Viidakkoseikkailu on hiomaton timantti – arvostelussa Green Hell Kommentit pois päältä artikkelissa Viidakkoseikkailu on hiomaton timantti – arvostelussa Green Hell

Green Hell -pelin pelikuvaa

Green Hell (PS4)

8.5 / 10
Hyvää Eurojank-hengessä tehty hyperrealismi on aina hupia. Muutenkin melko hiottu peli. Huonoa Voi olla aloittelijalle aika brutaali.

En minä aikaisemmin tiennyt miten ayahuascaa tehdään. Se oli kuitenkin silloin ja nyt on nyt. Toki piti tarkistaa valmistetaanko ainetta noin ja aika lailla asia on niin. Tulen teko on myös kompleksimpi prosessi. Se tarvitsee lankun, tikun ja kuivia lehtiä sytykkeeksi, jotka yhdistellään ennen valmistamista repussa. Tässähän ei ole pelattavuuden kannalta järjen hiventä, koska prosessi on aivan kriittinen ja aivan järjettömän monimutkainen, mutta sen jälkeen muistan että pelin kehittänyt Creepy Jar on Puolasta, joka on tällä hetkellä pseudogenren jota käytetään pelkällä rakkaudella, eli eurojankin, keskeisimpiä kehittäjämaita. Eurojank on termi joka koskee useimmiten Greedfallin tai varhaisempien Witcherien kaltaisia roolipelejä, jossa valtava kunnianhimo yhdistyy vähän amerikkalaisia megayhtiöitä pienempiin resursseihin.

Lopputuloksena on usein hiukan vähemmän reunoilta hiottu mutta hyvin usein suuremmalla suosiolla olevia jenkkiserkkujaan omaperäisempi ja kiinnostavampi kokonaisuus. Eurojankiksi voidaan laskea myös lukuisat simulaattorit, jossa pyritään usein jäljentämään todellisuutta aika usein pelattavuuden ja immersion hinnalla, josta rekka- ja maataloussimulaattorit lienevät ensimmäisten joukossa. Peleillä on varsin laaja ja omistautunut fanikunta (esimerkiksi meikä).

Vihdoinkin konsolille

Kyseessä on jo pari vuotta vanha peli, mutta peli on vastikään ilmestynyt konsoleille, johon tämäkin arvio kohdistuu. PS4-versiossa hiirtä jää kaipaamaan etenkin rakentaessa, mutta sohvalla pelaamisen mukavuus tuo oman lisäarvonsa siihenkin.

Green Hellin rakennusmoodi muistuttaa hieman The Forestin omaa, mutta on vielä kömpelömpi tuomaan sitä todellista selviytymisen tuntua. Tämä ei ole huono asia, jonka aikanaan osoitti. Hankala ja kömpelö voi olla myös hauskaa, varsinkin silloin kun sillä palvellaan realismia. Tai sillä laitetaan pelaajaa tiukkaan paikkaan siksi koska voidaan.

Viidakossa on aivan hitosti vaarallisia asioita. Siellä on hämähäkkejä, käärmeitä, iilimatoja. Edes vettä ei voi juoda keittämättä ellei välttämättä halua sisäloisia. Jos ei mitään muuta, niin ainakin peli opettaa todella rankasti mitä se return to monke käytännössä tarkoittaisi. Ja se on kivaa. Aivan hiton kivaa. Tokihan peliä joutuu aloittamaan kerta toisensa jälkeen alusta, varsinkin alkuvaiheessa, mutta ymmärrys siitä että tulee paremmaksi askel askeleelta saa palaamaan uudelleen vihreään helvettiin, ja yhdistellessään eurojankille ominaista tarpeetonta (toim. huom. tarpeellista) monimutkaisuutta selviytymispelin muutenkin tiukkaan elämänlangoista kiinni pitämiseen saadaan aikaiseksi niin tiukka paketti, että tämän parissa saa yllättävän paljon irti.

Kommentoi

Viidakkoselviytymispeli Green Hell saa VR-version Kommentit pois päältä artikkelissa Viidakkoselviytymispeli Green Hell saa VR-version

Green Hell VR

Green Hell -viidakkoselviytymispeli on saamassa VR-version VR ja Oculus -laitteille ensi vuoden puolella.

Äärimmäiseen realismiin pyrkivässä pelissä pääset selviytymään Amazonin sademetsässä tekemällä tulta, kalastamalla sekä kokkaamaalla. Rakenna jousi tai kirves, etsi parantavia kasveja sekä hyödynnä paikallisten heimojen tietoutta.

Peli ilmestyi alunperin vuonna 2018 PC:lle Steamin Early Accessin kautta. Sen lopullinen versio ilmestyi vuonna 2019 ja Switch -konsolille peli saapui vuonna 2020. Peli on saatavilla myös 4 ja Xbox One -konsoleille.

Green Hell VR ilmestyy VR ja Oculus -laitteille ensi vuoden puolella.

Kommentoi

Green Hell -selviytymispelin seuraava lisäosa myöhästyy Kommentit pois päältä artikkelissa Green Hell -selviytymispelin seuraava lisäosa myöhästyy

Green Hell -viidakkoselviytymispelin seuraavan ja viimeisen lisäosan Spirits of Amazonia julkaisu viivästyy toistaiseksi määräämättömään ajankohtaan. Syyksi viivästymiselle kehittäjä CreepyJar kertoo lisäosan viimeistelyn vaativan aiempaa ennakoitua enemmän aikaa.

Järjestyksessään pelin kolmannen ja viimeisen lisäosan on määrä sijoittua pelin varsinaisen tarinan edeltävään aikaan.

Äärimmäiseen realismiin pyrkivä peli sijoittuu Amazonin sademetsään, jossa pelaajat joutuvat selviytymään ankarissa olosuhteissa, joissa vaara vaanii jokaisen nurkan takana.

Peli ilmestyi alunperin vuonna 2018 :lle Steamin Early Accessin kautta. Sen lopullinen versio ilmestyi vuonna 2019 ja Switch -konsolille peli saapui vuonna 2020. Peli on saatavilla myös Playstation 4 ja One -konsoleille. -versio on myös parhaillaan tekeillään.

Kommentoi