Ubisoft tarjoaa matkan viikinkien historiaan Discovery Tour: Viking Age -virtuaalikokemuksen myötä Kommentit pois päältä artikkelissa Ubisoft tarjoaa matkan viikinkien historiaan Discovery Tour: Viking Age -virtuaalikokemuksen myötä

Discovery Tour: Viking Age

on opetuksellinen kokemus viikinkien aikakaudesta. Se tarjoaa mahdollisuuden tutustua viikinkien kulttuuriin, tapoihin ja arkkitehtuuriin Assassin's Creed Valhalla – pelimoottoria hyödyntäen. Sen ansiosta opettajat, oppilaat ja kaikki viikinkien historiasta kiinnostuneet voivat tutustua ympäristöön omassa tahdissa ilman taisteluita tai suoritettavia tehtäviä.

Suosittujen Discovery Tour: Ancient Egypt- ja Discovery Tour: Ancient Greece -julkaisujen myötä virtuaalinen opetussarja kääntää katseensa antiikin Egyptistä ja Kreikasta viikinkien kulttuuriin. Viking Age vie virtuaalimatkaajansa aikakauteen, jolloin maanviljely, merenkulku ja ryöstöretket määrittivät sekä pohjoismaista että englantilaista elämää. 800-luvun elintapoja ja kulttuuria kuvaava virtuaalielämys on luotu yhdessä arkeologien ja historiantutkijoiden kanssa. Heidän tutkimustietoaan ja ymmärrystä tuon aikakauden ihmisistä, tavoista ja perinteistä on hyödynnetty rakentamaan virtuaalikokemuksesta ainutlaatuinen ja upea sekä historiallisesti tarkka elämys. Tapahtumien keskiössä ovat etenkin tuon ajan Norja ja Englanti.

Samalla Discovery Tour -sarja on kehittynyt entistäkin hauskemmaksi ja opettavaiseksi kokemukseksi. Virtuaalioppituntien ydin rakentuu tarinankerronnan ympärille, jolloin tapahtumien kokija voi ottaa viikinkihahmon tai anglosaksihenkilön roolin ja kokea näiden kautta isot ja pienet tapahtumat läpi omasta perspektiivistään. Seikkailun aikana opitaan paljon muista asukkaista, ympäröivästä maailmasta ja tavoista yksityiskohtia myöden.

Discovery Tour -sarjaa tehtäessä on aina tehty läheistä yhteistyötä historiantutkijoiden ja muiden kumppanien kanssa, jotta koettavissa olisi ainutlaatuinen ja mahdollisimman historiallisesti tarkka virtuaalimaailma. Oppikokemuksesta vastannut pelistudio Montreal on työstänyt kokemusta monien tahojen kanssa. Yhdistyneiden kuningaskuntien kansalliskirjasto, The British Library, tarjosi käyttöön merkittävän määrän tietoa viikinkiajasta. Ranskan kulttuuriministeriön alainen Réunion des Musées Nationaux – Grand Palais omalla valokuva-arkistollaan on ollut merkittävissä määrin apuna Discovery Tour -kokemusten graafisen kokemuksen luomisessa.

Yorkin arkeologisen säätiön ylläpitämä Jorvikin viikinkikeskus Englannissa on osaltaan auttanut englantilaisen viikinkikokemuksen luomisessa. Tanskan kansallismuseo Nationalmuseet koostuu peräti 20 eri museotoimipisteestä ympäri maata ja sisältää paljon arvokasta tietoa tanskalaisten viikinkihistoriasta, jota on myös hyödynnetty pelikokemuksen luomisessa. Prestonin puistomuseo Stockton-on-Tees'n alueella, Briteissä, on perehtynyt anglo-skandinaavisen kulttuuriin ja tarjonnut apuaan pelikokemuksen luomisessa. Museossa myös järjestetään vuonna 2022 erityinen viikinkinäyttely, jossa nähdään myös Discovery Tour: Viking Agen esittelemiä teemoja.

Discovery Tour: Viking Age on tarkoitettu kaiken ikäisille historiasta kiinnostuneille, jotka haluavat rauhassa tutkia pelimaailman ympäristöä ja näissä olevia hahmoja sekä samalla oppia yksityiskohtaisia asioita historiankulusta ja erilaisista aikalaistavoista.

Discovery Tour: Viking Age julkaistaan :lle Ubisoft Connect- ja Epic Games -pelipalveluissa 19. lokakuuta 2021. Lisäksi virtuaalikokemus tulee saataville , ja S sekä -konsoleille sekä -pelipalveluun alkuvuodesta 2022. Kaikki pelin omistajat voivat ladata Discovery Tour: Viking Age -kokemuksen ilmaiseksi. Se on ostettavissa myös erikseen, eikä näin vaadi toimiakseen varsinaista peliä.

Assassin's Creed Valhalla on saatavilla PlayStation 5, PlayStation 4 Xbox Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille sekä Epic Games Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikkojen kautta PC:llä. Lisäksi peli on saatavilla Ubisoft+- ja Google Stadia -pelipalveluista.

