”Valitse kohtalosi” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 3 Kommentit pois päältä artikkelissa ”Valitse kohtalosi” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 3

on Errori.netin toinen uusi artikkelisarja, jossa toimittajamme poimii joka viikko kasaan kourallisen jollain tapaa hänen omaa elämäänsä mullistaneita pelisävellyksiä. Kappaleet ovat voineet riemastuttaa, vihastuttaa tai aiheuttaa monia muita vahvoja reaktioita, mutta ennen kaikkea, ne ovat jääneet elämään ikuisina korvamatoina omaan sisimpäänsä. Ne soivat kuin päättymättömältä kasetilta, joka ei koskaan mene solmuun.

Kolmannen artikkelisarjan valinnat pienten nippelitietojen kera voit katsastaa tästä alta:

Mortal Kombat 3 – Choose Your Fighter

Daniel Warner Forden on yhdysvaltalainen pelimusiikin konkari, joka on työskennellyt alalla jo vuodesta 1989 asti. Daniel on työskennellyt Midwayn ja sen seuraajan NetherRealm Studiosin kehittämissä videopeleissä. Forden on myös tunnettu pelialan äänisuunnittelijana ja ääniefektien tuottajana. Fordenin tunnetuimmat teokset ovat ehdottomasti hänen säveltämänsä musiikit -pelisarjaan. Eikä kyllä ihme, onhan kyseisen pelisarjan musiikki saavuttanut useammankin kappaleen verran kulttimainetta. Yksi allekirjoittaneen ikivihreä tuleekin hänen repertuaaristaan, mikä soi Mortal Kombat 3-pelin taistelijavalikossa (Itselleni tuttavallisemmin Super Nintendon Ultimate Mortal Kombat 3). Tuo kappale kuvastaa nuoruudesta sitä tunnetta, kun kadotus oli koittava edessäni. Jotain todella kohtalosta kyseisessä, varsin lyhyessä loopissa on. Mainittakoon myös se, että kyseinen virsi on ollut myös puhelimessani soittoäänenä.

Heavy Rain – Main Theme

, tuo montaa eri genreä yhdistävä seikkailukokemus, josta ei inhottavia tilanteita, saatika emotionaalisuutta puutu. Heavy Rain -pelin tunnusmusiikin säveltäjä on Normand Corbeil. Hän oli kanadalainen säveltäjä ja musiikkituottaja, joka sävelsi musiikkia myös muihin peleihin ja elokuviin. Corbeil valitettavasti menehtyi vuonna 2013, mutta hänen työnsä on jäänyt elämään. Hänet palkittiin vuonna 2011 Baftalla edellä mainitun pelin soundtrackista, eikä syyttä! Kyseisen pelin kappaleita tullaan luettelemaan tässä sarjassa takuulla vielä jatkossa. Ensimmäisenä nostatuksena olkoon kuitenkin Heavy Rainin pääteema, josta ei eeppisyyttä puutu. No, kyllähän se kieltämättä ”vähän” plagioulta kuulostaa (tietäjät tietää), mutta ei anneta sen häiritä nyt tätä aurinkoista, mutta niin kylmää maanantaipäivää.

Super Mario Bros 2 – Overworld Theme

:n ”ylämaailman” teeman säveltäjä on useista ikivihreistä tunnettu konkari Koji Kondo. Mies toimii edelleenkin Nintendon pääsäveltäjänä. Mitäpä tuota hyvää reseptiä vaihtamaan? Mario- ja Zelda-pelisarjojen musiikit ovat ehkä ne suurimmat, mistä mies on tullut maailmalla tunnetuksi. Onhan ne kieltämättä melkoisia korvamatoja. Tämänkin sävellyskonkarin teoksia tullaan kuulemaan tässä sarjassa jatkossakin, mutta mennäänpäs nyt tänään tällä varsin pirtsakalla kappalevalinnalla, jolla huolet ja murheet unohtuvat.

Teksti: Jaakko Nygård

Kommentoi

Uutta Mortal Kombatia ennakkoon? – näin se onnistuu Kommentit pois päältä artikkelissa Uutta Mortal Kombatia ennakkoon? – näin se onnistuu

Mortal Kombat 1

1 julkaistaan 19.syyskuuta, joka meille joillekin on kuitenkin vielä vähän liian kaukana. Onneksi pelaajilla, jotka eivät malta odottaa, on joitain helpotuksen mahdollisuuksia tarjolla, sillä beta on tulossa niille, jotka ovat ennakkotilanneet kyseisen teoksen. Myös stressitestiä pelistä on tuloillaan.

Online Stress -testi vaatii tulevilta pelaajilta rekisteröitymisen täällä (WB-tili vaaditaan). FAQ:n mukaan WB vahvistaa tarkemman ajankohdan ”myöhemmin”. Lisäksi yritys korostaa, että tämä ei todellakaan ole beta, vaan ”todellinen stressitesti”.

Ilmoittaudu mukaan tämän linkin takaa

Kehittäjä on paljastanut suositun taistelupelisarja Motal Kombatin seuraavan osan ja se sijoittuu ajassa taaksepäin.

Videolla nähdään monia tuttuja hahmoja kuten Shang Tsung, Liu Kang, Raiden, Scorpion, Kitana, Mileena sekä Sub-Zero. Hahmot näyttävät kuitenkin hieman erilaisilta, mihin on aiemmin totuttu.

Kehittäjä lupaa täysin uudistunutta universumia, taistelujärjestelmää, pelitiloja sekä ikonisia lopetusliikkeitä. Mukana tulee olemaan myös cameo-rooleja kuten esimerkiksi John Cena, jota näyttelee Jean-Claude Van Damme.

Mortal Kombat 1 ilmestyy syyskuun 19. päivä , ja S sekä Nintendo -konsoleille, että :lle.

Kommentoi

Mortal Kombat -pelisarja palaa ajassa taaksepäin – katso tulevan pelin traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Mortal Kombat -pelisarja palaa ajassa taaksepäin – katso tulevan pelin traileri

Mortal Kombat 1

Kehittäjä on paljastanut suositun taistelupelisarja Motal Kombatin seuraavan osan ja se sijoittuu ajassa taaksepäin. Voit katso 1 -pelin trailerin alta.

Videolla nähdään monia tuttuja hahmoja kuten Shang Tsung, Liu Kang, Raiden, Scorpion, Kitana, Mileena sekä Sub-Zero. Hahmot näyttävät kuitenkin hieman erilaisilta, mihin on aiemmin totuttu.

Kehittäjä lupaa täysin uudistunutta universumia, taistelujärjestelmää, pelitiloja sekä ikonisia lopetusliikkeitä. Mukana tulee olemaan myös cameo-rooleja kuten esimerkiksi John Cena, jota näyttelee Jean-Claude Van Damme.

ilmestyy syyskuun 19. päivä , ja S sekä Nintendo -konsoleille, että :lle.

Kommentoi