Välimallin hiekkasurffailua täynnä A-luokan ideoita, mutta B-luokan toteutuksella – arvostelussa Atlas Fallen Kommentit pois päältä artikkelissa Välimallin hiekkasurffailua täynnä A-luokan ideoita, mutta B-luokan toteutuksella – arvostelussa Atlas Fallen

Atlas Fallen

Atlas Fallen (PlayStation 5)

5 / 10
Hyvää Kiehtova idea ja maailma. Kustomisointi. Avoimessa maailmassa on toki aina kiva "perseillä" menemään vapaasti. Huonoa B-luokan toteutus. Ympäristö toistaa liikaa itseään. Atlas Fallen on täynnä A-luokan ideaa kiinnostavasta konseptista lähtien, mutta toteutuksessa ollaan päätetty mennä täysin B-luokan linjalla

on Saksalaisen Deck13 Interactive -kehitystiimin luoma toimintaroolipeli, ja sen julkaisusta on vastannut . Aavikoitunut Atlas on maailma, josta ankara jumala on tehnyt armottoman leikkikenttänsä ja siinä sivussa orjuuttanut lähes koko ihmiskunnan. Ihmisiltä on viety kodit, arvokkuus ja jopa nimi. Vain aurinkokuninkaan uskolliset palvelijat saavat nauttia jonkinlaisesta paremmasta elämästä.

Pelaajan ohjastama nimetön on yksi monista kurjan kohtalon kokeneista selviytyjistä, kunnes hän löytää jotain voimaannuttavaa ja merkityksellistä. Taianomaisen taisteluhansikkaan myötä nimetön soturi saa voimia, joista tavallinen kuolevainen ei osaa edes haaveilla. Taikavoimalla vahvistettava ja kohennettava varustelu tekee soturista vahvemman, kyvykkäämmän ja kestävämmän. Näin taistelu turmiollista jumalaa ja tämän kätyreitä vastaan voi alkaa.

Atlaksen maailma ei kuitenkaan ole täynnä tyhjyyttä ja autioituneita alueita, sillä jumalansa luomat hirviöt vaanivat varomatonta kulkijaa milloin missäkin. Olipa kyse tavanomaisemmista pienpedoista tai suuremmista hirvityksistä, pelaajan on oltava varuillaan ja aina valmis taisteluun. Etenkin legendaariset ja jättiläismäiset suurhirviöt tyrmäävät varomattoman soturin hetkessä. Onneksi taisteluhanska antaa suuria voimia ja antaa näin pelaajalle mahdollisuuden kukistaa suuretkin hirviöt.

Sankarihahmoksi nouseva nimetön saakin avukseen muita kansalaisia, kun toivo paremmasta huomisesta kasvaa. Tämä kuitenkin vaatii paljon työtä, tutkimista ja vaarojen kohtaamista. Monet varustelun parantamiseen vaaditut raaka-aineet ovatkin haasteiden ja taisteluiden takana, eikä mikään kehitysaskel aseistuksen kohentamisessa tule ilmaiseksi.

Atlas Fallen

Atlas Fallen on kolmannen persoonan toimintaroolipeli, joka ei yritä keksi ruutia uudelleen oikeastaan missään määrin. Pelaaja kohtaa erilaisia ”vihulaisia” ja haasteita, mutta pelin taistelujärjestelmä voi tuntua paikoin hyvinkin ennalta arvattavalta. Gauntlet, pelaajan taika-ase, muuntuu kolmeksi erilaiseksi aseeksi: voimakkaaksi, mutta hitaaksi vasaraksi; nopeaksi, mutta vähemmän tehokkaaksi ruoskaksi ja nopeiksi nyrkkeilyhanskoiksi lähitaisteluun. Vaikka aseen muokkaamista maagisilla kivillä korostetaan, ne tuntuvat usein enemmän lisäelementiltä kuin keskeiseltä osalta pelikokemusta.

Momentum-mekaniikka lisää kiinnostavaa syvyyttä peliin, mutta sen toteutus jättää toivomisen varaa. Pelaajan on tasapainoteltava momentuminsa ja terveytensä välillä, mikä voi tuntua haastavalta. Ja on se kyllä kieltämättä myös hieman sekavaakin puuhaa

Atlas Fallenin maailma on jaettu suuriin ”hiekkalaatikoihin”, mikä tekee tutkimisesta ja seikkailusta houkuttelevaa. Atlas Fallen lainaa elementtejä varmastikin useista suosituista peleistä, luoden ympäristöjä, jotka kutsuvat pelaajaa tutkimaan ja löytämään piilotettuja aarteita. Yksityiskohdat, kuten luurankorykelmät, lisäävät syvyyttä pelimaailmaan ja kertovat hiljaisia tarinoita aavikon asukkaiden kohtaloista.

