Viikingit tutuksi Assassin’s Creed Valhalla -pelin uudella Discovery Tour: Viking Age -virtuaalikokemuksella Kommentit pois päältä artikkelissa Viikingit tutuksi Assassin’s Creed Valhalla -pelin uudella Discovery Tour: Viking Age -virtuaalikokemuksella

Discovery Tour: Viking Age

Discovery Tour: Viking Age on opetuksellinen virtuaalikokemus viikinkien aikakaudesta. Kokemus tarjoaa mahdollisuuden tutustua viikinkien kulttuuriin, tapoihin ja arkkitehtuuriin Assassin’s Creed Valhalla -pelimoottoria hyödyntäen. Virtuaalikokemuksen myötä opettajat, oppilaat ja kaikki viikinkien historiasta kiinnostuneet voivat tutustua viikinkien aikakauteen pelillisin keinoin, mutta omassa tahdissaan ja ilman taisteluita tai haastavia tehtäviä.

Suosittujen Discovery Tour: Ancient Egypt– ja Discovery Tour: Ancient Greece -julkaisujen myötä virtuaalinen opetussarja syventyy viikinkien aikakauteen Pohjoismaissa ja Englannin kuningaskuntien alueella. Viikinkien ohella tutustutaan anglo-saksien maailmaan ja kulttuuriin, jotka loivat pohjan myöhemmille yhdistyneille kuningaskunnille. Näistä kansoista ja kulttuureista yhdessä viikinkien vaikutuksen myötä versoi myöhemmin koko Iso-Britannia.

Virtuaalikokemus hyödyntää pelimoottoria tuodakseen eloon menneen maailman. Sen myötä erilaiset henkilöt ja näiden tavat, rakennukset ja vaatteet yksityiskohtineen tulevat kaikkien nähtäviksi. Virtuaalikokemusta on myös syvennetty aiempiin osiin nähden ja tämä tapahtuu kerronnallisen esittämisen kautta. Virtuaalimatkaajat voivat tutustua menneeseen maailmaan tarinallisten johdatusten myötä, jotka syventävät kokemusta ja tekevät hetkistä muistettavammat. Tarina koetaan sekä viikinkien että anglo-saksien näkökulmasta ja se sijoittuu 800-luvun värikkääseen aikaan. Mukana ovat sekä Norjan jylhät vuonomaisemat ja Englannin vehreä ympäristö että Jotunheimin ja Asgardin myyttiset maailmat.

Discovery Tour: Viking Age yhdistää toisiinsa pelaamisen vuorovaikutusta ja opetuksellisen virtuaalikokemuksen rauhallista oppimista. Näistä muodostuu tyydyttävä ja palkitseva oppikokemus, joka sekä näyttää että antaa tehtäväksi kiinnostavaa tekemistä historiallisissa puitteissa. Discovery Tour: Viking Age on tehty läheisessä yhteistyössä historioitsijoiden, kuuluisten arkeologien ja akateemikkojen kanssa.

Mukana on yli 150 erilaista historiallista tapahtumaa tai yksityiskohtaa, jotka kertovat viikinkiajan sodasta ja politiikasta, päivittäisestä elämästä, uskonnosta ja magiasta, myyteistä ja legendoista, tieteestä, laista ja oikeudesta, taiteesta ja kulttuurista sekä kaupankäynnistä. Lisäksi Discovery Tour: Viking Age palkitsee Assassin’s Creed Valhalla -pelaajat 11 ainutlaatuisella lisäpalkinnolla, 25 kulissien takaista tietoa pelinteosta antavalla tiedonmurulla ja 24 erilaisella tutkimushahmolla.

Ubisoft on myös tehnyt opettajille ja opiskelijoille ohjeistuksen, joka kertoo videopelien ja virtuaalikokemusten mahdollisuuksista opetusympäristössä.

Discovery Tour: Viking Age on nyt saatavilla PC:lle Ubisoft Connect- ja Epic Games -pelipalveluissa. Lisäksi virtuaalikokemus tulee saataville 5, PlayStation 4 Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille sekä Google Stadia -pelipalveluun alkuvuodesta 2022. Kaikki pelin omistajat voivat ladata Discovery Tour: Viking Age -kokemuksen ilmaiseksi. Se on ostettavissa myös erikseen, eikä näin vaadi toimiakseen varsinaista peliä.

Assassin’s Creed Valhalla on saatavilla 5, PlayStation 4 Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille sekä Epic Games Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikkojen kautta PC:llä. Lisäksi peli on saatavilla Ubisoft+- ja Google Stadia -pelipalveluista.

Kommentoi

Paalaus saapuu suosittuun Farming Simulator 22 -maataloussimulaatioon Kommentit pois päältä artikkelissa Paalaus saapuu suosittuun Farming Simulator 22 -maataloussimulaatioon

Farming Simulator 22

PAN Vision Finlandin jakelema ja GIANTS Softwaren julkaisema Farming Simulator 22 -maatilasimulaatio laajeni Göweil Pack -lisäosan sisältämillä ominaisuuksilla.

