Valve on paikannut Steam -palvelussa kutsujen kautta toimineet haavoittuvuudet Kommentit pois päältä artikkelissa Valve on paikannut Steam -palvelussa kutsujen kautta toimineet haavoittuvuudet

Steam (Valve)

Aiemmin uutisoimme Valven Source -pelimoottoria sekä -palvelua koskevista haavoittuvuuksista, joita -ryhmän mukaan ei ollut onnistunut korjaamaan, vaikka yhtiö on ollut tietoinen ongelmista jo pitkään.

Haavoittuvuudessa käyttäjälle lähetetään Steam -palvelun keskutelussa kutsu, joka mahdollistaa uhrin koneen etäkäytön ja näin myös pääsyn yksityisiin tietoihin. Secret Club -ryhmä otti asian esille Twitter -palvelussa ja ilmoitti, ettei Valve ole tehnyt asian eteen tarvittavia korjauksia, vaan on pyrkinyt pitämään asian salassa suurelta yleisöltä.

Nyt Valve on tehnyt yhteistyötä haavoittuvuuden löytäneen hakkerin kanssa ja tietojen mukaan ainakin yksi Valven palveluihin liittyvistä ongelmista olisi nyt korjattu.  ja -peleihin liittyvät haavoittuvuudet ovat vielä ilman huomioita ja oletettavaa on, että Valve ottaa ne seuraavaksi hoidettavakseen.

Kommentoi

Uusi traileri esittelee rosvosimulaattorin jatko-osaa – Thief Simulator 2 on pitkäkyntisen paratiisi Kommentit pois päältä artikkelissa Uusi traileri esittelee rosvosimulaattorin jatko-osaa – Thief Simulator 2 on pitkäkyntisen paratiisi

Thief Simulator 2 on jatko-osa osa puolalaisen pelikehittäjä Noble Muffinssin simulaatiovideopelille Thief Simulator. Tosin tällä kertaa kehityksestä vastaa MrCiastku. Noble Muffins sen sijaan työstää toista ryöstelyyn keskittyvää American Thetf 80s -peliä.

Ensimmäisessä rosvosimulaatiossa pelaaja joutui mafioson pakottomana suorittamaan joukon rikoksia. Thief Simulator -peli sai hyvät arvostelut ja nousi Steamin myydyimpien pelien listan kärkeen julkaisunsa myötä. Jatko-osa tuo mukanaan uusia kohteita ryöstettäväksi, kuten ravintoloita ja pankkeja. Kävelyn käydessä puuduttavaksi voi pelissä kähveltää itselleen myös kulkuneuvon, joka alkuun saattaa olla hieman ruosteisempi kärry, mutta osia myydessä sekä pisteitä kerätessä voi pelaaja päästä käsiksi jopa arvokkaisiin urheiluautoihin.

Trailerissa nähdään esimerkiksi hiippailua omakotitalossa rahasalkkujen perässä sekä varastettujen tietokoneiden ja moottoreiden kaupittelua. Kähvellettyä tavaraa voi myydä eteenpäin ja ostaa näin itselleen päivityksiä tuleviin keikkoihin. Pelin edetessä tehtävät muuttuvat entistä haastavammiksi, joka koulii pelaajan taskuvarkaasta kokeneeksi ryöstelijäksi. Thief Simulator 2 on tarkoitus julkaista PC:llä ensi vuoden puolella ja konsoleilla alustavasti vuonna 2023. Ryöstelystä innostuneille Noble Muffins on ilmoittanut julkaisevansa American Theft 80s -pelin vielä tämän vuoden puolella.

Kommentoi

Steamin Hardware -kyselyn mukaan Oculus on ylivoimaisesti suosituin VR -pelaajien keskuudessa Kommentit pois päältä artikkelissa Steamin Hardware -kyselyn mukaan Oculus on ylivoimaisesti suosituin VR -pelaajien keskuudessa

Oculus Quest 2

Oculuksen Rift ja HTC:n Vive kävivät julkaisun aikaan taistelua kärkipaikasta -palvelun listoilla, mutta nyt viisi vuotta myöhemmin Oculus on ottanut selkeän etumatkan kilpailijoihinsa. 

Steamin tuoreimman Hardware -kyselyn tuloksista käy ilmi, että lähes 60 prosenttia kaikista palvelussa käytetyistä virtuaalilaseista on Oculuksen valmistamia. Listan kärjessä ovat Oculuksen Quest 2 -virtuaalilasit 27.79 prosentin osuudella, kun taas toista sijaa pitää hallussaan Oculuksen Rift S -laitteisto 20.2 prosentin osuudella. Vasta kolmannella sijalla on Steam -palvelun kehittäjän Valven Index -virtuaalilasit, joita VR -pelaajista käyttää noin 16.39 prosenttia. Neljäntenä listalla on HTC:n Vive noin 11.38 prosentin määrällä. Alkuperäinen Oculus Rift roikkuu vielä mukana 6.29 prosentin osuudella.

Loput kyselyn laitteiden prosenteista tulevat esimerkiksi Windows Mixed Reality, Oculus Quest sekä HTC Vive Pro -virtuaalilaseista. HTC:lla on listalla myös kaksi muutakin mallia: Vive Elite ja Cosmos, jotka molemmat ovat käytössä noin prosentilla kyselyyn vastanneista.  Tiedoista käy siis ilmi, että Oculuksella on selvästi vahvin jalansija virtuaalitodellisuuden laitteistomarkkinoilla. Käsittäen noin 60 prosenttia kyselyn virtuaalilaseista. Kilpailija HTC:n laitteiden käyttäjämäärät ovat huvenneet jo 15 prosenttiin. Kysely on nähtävissä täältä.

Kommentoi