Assassin’s Creed Shadows herättää henkiin poistetun Assassin’s Creed 3 -animaation Kommentit pois päältä artikkelissa Assassin’s Creed Shadows herättää henkiin poistetun Assassin’s Creed 3 -animaation

on herättänyt henkiin viime näkemättömästä Assassin's Creed 3 -esittelyversiosta tutun eliminointianimaation tulevaa Japanissa sijoittuvaa Assassin's Creed Shadowsia varten.

Tämän yksityiskohdan havaitsi Reddit-käyttäjä BrunoHM, joka huomasi vastaavan liikkeen Shadows-pelin tuoreessa trailerissa verrattuna vuoden 2012 PAX East -messuilla esiteltyyn Assassin's Creed 3 -esittelyversioon. Animaatiossa hahmo hyppää vihollisen selkään, iskee tätä ja kierähtää sitten eteenpäin säilyttääkseen vauhtinsa.

Tätä Assassin's Creed 3 -animaatiota ei koskaan julkaistu yleisölle, vaan sitä näytettiin vain lehdistölle ja alan sisäpiirille PAX East -messuilla. YouTube-kanava Kuriatsu julkaisi kuitenkin videota, jossa nähtiin tämä animaatio.

Vaikka kyseessä ei teknisesti ole uudelleenkäytetty animaatio, koska sitä ei ollut lopullisessa Assassin's Creed 3 -pelissä, fanit ovat silti innoissaan nähdessään tämän poistetun liikkeen palaavan Assassin's Creed Shadowsiin, joka sijoittuu Japaniin.

Assassin's Creed Shadowsin pääosissa nähdään kaksi hahmoa: hiivittelevä shinobi Naoe ja historiallinen hahmo Yasuke, joka oli tosielämän afrikkalainen soturi japanilaisen sotaherran palveluksessa. Peli on määrä julkaista 12. marraskuuta 2024 erikoisversiot ostaneille, ja perusversio seuraa perässä 15. marraskuuta Peli saapuu , , Xbox Series ja alustoille.

Dead Rising tekee paluun upeampana kuin koskaan – Deluxe Remaster saapuu syyskuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Dead Rising tekee paluun upeampana kuin koskaan – Deluxe Remaster saapuu syyskuussa

Huomio kaikille intohimoisille zombienmetsästäjille! Valmistaudu palaamaan Willamette Parkview -ostoskeskukseen uskomattomalla tarkalla kuvalla. on virallisesti paljastanut Deluxe Remasterin julkaisupäivämäärän ja ominaisuudet.

Yllätysteaserin jälkeen viime viikolla Capcom kertoi lisää rakastetun zombienmässymisklassikon remasteroidusta versiosta. Pelin on määrä ilmestyä syyskuun 18. päivänä 2024.

Kyseessä ei ole pelkkä graafinen päivitys. Kehittäjä Rysosuke Murai lupaa lähes uusintavertamuksen. Dead Rising Deluxe Remasteria pyörittää RE Engine, jonka ansiosta peli toimii sulavalla 4K-resoluutiolla ja 60 kuvalla sekunnissa.

Remasterointi tuo mukanaan myös useita pelattavuusparannuksia. Pelaajat voivat nyt liikkua tähdatessaan, mikä ei ollut mahdollista alkuperäisessä julkaisussa. Myös NPC-hahmojen käyttäytymistä on viritetty mukaansatempaavampaa kokemusta varten.

Elämänlaatua parantaviin ominaisuuksiin kuuluu parannettu käyttöliittymä ja autotallennuksen lisääminen. Tarina äänitetään kokonaan yhdeksällä kielellä, mikä rikastuttaa entisestään kerrontaa.

Niille, jotka kaipaavat lisää sisältöä, Capcom tarjoaa digitaalisen deluxe-version, joka sisältää bonusasuja ja uutta taustamusiikkia ostoskeskukseen. Fyysinen julkaisu on suunniteltu marraskuulle 2024.

Ilmoitus merkitsee tervetullutta paluuta Dead Rising -sarjalle. Vaikka useita vuosia on kulunut viimeisestä alkuperäisestä pelistä, faneja ei ole unohdettu. Aiemmin tänä vuonna Capcom sisälsi Dead Risingin franchise revival survey -kyselyyn vihjaillen mahdollisista tulevista projekteista.

Vuonna 2006 julkaistu Dead Rising sai nopeasti omistautuneen seuraajakunnan, erityisesti Xbox 360 -omistajien keskuudessa. Pelistä syntyi menestyksekäs sarja Capcomille, ja kolme jatko-osaa julkaistiin 2000-luvun lopulla ja 2010-luvun alussa.

Viimeisin osa, Dead Rising 4, julkaistiin vuonna 2016 Xbox Onelle ja :lle. -versio nimeltä Frank's Big Package seurasi vuotta myöhemmin. Dead Rising 4 sai kuitenkin ristiriitaisia arvosteluja ja menestyi kaupallisesti heikosti.

Pettymyttävät myynnit johtivat uuden Dead Rising -pelin peruuntumiseen ja Dead Rising -pelejä vuodesta 2010 lähtien kehittäneen studion Capcom Vancouverin sulkemiseen.

Dead Rising Deluxe Remasterin avulla fanit voivat elää uudelleen alkuperäisen zombienmässäämisen kaaoksen modernilla uudelleentekemisellä. Toivottavasti tämä onnistunut remasterointi raivaa tietä tuleville seikkailuille Dead Risingin hullussa maailmassa!