaan käyttäen voimakkaita loitsujasi.

Peli tarjoaa yli 70 ainutlaatuista kenttää, joilla pelaaja voi hioa taitojaan ja avata uusia varusteita. Neljä erilaista pelitilaa pitävät kokemuksen monipuolisena. Samalla kun kukistat pahuuden voimia, paljastuu Az'Kalarin salaperäinen menneisyys kerättämiesi esineiden kautta.

Towagan visuaalinen ilme on animaatioelokuvien inspiroima ja mukaansatempaava ääniraita luo eeppisen tunnelman taisteluihin. Voit ladata pelin ilmaiseksi täältä.

Rainbow Six Siege -moninpelin tuore pelikausi tuo mukanaan uutta verta Kommentit pois päältä artikkelissa Rainbow Six Siege -moninpelin tuore pelikausi tuo mukanaan uutta verta

Rainbow Six Siege

tuo suosittuun -moninpeliin kiehtovan uudistuksen, joka muuttaa pelin luonnetta alokasoperaattoreilla. Pelin yhdeksännen vuoden toinen kausi, Operation New Blood, esittelee Recruit-uudistuksen. Sen myötä joukkoon liittyy kaksi keltanokkaa: Striker-hyökkääjä ja Sentry-puolustusoperaattori.

Näille hahmoille pelaajat voivat valita kaksi toissijaista laitetta. Tämä avaa kiehtovia uusia yhdistelmiä ja luo uusia mahdollisuuksia taktikoinnille.

Lisäksi pelipäivitys tuo mukanaan tasapainoa parantavia muutoksia Fenfirille ja Solisille. Armeijakäyttöinen piikkilanka on nyt entistä terävämpi ja vahingoittaa operaattoreita näiden liikkuessa langan läpi. Mukana on myös joukko pienempiä lisäyksiä, kuten muutoksia karttoihin ja pelimekaniikkoihin, sekä hienosäätöä pelattavuuteen.

Stadium Alpha- ja Stadium Bravo -kentät ovat käyneet läpi remontoinnin. Esimerkiksi luodinkestävien lasipintojen määrää on vähennetty ja samalla kenttien puolustettavuutta on parannettu. Versus AI -kenttävalikoima on laajentunut Coastline- ja Nighthaven Labs -kartoilla.

Tom Clancy's Rainbow Six Siege on saatavana , , Series X/S ja -pelikonsoleille että :lle. Se on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 18.