Yksityiskohtia tutkiessaan selväksi kuitenkin käy Atlas Fallenin tietynlainen karuus. Tekstuurit ovat kauempaa katsottuna ihan ok, tasoa, mutta läheltä niitä tutkiessaan käy äkkiä selväksi, että ne ovat todella hätiköiden kyhättyjä ”välimallin” mallinnuksia.

Samat pätee Atlas Fallenin äänimaisemiin. Ideat ovat hyviä, mutta toteutuksessa on menty päin rölli-metsää, ja pahasti.

Atlas Fallen on peli jossa on paljon potentiaalia, mutta joka kompastelee useissa toteutuksen osa-alueissa. A-luokan ideat on päätetty toteuttaa B-luokan tasolla. Se tarjoaa pelaajalleen hetkiä suuren seikkailun tunteesta, mutta jättää myös toivomisen varaa monilla osa-alueilla. Suosittelemme pelaajille, jotka nauttivat autiomaaseikkailuista ilman sen suurempia ”laatustandardeja” ja haluavat kokea uudenlaisen, kuitenkin ihan mielenkiintoisen tarinan. Muille pelaajille saattaa löytyä parempia vaihtoehtoja muualta. Etenkin tässä hintaluokassa.

Atlas Fallen on saatavilla ja sekä S -konsoleille että :lle.

Kännykkäfirman mekaaninen näppäimistö on äärimmäisen laadukas – arvostelussa OnePlus Keyboard 81 Pro Kommentit pois päältä artikkelissa Kännykkäfirman mekaaninen näppäimistö on äärimmäisen laadukas – arvostelussa OnePlus Keyboard 81 Pro

OnePlus Keyboard 81 Pro

OnePlus Keyboard 81 Pro

8.5 / 10
Hyvää Laadukas kokonaisuus, mukava kirjoitustuntuma, retroileva tyylikkyys, erillinen säätöpainike, muokattavuus ja ohjelmoitavuus Huonoa Hidas langaton yhteys, paino saattaa olla joillekkin kynnyskysymys, näppäinhatut eivät läpäise valoa, jyrkkä ja korkea kirjoituskulma ei ole kaikkien makuun Laadukas kokonaisuus muokattavuutta arvostaville.

Android-puhelimistaan tunnettu kiinalainen yllätti aiemmin tänä vuonna hyppäämällä -oheislaitteiden markkinoille julkaisemalla mekaanisen Keyboard 81 Pro -näppäimistön.

Varsin hintava näppäimistö perustuu vahvasti suosittujen kustomoitavien näppäimistöjen valmistajan Keychronin Q1 Pro -malliin. Mutta mitä tuohon yli 250 euron hintalapulle saa vastineeksi ja miten se eroaa Keychronin versiosta? Tutustutaampa laitteeseen tarkemmin.

OnePlus Keyboard 81 Pro
OnePlus Keyboard 81 Pro on järkelemäinen ilmestys. Painoakin kertyy lähes 2 kiloa.

Ensimmäinen huomio näppäimistössä on sen massiivinen koko. 75% näppäinasettelua raamittaa jyhkeä metallinen reunus. Korkeutta on lähes 4 sentin verran jalustan ollessa alhaalla ja lähes 5 senttiä sen ollessa yläasennossa. Tuo metallinen jalusta onkin yksi ominaisuuksista, joka erottaa 81 Pron Keychronin vastaavasta. Painoa tälle järkälemäiselle tekeleelle kertyy lähes kaksi kiloa, joten laneille se ei välttämättä ole paras vaihtoehto.

Toinen erottava tekijä on näppäinhatut, jotka ovat klassisen sylinterinmalliset, kun taas Q1 Prossa ne ovat varustettu pallomaisella KSA-profiililla. Väriltään ne ovat tyylillään retroilevat valko-harmaa-punaisen sävyiset. Malliltaan hatut ovat “double-shot” tyyppiä, eli niisä on käytetty kahta eri muovikerrosta. Toista näppäimen pohjalle ja toista näppäimen tekstille. Tietylle käyttäjäkunnalle harmillisesti valaistus ei näy näppäinten läpi.

OnePlus Keyboard 81 Pro
Kokoero korostuu kun näppäimistö asetetaan Keychronin matalaprofiilisen K7 -näppäimistön vierelle.

81 Pro on erityisen mukava käyttää ja näppäintuntuma on sopivan napakka, mutta ei kuitenkaan liian mekaaninen. Tämä johtuu sen erityisestä tuplatiivisterakenteesta, jossa kytkimet on eroteltu metallisesta rakenteesta silikonilevyllä. Näppäimistön oikeaa ylänurkkaa hallitsee pyörivä säätönappi, jonka voi ohjemoida haluamaansa toimintoon, kuten vaikkapa äänentason säätöön tai zoomausta varten.

