Unity osti Peter Jacksonin Weta -erikoisefektifirman Kommentit pois päältä artikkelissa Unity osti Peter Jacksonin Weta -erikoisefektifirman

War for the Planet of the Apes

Pelinkehitysalustastaan tunnettu on ostanut ohjaaja Peter Jackson perustaman erikoisefektifirman Digitalin 1,625 miljardilla dollarilla.

Weta on tunnettu useista palkituista elokuvista ja TV-ohjelmista kuten The Lord of the Rings, , sekä .

Unity saa kaupassa käyttöönsä Wetan osaamisen, työkalut sekä data-alustan, joka helpottaa artistien yhteistyötä. Näitä työkaluja tulee myöhemmin myös pelinkehittäjien saataville pilvipalvelun kautta.

Wetan elokuviin keskittynyt tiimi jatkaa Unityn alaisuudessa WetaFX nimellä ja on suurilta osin edelleen Jacksonin omistuksessa.

James Cameron vakuuttelee – Avatar 3 ilmestyy vuonna 2025 Kommentit pois päältä artikkelissa James Cameron vakuuttelee – Avatar 3 ilmestyy vuonna 2025

Menestysohjaaja James Cameron on vahvistanut, että 3 on edelleen tulossa vuonna 2025.

Hiljattain pidetyssä lehdistötilaisuudessa Varietyssa elokuvantekijä vahvisti, että se pysyy aikataulussa ja julkaistaan suunnitellusti 19. joulukuuta 2025.

”Hoidamme parhaillaan hyvin hektisiä kahden vuoden jälkituotantoa”, hän vahvisti kysyttäessä tulevasta Avatar-jatko-osasta. ”Joten se saapuu jouluun 2025.”

Disney oli aiemmin ilmoittanut, että seuraavat kolme Avatar-elokuvaa siirtyvät myöhemmäksi. Avatar 3 on tarkoitus julkaista 19. joulukuuta 2025, Avatar 4 21. joulukuuta 2029 ja Avatar 5 19. joulukuuta 2031.

Unity muuttaa kiistanalaista maksupolitiikkaansa vastauksena palautteeseen Kommentit pois päältä artikkelissa Unity muuttaa kiistanalaista maksupolitiikkaansa vastauksena palautteeseen

on pyytänyt anteeksi viime viikolla ilmoittamaansa suoritusaikaisen maksupolitiikan aiheuttamaa ”sekaannusta ja ahdistusta” ja on ilmoittanut tekevänsä siihen muutoksia.

Vaikka yhtiö ei ole jakanut yksityiskohtia siitä, mitä nämä muutokset saattavat olla, se lupasi toisen päivityksen saapuvan ”parin päivän” kuluessa.

Edellisellä viikolla Unity ilmoitti muutoksista liiketoimintamalliinsa, mikä sai osan pelikehittäjistä purkamaan turhautumistaan somessa voimakkain sanankääntein, kun taas toiset ilmaisivat mielipiteensä hillitymmin. Yhtiö twiittasi, että tulevat muutokset sisältävät uusia lisäyksiä sen tilauspaketteihin ja uuden Runtime-maksun käyttöönoton.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että pelimoottorilla kehitetyistä peleistä aletaan periä asennusmääriin perustuvaa maksua. Uuden mallin mukainen asennuskohtainen veloitus koskee pelejä, jotka ovat ylittäneet yhtiön asettamat liikevaihto- ja asennusrajat.

Unity on tunnettu ja laajasti käytetty ristiin toimiva pelimoottori, jonka Unity Technologies kehitti vuonna 2005. Yhtiön verkkosivuilla se korostaa asettavansa käyttäjät ensisijaiseen asemaan ja sen, että parhaat ideat voittavat. Siitä huolimatta yhtiö ilmoitti aiemmin tällä viikolla uusista suunnitelmistaan liiketoimintamallilleen, jotka ovat herättäneet paljon närää niiden käyttäjien parissa, jotka se sanoo asettavansa etusijalle.

Twiitissään Unity vahvisti, että tulevat muutokset sisältävät hintojen nousun, mutta se vaikuttaisi vain pieneen osaan Unity Editorin käyttäjistä. Yhtiö lisäsi, että muutokset koskisivat kehittäjiä, joiden tulot ylittävät selvästi ilmoituksessa määritellyt rajat, ja että pienet, vielä kasvavat yritykset eivät maksaisi maksua.