Unity -pelimoottori lähestyy realismia uudella esittelyvideolla Kommentit pois päältä artikkelissa Unity -pelimoottori lähestyy realismia uudella esittelyvideolla

Unity

on julkaissut uuden melko vaikuttavan esittelyvideon sen pelimoottoristaan. Voit katsoa ”Enemies” videon alta.

Videon keskipisteessä on realismiin pyrkivä digitaalinen hahmo. Käytössä videolla nähdään kaikki High Definition Render Pipelinen käytössä olevat ominaisuudet. Mukana on Screen Space Global Illumination (SSGI), uusi Adaptive Probe Volumes, säteenseuranta sekä NVIDIAn Deep Learning Super Sampling (DLSS).

Kyseinen Digital Human 2.0 -paketti on tulossa kehittäjien saataville parin kuukauden sisällä. Suurin osa ominaisuuksista on käytössä jo 2021.2 -versiossa tai tulee saataville 2022.1 tai 2022.2 -versioissa.

Kommentoi

This War of Mine -pelin kehittäjä lahjoitti yli 600 000 euroa Ukrainalle Kommentit pois päältä artikkelissa This War of Mine -pelin kehittäjä lahjoitti yli 600 000 euroa Ukrainalle

This War of Mine

This War of Mine -pelin kehittäjä 11 Bit Studios on lahjoittanut 3 miljoonaa Puolan zlotya (n. 620 000 euroa) sodasta kärsivälle Ukrainalle.

Sodanvastaisen pelin kehittäjä kertoi aiemmin lahjoittavansa kaikki tulot pelin ja sen lisäosien myynnistä humanitääriseen apuun Ukrainaan.

Myös monet muut pelifirmat ovat keränneet varoja maan hyväksi. Mukana ovat mm. The Pokémon Company, Fatshark, Quantic Dream, Supercell, sekä Ubisoft.

Aiemmin tällä viikolla ilmoitti poistavansa Venäjän joukkueet FIFA -peleistään.

This War of Mine on saatavilla PlayStation 4, One ja Nintendo Switch -konsoleille, :lle sekä iOS ja Android -mobiililaitteille.

Kommentoi

Afrikan suurin pelitapahtuma Africa Games Week alkaa huomenna Kommentit pois päältä artikkelissa Afrikan suurin pelitapahtuma Africa Games Week alkaa huomenna

Africa Games Week

Samalla kun matkustusrajoitukset vihdoin helpottavat, Africa Games Week -tiimi ja Kapkaupunki odottavat innolla tapahtumaa, joka järjestetään 23.-25. helmikuuta 2022.

on maailman suurin afrikkalaisten pelinkehittäjien tapaaminen, jossa yli 150 pelinkehittäjää eri puolilta maanosaa kokoontuu yhteen paikkaan. Africa Games Week 2022 pysyy hybriditapahtumana, joka järjestetään livenä Kapkaupungin V&A Waterfrontissa ja virtuaalisesti tapahtuma-alustalla.

Pelaaminen on kaikkialla maailmassa iso bisnes, ja tutkii pelialan liiketoimintaa

Vuonna 2018 Nick Hall (Interactive Entertainment SA) ja Rex Bowden (CATALYZE) perustivat Africa Games Weekin, joka on kohdetapahtuma afrikkalaisille sekä kansainvälisille indie-pelien kehittäjille ja C-tason johtajille ympäri maailmaa. Yritykset, kuten Xbox, PlayStation, Ubisoft, Unity, Nintendo, Sega, Focus, Digital, Landfall ja monet muut kokoontuvat yhteen, tapaavat ja suunnittelevat tulevia projekteja.

2022 kokoaa yhteen keskeiset peliteollisuuden ja -yhteisön edustajat, tekijät, kehittäjät ja julkaisijat eri puolilta Afrikkaa tapaamaan ja luomaan yhteyksiä kolmen päivän ajan”, Bowden sanoo.

”Ohjelmassamme keskitytään luomaan henkilökohtaisempia mahdollisuuksia yhteydenpitoon ja tiedon jakamiseen Afrikan peliteollisuuden suurimpien aivojen välillä; toinen syy siihen, että täysin virtuaalinen toiminta vuonna 2021 olisi vähentänyt tapahtuman arvoa. Toivomme, että tämä edistää kumppanuuksia afrikkalaisen pelinkehitysteollisuuden kasvussa paikallisesti ja kansainvälisesti.”

Kapkaupungin pormestari Geordin Hill-Lewis sanoo, että Kapkaupunki on ylpeä siitä, että se voi tukea Africa Game Weekiä ja toimia sen isäntäkaupunkina. ”Pelaamisesta on nopeasti tulossa yksi teknologian tärkeimmistä ja innovatiivisimmista aloista. Se on ala, joka läpäisee eri toimialoja ja luo ratkaisuja viihteeseen ja koulutukseen, ja sillä on potentiaalia investointeihin ja merkittäviin työpaikkojen luomiseen.”

”Kapkaupungin tavoitteena on tukea tätä alaa entistä enemmän, muun muassa luomalla infrastruktuuri ja muita mekanismeja, jotka mahdollistavat sen menestymisen. Tukemme Africa Games Weekin kaltaisille tapahtumille tähtää siihen, että pelinkehittäjät, erityisesti nuoret, saavat foorumin, jossa he voivat esitellä työtään ja samalla tavata alan asiantuntijoita, jotka voivat kohottaa heidän taitojaan.”

2022 on useiden alatapahtumien kattotapahtuma

Make Games Africa – Business of Gaming -konferenssiin liittyy Contest (Ruotsi), ja se esittelee joulukuussa 2021 verkossa järjestetyn A MAZE Train Jamin (Berliini).

Africa StreamCon, afrikkalaisten ja kansainvälisten sisällöntuottajien konferenssi ja tapaaminen, tuo yhteen mainostoimistoja, alustoja, brändejä, lakimiehiä ja sisällöntuottajia kertomaan toisilleen, miten he näkevät alan kehittyvän, jotta voidaan luoda yhteinen näkökulma ja tavoitteet.

Games for Change, joka antaa pelintekijöille ja sosiaalisille innovaattoreille mahdollisuuden edistää reaalimaailman muutosta pelien ja immersiivisen median avulla, käynnistää Afrikan osastonsa tämän vuoden tapahtuman aikana; näin valmistaudutaan ensimmäiseen Afrikan satelliittitapahtumaan vuonna 2022.

Kommentoi