Viidakkorummut kutsuvat uuteen seikkailuun. Arvostelussa Jumanji Welcome To The Jungle Kommentit pois päältä artikkelissa Viidakkorummut kutsuvat uuteen seikkailuun. Arvostelussa Jumanji Welcome To The Jungle

8 / 10
Hyvää Viihdyttävä toimintapaketti, minkä parissa ei tule tylsää. Myöskin kaikin puolin hyvin köykäinen kokemus leppoisiin iltoihin. Huonoa Kaikin puolin hyvin köykäinen, joten ei esittele mitään erikoista tai avartavaa.

Neljä nuorta joutuvat jälki-istuntoon nyppimään niittejä irti vanhoista lehdistä. Tämähän tietysti ei heille sovi, vaan jotain muuta tekemistä pitää keksiä. Mikäs sen parempaa, kuin vanha videopeli! Videopeli vain on Jumanji-lautapelistä digitaalinen versio, eli heti hahmojen valinnan jälkeen se imee pelaajapolot sisälleen viidakkoon, mikä on täynnä vaaroja ja tehtäviä!

Ihan omana itsenään nuoret eivät kuitenkaan seikkaile, sillä peli on muuttanut heidät valitsemikseen pelaajahahmoiksi. Yksiulotteinen nörttipoika muuttuu hyvinkin kolmiulotteiseksi Dwayne ”” Johnsoniksi, pissistyttö muuttuu herkäksi ja tyttömäiseksi Jack Blackiksi, urheilullinen kaappi muuttuu pieneksi ja äänekkääksi Kevin Hartiksi ja vetäytyvä nörttityttö muuttuu kiintiönaiseksi . Näyttelijät saavat kohtalaisen hyvin joitain stereotypioita esittämistään nuorista esille, mutta mitenkään kovin syvälle hahmoissa ei mennä.

Hahmokehitys elokuvassa on hyvin pintapuolista ja melko pitkälle rakentuu näyttelijöiden ominaisuuksien ympärille. Juoneltaan se on todella yksinkertainen; läpäiskää Jumanjin peliviidakko ja pääsette kotiin. Eri tapahtumat tai kohtauksetkin jäävät hiukan irrallisiksi, vaikka koko elokuva omaa punaista lankaansa seuraileekin. Mistään korkeakulttuurista ei siis ole kyse.

Tämä ei kuitenkaan haittaa. Elokuva on juuri hyvä sellaisena popcorn-viihteenä kuin se on esitetty. Kaikki on yksinkertaista, joten aivoja ei tarvitse vaivata pätkääkään. Kuvaruudussa vilistää sen parin tunnin toimintaa, jänniä hetkiä, seikkailua ja huumoria. Elokuva sopii hyvin koko perheelle (tai ei ehkä pienimmille riippuen talouden väkivaltafiltteristä) ja jaksaa viihdyttää.

Itse olen pitkään kaipaillut tällaisia sunnuntai-illan elokuvia, mitkä ovat sinäänsä laadukkaita, mutta mitkä eivät mitään ihmeellistä tuo ruudulle. Ne viihdyttävät, vaikka juoni ei kihelmöi aivosoluja. Siinä onnistuu aivan loistavasti. Harmiton ja viaton elokuva, mikä esittää sarjan tapahtumia ja viihdyttää koko sen ajan.

Elokuva on kirjoitushetkellä katsottavissa Netflixissä.

 

Jack Black toivoo Red Dead Redemption -videopelin saavan elokuvasovituksen Kommentit pois päältä artikkelissa Jack Black toivoo Red Dead Redemption -videopelin saavan elokuvasovituksen

Red Dead Redemption 2

Juuri julkaistun Super Mario Bros. -elokuvan tähtinäyttelijä , on jakanut mietteensä siitä, että Rockstar Gamesin -videopelistä tulisi ehdottomasti tehdä elokuvaversio. Useita videopelien sovituksia on saatu sekä suurelle että pienelle näytölle viime vuosina, joten Black saattaa ääneen sanoa monien Red Dead Redemption -fanejen ajatuksia.

Vuosien varrella elokuva- ja televisioyhtiöiden määrä, jotka ovat yrittäneet tehdä videopelien sovituksista suosittuja mainstream-mediassa, on kasvanut. Streaming-tilauspalvelujen, kuten Netflixin ja vastaavien, tulo on todennäköisesti auttanut näiden sovituksien tavoittamaan laajemman yleisön. Näiden sovitusten positiivinen vastaanotto selittää esimerkiksi Netflixin Castlevanian ja Arcanen animaatiosarjojen tai HBO:n The Last of Us -live-action -version suosion. Ihmisten kasvava vastaanottavaisuus videopeleistä kertoville tarinoille ei ole yllättävää, mikä selittää näyttelijöiden kiinnostuksen suosikkipelejensä sovittamiseen elokuviin tai TV-sarjoihin.

”The Last of Us oli fantastinen. Ja mikä on hullua, on kuinka uskollinen se on alkuperäiselle lähdeaineistolle. Se perustuu käytännössä täysin peliin, vain muutamia muutoksia tehden. Se voittaa kaikki palkinnot,” Black kertoi haastattelussaan

Blackin mielestä Red Dead Redemptionin maailmasta voitaisiin saada jopa parempi sovitus, kuin Last Of Usin tv-versioinnista.

”Ja on olemassa joitakin hienoja pelejä, joita ei ole vielä tutkittu televisiossa tai elokuvissa. Ehkä sieltä löytyy Red Dead Redemption -elokuva? Sellainen olisi syytä tehdä, koska uskon sen tarinan olevan yhtä hyvä tai jopa parempi kuin The Last of Us.”

Star Wars Battlefront II -näyttelijä kiinnitettiin tulevaan Borderlands -elokuvaan Kommentit pois päältä artikkelissa Star Wars Battlefront II -näyttelijä kiinnitettiin tulevaan Borderlands -elokuvaan

Borderlands - Lilith

Eli Rothin ohjaamaan -elokuvaan on kiinnitetty Star Wars Battlefront II -näyttelijä Janina Gavankar.

Battlefrontissa Iden Versoa näytellyt Gavankar tullaan nähemään General Knoxxin tyttären roolissa. Hahmo on täysin uusi, eikä sitä nähdä pelisarjan osissa.

Gavankarin lisäksi elokuvan päärooleissa nähdään , joka näyttelee Lilithiä sekä , joka nähdään Rolandin roolissa. Leffassa nähdään myös ja

Gamespotin mukaan elokuvan kuvaukset alkavat piakkoin Budapestissa.