Säätönapin lisäksi kaikki näppäimistön painikkeet ovat ohjelmoitavissa ja QMK-firmwaren ja VIA-ominaisuuden avulla. VIA mahdollistaa näppäimistön näppäinten komentojen vaihdon ilman firmwaren päivitystä.

Näppäimistö on saatavilla kahdella eri kytkinvaihtoehdolla ja kaikkien näppäimien kytkimet ovat vaihdettavissa lennosta. Kytkimet ovat kehitetty yhteistyössä Keychronin kanssa. Punaiset Winter Bonfire kytkimet tarjoavat palautteen keskivaimealla äänellä ja 0,5 mm aktivointipisteellä. Summer Breeze kytkimet ovat puolestaan kalliimman version täysin lineaariset kytkimet.

Yhteys näppäimistöön onnistuu langattomasti Bluetooth yhteyden avulla tai USB-C -kaapelin avulla. Langaton yhteys on rajoitettu valitettavasti 90 hz:n, joten ainakaan langattomana näppäimistö ei ihan nopeimpaan pelaamiseen välttämättä sovellu. Näppäimistön takaa löytyy USB-C -liittiminen lisäksi kytkin, josta voi vaihtaa Windows ja Mac käyttöjärjestelmän välillä sekä virtakytkin, jonka avulla valitaan myös yhteyden tyyppi.

OnePlus Keyboard 81 Pro
Näppäimistö on RGB-taustavalaistu ja erilaisia dynaamisia valaistuvaihtoehtoja on lukuisia. Tässä näppäimistön Errorin värimaailmassa.

Yhteyden voi muodostaa samanaikaisesti kolmen eri laitteen välillä ja vaihtaminen onnistuu kätevästi näppäinyhdistelmien avulla. Näppäimistöstä löytyy RGB-taustavalaistus, johon on ennalta ohjelmoitu lukuisia eri liikkeitä. Akun kestoksi luvataan 100 tuntia valaistuksen alhaisinta tasoa käytettäessä. Luonnollisesti tämä pitenee huomattavasti, jos valoja ei pidetä päällä.

OnePlus Keyboard 81 Pro tarjoaa laadukkaan ja näyttävän kokonaisuuden koti- ja työkäyttöön sekä kevyeen pelaamiseen. Hintaluokka saattaa olla monille liian korkea, mutta jos tarve on vahvasti muokattavalle mekaaniselle näppäimistölle, on Keyboard 81 Pro siihen oiva valinta.

Värikkäät Turtle Beach REACT-R -peliohjaimet ovat nyt saatavilla Kommentit pois päältä artikkelissa Värikkäät Turtle Beach REACT-R -peliohjaimet ovat nyt saatavilla

Turtle Beach REACT-R

Turtle Beachin uudet värikkäät REACT-R -peliohjaimet ovat nyt saatavilla. Alkuperäisten mustat ja valko/laventeliset ohjaimet saavat siis rinnalleen uudet punaisen, violetin sekä vihreän mallin. Värien lisäksi ohjaimissa on kaksi uutta värinämoottoria, jotka parantavat immersiota.

REACT-R-ohjain on saavuttanut kiitosta niin pelaajilta kuin asiantuntijoilta, kuten GamesRadar+, joka kuvaili sitä ”erinomaiseksi hinta-laatusuhteeltaan” ja The Verge, joka suositteli sitä helppona valintana. Lisäksi alkuperäistä ohjainta on päivitetty ulkoisesti ja takaliipaisimia on parannettu, mikä takaa sekä houkuttelevan ulkonäön että erinomaisen suorituskyvyn.

”REACT-R tarjoaa pelaajille yhden parhaista ja edullisimmista Xboxin ja :n ohjaimista, jonka ääniominaisuudet ovat hintaansa nähden vertaansa vailla. Olemme innoissamme, että voimme päivittää REACT-R-ohjainta parannetuilla takaliipaisinmoottoreilla ja laajentaa valikoimaa näillä jännittävillä uusilla väreillä.”

sanoo Cris Keirn, Corporationin väliaikainen toimitusjohtaja ja globaalin myynnin johtaja

Ohjaimessa on myös ääniominaisuuksia parantavia pikanäppäimiä, alla kaksi lisäpainiketta sekä ergonomiset gripit.

Uudet Red, Nebula ja Pixel Green REACT-R Controller -ohjaimet ovat nyt saatavilla hintaan 49,99 euroa.