Göwel Pack on vuoden ensimmäinen Farming Simulator 22:n sisältöpäivitys ja tuo mukanaan monipuolisia työkoneita virtuaalisen maatilan hoitoon. Keskiössä ovat erilaiset paalaimet ja paalaustyökalut sekä näiden paketointiin erikoistuneet laitteet. Yhdeksän erikoiskonetta kattava kokemus tarjoaa välineitä muun muassa sokerijuurikkaan, maissin ja rehun käsittelyyn. Näppärästi paketoidut maatilan tuotokset voi vastaavasti varastoida ja käyttää omien eläinten ruokintaan tai vaihtoehtoisesti myydä.

Nimensä mukaisesti lisäosapaketti keskittyy Göweilin laitteisiin, joita ovat muun muassa paalaustyökaluyhdistelmä LT-Master F115 ja VARIO-Master V140 sekä G4010 Q Profi -paalain ja monipuolinen G1015, jolta hoituu tuotteiden kuljetus, paketointi ja kasaus kaikki yhdellä kertaa. Muita mukana olevia laitteita ovat Göweil-valmisteiset mallit RBG, BTGQU, G-1 F125 Kombi, G-1 F125 ja G5020.

Lisäksi ja Göweil tuovat myöhemmissä päivityksissä lisää työtä helpottavia apuvälineitä, kuten säiliörehutankkeja ja paalinkääntäjiä, jotka helpottavat ja tehostavat maatilan toimintaa. Luvassa onkin vielä kolme lisäosapakettia sekä yksi isompi laajennusosa vielä vuoden 2023 aikana.

Farming Simulator 22 Platinum Edition ja Farming Simulator 22 on saatavilla 5, ja S, PlayStation 4 sekä Xbox One -konsoleilla että :llä ja OSX:llä.

Kommentoi

Ubisoftin Ghostwriter voi auttaa luomaan uskottavampia pelimaailmoja Kommentit pois päältä artikkelissa Ubisoftin Ghostwriter voi auttaa luomaan uskottavampia pelimaailmoja

Ubisoft Forward

LA Forge esittelee heidän sisäisesti kehittämäänsä koneoppimiseen perustuvaa työkalua, nimeltään Ghostwriter, jonka tarkoituksena on helpottaa hahmojen dialogin kirjoittamista. Työkalun avulla kirjoittaja voi luoda nopeasti useita variaatioita dialogista. Sitä kutsutaan sopivasti haamukirjoittajaksi. Työkalua voidaan käyttää hahmojen lausumien, kuten ”Hei, miten menee?” tai ”Toinen uudisasutus tarvitsee apuasi. Merkitsen sen karttasi.” vaihtoehtoisien versioiden generoimiseen eri tunnetilojen ja motivaatioiden pohjalta. Ennen tämän kirjoitustyön teki käsikirjoittajatiimi.

Jättämällä näiden kirjoittamisen koneen tehtäväksi voivat käsikirjoittajat keskittyä mielenkiintoisempaan sisältöön. Avoimen maailman peleissä, joissa on satoja uniikkeja hahmoja, nämä lausahdukset voivat kasvattaa pelin käsikirjoituksen kokoa, ja nyt LA Forgen uusi teknologia aikoo siirtää tämän tehtävän tekoälylle. Ubisoft julkaisi 21. maaliskuuta julkistusvideon Ubisoft Ghostwriterista.

Generoivien mallien käyttäminen pelien sisällön luomiseen ei ole uutta. Esimerkiksi vuonna 2019 julkaistu AI Dungeon oli tekstiä viime aikoina paljon julkisuutta saaneen GPT-mallin aikaisemman generoivan mallin päälle rakennettu tekstipohjainen seikkailu, jossa tarinan kertojana toimi tekoäly. Pelaajat pystyivät tekstisyötteellä reagoimaan ja muokkaamaan generoidun tarinan kulkua.

Ubisoftin Ghostwriterin soveltaminen on kiehtova tulevaisuudennäkymä, kun käsikirjoitustiimit voivat keskittyä pelin tarinan kiehtovampiin puoliin. Ghostwriterin rooli Ubisoftin ja koko peliteollisuuden tulevaisuudessa on epävarma, mutta sen lupaus immersion lisäämisestä lupaa hyvää kaikkien genrejen faneille.

Ubisoftin alaisuudessa toimivien studioiden tähän mennessä suunnittelemien kahdeksan julkaisun myötä vuodesta 2023 on tulossa merkittävä vuosi julkaisijalle. Assassin’s Creed Mirage ilmestyy joskus vuoden jälkipuoliskolla, ja sen julkistamisen yhteydessä paljastettiin kaksi muuta sarjan peliä, joista toinen sijoittuu fanien pitkään toivomiin puitteisiin, feodaaliseen Japaniin. Pitkään odotettu ilmaispelattava moninpeliräiskintäpeli Heartland ilmestyy myös jossain vaiheessa vuonna 2023, ja se tarjoaa PvE- ja PvEvP-sisältöä paljon maaseutumaisemmassa ympäristössä kuin edeltäjänsä.

Kommentoi