Veivattava Playdate -käsikonsoli saapuu ennakkotilattavaksi heinäkuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Veivattava Playdate -käsikonsoli saapuu ennakkotilattavaksi heinäkuussa

Erikoinen Playdate -käsikonsoli on saanut vihdoin päivämäärän ennakkotilauksille ja laitteen pääsee tilaamaan heinäkuun alussa. Panicin ja Teenage Engineerin yhteistuotos ilmestynee myöhemmin tänä vuonna.

Mustavalkoisella näytöllä ja veivillä varustetun käsikonsolin kylkeen saa myös erillisen stereotelakan, jonka myötä näyttää kuin kuvaputki-tv:ltä ja sitä voinee käyttää myös Bluetooth-kaiuttimena.

Laite tulee sisältämään aluksi 24 peliä, mutta lisää pelejä on luvassa uusien ”kausien” myötä. Pelejä ilmestyy konsolille kaksi per viikko 12 viikon ajan. Pelien suunnittelijoihin lukeutuu muun muassa patakiipeilypeli Getting Over it -kehittäjä Bennett Foddy.

Playdate lanseerattiin alunperin vuonna 2019.

Kommentoi

Suomalainen indiepeli keräsi yli 30000 katsojaa Twitchissä Kommentit pois päältä artikkelissa Suomalainen indiepeli keräsi yli 30000 katsojaa Twitchissä

Stilt Fella Precarious Ledge

Suomalainen kävelykeppisimulaattori keräsi parhaimmillaan yli 30000 katsojaa suoratoistopalvelu Twitchissä viime viikonloppuna. Peliä on kuvailtu samantyyppiseksi kuin QWOP- ja Getting Over with Bennett Foddy -pelejä, koska keppien ohjastaminen on hyvin haastavaa. Mainittujen pelien kehittäjä Bennett Foddy on ollut myös yksi pelin betatestaajista.

Stilt Fella keräsi yli 30000 katsojaa Twitchissä (kuvakaappaus)

Peliä on luonnehdittu hyvin yleisöystävälliseksi ja keppien päällä tasapainottelevan ukon ohjastajan turhautumiseen on helppo eläytyä. Taitojen karttuessa ja perustuntuman alkaessa sujua peli muuttuu -tyylisestä sähläämisestä enemmän Angry Birds -tyyliseksi kenttien läpäisyksi.

Kommentoi

Maailmanlopun jälkeinen autoretki – Overland ilmestyy syyskuun lopulla Kommentit pois päältä artikkelissa Maailmanlopun jälkeinen autoretki – Overland ilmestyy syyskuun lopulla

Post-apokalyptinen autoilua, selviytymistä ja vuoropohjaista liikehdintää yhdistelevä Overland on saapumassa konsoleille ja PC:lle syyskuun 19. päivä.

Ensisilmäyksellä pelin grafiikat muistuttavat visuaalisesti Firewatchin pelkistettyä tyyliä. Siinä ryhmä selviytyjiä maailmanlopun jälkeisessä Amerikassa yrittävät selviytyä etsimällä tarvikkeita, taistelemalla öppiäisiä vastaan ja pelastamalla vastaan tulevia kanssaselviytyjiä.

Overlandin pelkistetty tyyli on varsin näyttävää.

Pelialue on ilmassa leijuva palanen karttaa, johon saapuessa on määrä kerätä tarpeellinen, mahdollisesti taistella vihollisia vastaan ja sitten poistua paikalta. Jokainen alue on satunnaisesti luotu, joten jokainen reissu on täysin erilainen.

Indiefirma Fidjin kehittämä Overland ilmestyy syyskuun 19. päivä 4, ja Nintendo konsoleille sekä PC:lle Steamin, GOGin ja :n kautta.

Kommentoi