Uusi Astro Bot -peli paljastettiin PlayStation State of Play -tapahtumassa Kommentit pois päältä artikkelissa Uusi Astro Bot -peli paljastettiin PlayStation State of Play -tapahtumassa

Lähes kolmen vuoden odotuksen jälkeen Team Asobịn kunnianhimoisin peli on vihdoin nähty!

Sonyn -esittelyssä peliyhtiö julkisti ensimmäisen osapuolen studionsa Team Asobịn seuraavan projektin: uuden Astro Bot -pelin, joka julkaistaan PS5:lle vielä vuoden 2024 aikana.

Pelin nimi on yksinkertaisesti . Ensimmäisessä trailerissa nähdään supersöpö robotti Asteri hyppimässä tasohyppelytasoilla ja taistelemassa vihollisia vastaan mukaansatempaavan musiikin tahdissa. Trailerilla viitataan myös useisiin klassisiin -peleihin, kuten PaRappa the Rapper ja Journey. Kaiken kaikkiaan peli näyttää iloiselta juhlalta PlayStation-pelaamisen historiaa.

Esityksen jälkeen Astro Botista paljastettiin lisää tietoa. Ennakkotilausten myötä varmistui, ettei pelistä tule ilmaista versiota. Pelissä seikkaillaan kuudessa galaksissa yli 80 kentän läpi, ja matkan varrella kohdataan muun muassa metsiä, rantoja, tulivuoria ja jättiläisiä tiimalaseja.

Astro Bot -sarjan perinteitä jatkaen peli hyödyntää ilmeisesti täysillä PlayStationin teknologiaa. Astro Botiin on suunniteltu 15 uutta DualSense-ohjaimen ominaisuuksia hyödyntävää kykyä.

Astro Bot palaa uuteen seikkailuun

Tämä on Team Asobịn viides projekti, jossa seikkailee ikoninen robotti. Ennen tämänpäiväistä julkistusta Team Asobịn tuorein Astro Bot -peli oli PS5:n mukana tullut Astro's Playroom.

Vuodesta 2021 lähtien huhuttiin, että Team Asobi kehittää uutta peliä. Tuolloin studio haki töihin uusia työntekijöitä, ja työpaikkailmoituksessa vihjailtiin, että kyseessä olisi studion ”kunnianhimoisin peli tähän mennessä”. Team Asobi vahvisti tämän myöhemmin vajaata vuotta myöhemmin. Vaikka studio piti tiukkaa linjaa siitä, olisiko kyseessä uusi Astro Bot -peli, viime viikolla luotettava vuotaja Billbil-kun kertoi, että PlayStation Studiosin tytäryhtiö kehittää uutta peliä, jossa seikkailee sen ikoninen maskottihahmo.

Peli julkaistaan 6. syyskuuta 2024

Silent Hilliä puskee pian ovista ja ikkunoista Kommentit pois päältä artikkelissa Silent Hilliä puskee pian ovista ja ikkunoista

Konamin -livestream paljasti runsaasti tietoa useista Silent Hill -projekteista, jotka ovat parhaillaan kehitteillä. Vaikka emme saaneet mitään uutta tietoa :stä ja Silent Hill: Townfallista, faneille tarjoiltiin uutta pelattavuusvideota ja ennakkotilaustietoja Silent Hill 2 Remakesta. Lisäksi päästiin kurkistamaan tulevan -kauhuelokuvan kulissien taakse.

Tässä yhteenveto kaikesta, mitä paljasti Silent Hill Transmission -livestreamissä.

Silent Hill -tuottaja Motoi Okamoton johdantoviestin jälkeen digitaalinen esitys alkoi 13 minuutin mittaisella Silent Hill 2 Remaken pelattavuus videolla.
Pelattavuusvideo esitteli pelin varhaisia tapahtumia, joissa päähenkilö James Sunderland kävelee ikonisen sumuisen kaupungin halki. Näimme myös vilauksen taistelusta, jossa James puolustautuu Lying Figuuria vastaan ja tappaa Bubble Head Nurse -hoitajan synkässä ja heikosti valaistussa sairaalassa.

Konami paljasti myös Remaken ennakkotilaustiedot. Sen mukaan Deluxe Editionin tilaavat voivat pelata peliä jo 6. lokakuuta alkaen. Deluxe Editionin 48 tunnin ennakkopääsyn lisäksi tilaajat saavat pelin digitaalisen taidekirjan, soundtrackin ja muuta pelin sisäistä kosmetiikkaa.

Silent Hill Transmission sisälsi myös kehittäjäpäiväkirjan Bloober Teamilta, joka vastaa uusintaversioinnista. Kuulla saatiin myös muutamia sanoja Silent Hill 2 Remaken näyttelijäkaartin jäseniltä. Siihen kuuluivat James Sunderlandia Remakessa näyttelevää Luke Roberts sekä Jamesin edesmennyttä vaimoa Mary Shepherd-Sunderlandia ja pelin antagonistia Mariaa näyttelevältä Salome Gunnarsdottir.

Kuten torstain -lähetyksessä ilmoitettiin, julkaistaan PC:lle ja PS5:lle 8. lokakuuta.

Kurkistus Return to Silent Hill -elokuvan kulissien taakse

Vuoden 2022 lopulla vahvistettiin, että vuoden 2006 Silent Hill -elokuvan ohjaaja Christophe Gans palaisi ohjaamaan Silent Hill -kauhusarjan jälleen valkokankaille elokuvassa Return to Silent Hill. Tänään livestreamaus antoi faneille mahdollisuuden kurkistaa Return to Silent Hill -tuotannon kulissien taakse.

Peliin perustuen, Gans selitti haluavansa ohjata Return to Silent Hill -elokuvan ”intohimon projektina” väittäen, että ensimmäiset neljä peliä Silent Hill -pelisarjassa ovat hänen mielestään ”mestariteoksia”. Välillä Gansin haastattelu katkeaa selostukseen, kun stream toistaa muutamia vertailuja alkuperäisen Silent Hill 2:n ja Return to Silent Hillin välillä, joissa luodaan uudelleen samoja kohtauksia.

Ennen tämänpäiväistä ilmoitusta tietoa elokuvasta oli niukasti. Ainoastaan tiedettiin, että näyttelijät Jeremy Irvine ja Hannah Emily Anderson on roolitettu pääosiin, James Sunderland ja Mary. Lisäksi nähtiin ensimmäinen vilaus Pyramid Headista.

Return to Silent Hill -elokuvan julkaisupäivää ei ole vielä ilmoitettu.

Silent Hill: The Short Message on ladattu yli 2,5 miljoonaa kertaa

Viimeisenä Silent Hill Transmission -tapahtuman ilmoituksena Konami paljasti, että on ylittänyt yli 2,5 miljoonan latauksen rajan.

31. tammikuuta 2024 julkaistu Silent Hill: The Short Message on ilmainen Silent Hill -sarjaan perustuva kauhupeli. Se on julkaistu yksinoikeudella :lle. Pelin tapahtumat sijoittuvat nykypäivän Saksaan hylätylle asuinkompleksille nimeltä ”Villa”. Pelaaja ohjaa Anita-nimistä teini-ikäistä, joka yrittää selvittää mysteeriä saatuaan tekstiviestejä kuolleelta ystävältään Mayalta.

Lähde: IGN

Playstation 5 on huipputuloisin sukupolvi – silti puolet pelaajista PS4:llä Kommentit pois päältä artikkelissa Playstation 5 on huipputuloisin sukupolvi – silti puolet pelaajista PS4:llä

PlayStation 5

paljastaa Playstation 5 -sukupolven olevan yhtiön tähän mennessä tuottoisin konsolisukupolvi. Tämä tieto perustuu Sonyn tulosraportin jälkeiseen liiketoimintasegmentiesittelyyn. Esityksessä kerrottiin PS5:n tuottaneen 106 miljardia dollaria julkaisustaan lähtien, ohittaen kaikki aiemmat konsolit vastaavalla aikavälillä.

Luvusta on kuitenkin syytä huomioida muutamia seikkoja. PS4-sukupolvi tuotti kokonaisuudessaan 107 miljardia dollaria, mutta se kattaa pidemmän ajanjakson (2013-2019) kuin PS5 (2020-2023). Neljän vuoden kohdalla PS4 oli vielä jäljessä PS5:stä, ja PS5:n uskotaan ohittavan PS4:n kokonaismyynnin jo tänä vuonna.

Luvut sisältävät koko sukupolven myynnin, eivät pelkästään konsoleita tai pelejä. PS5-sukupolveen lasketaan mukaan myös PS4:n myynti ja pelit tältä ajanjaksolta.

PS5:n menestys ei ole silti yllätys. Konsoleita on myyty 56 miljoonaa kappaletta, vaikka PS4:ää on myyty huomattavasti enemmän (117 miljoonaa). PS5 oli myös kalliimpi julkaisussa. Ohjelmistomyynti on kasvattanut PS5-sukupolven kokonaismyyntiä, vaikka PS4:llä pelien osto on ollut hieman vilkkaampaa.

Esitys paljastaa myös, että PS5-pelaajat käyttävät peleihin enemmän rahaa kuin PS4-pelaajat vastaavalla ajanjaksolla. Tämä johtuu todennäköisesti lisääntyneistä lisäsisällöistä, palveluista ja oheislaitteista.

Vaikka PS5:n myynti onkin hitaampaa yksikkömäärissä mitattuna, on se tuottoisampi sukupolvi Sonylle. Yhtiön menestystä mitataan muillakin mittareilla kuin pelkillä myytyjen konsolien määrällä. PS5 Pro -huhujen keskellä Sony saattaa pian pyrkiä hyödyntämään menestystä vielä kalliimmalla konsoliversiolla.