WRC Generations -ajopelissä kisataan uudenlaisessa liigassa Kommentit pois päältä artikkelissa WRC Generations -ajopelissä kisataan uudenlaisessa liigassa

WRC Generations

Finlandin jakelema ja NACONin julkaisema WRC Generations -rallipeli tuo mukanaan moninpelivetoisen liigatilan, jossa voidaan kisata sekä yksin että osana tiimiä.

WRC Generations on Kansainvälisen autoliiton FIA:n virallinen ajopeli ja pyrkii näin mahdollisimman monipuoliseen sekä aitoon rallikokemukseen kaikenlaisille virtuaalikuljettajille. Yksi uusista merkittävistä ominaisuuksista on monipuolinen liigapelitila, joka tarjoaa kiehtovan tavan kisata rallissa sekä yksin että tiimissä toimivana kuljettajana. Liigakuljettajat voivat kisata molemmissa eri luokissa rinnakkain.

Soolouralla vain liigakuljettajan omat ajosuoritukset vaikuttavat pistetaulukoihin ja kuljettajien listasijoitukseen. Tiimivetoisella puolella pisteet lasketaan koko tiimin suorituksen mukaan, mikä tekee kisaamisesta entistäkin jännittävämpää. Lisäksi liigapelitila toimii eri pelialustojen yli (poikkeuksena Nintendo Switch, joka toimii omassa liigassaan). Sen ansiosta myös eri alustojen välille on mahdollista virittää leikkimielisiä kilpa-asetelmia. Liigatasoja on kuusi, jotka alkavat aloittelijasta ja etenevät ylöspäin aina huipulla olevalle legendatasolle asti.

Lisäksi jokainen liigataso on jaettu kolmeen alaluokkaan, joiden mukaan omaa edistymistä voi seurata sekä soolo- että tiimitasolla. Jokainen alaluokka on myös jaettu useampaan ryhmään, joten vastassa on aina oman tasoluokan muita kuljettajia ja tiimejä. Ryhmissä on enimmillään 30 soolokuljettajaa ja kahdeksan tiimiä.

Liigakisoja ajetaan usean viikon jaksoissa ja jokainen näistä jaksoista aloitetaan alkukarsinnoilla. Itse liigakausi kestää täydet kymmenen viikkoa, joka koostuu sekä päivä- ja viikkokohtaisista kisoista. Kisaviikon päätteeksi kuljettajien suoritukset arvioidaan ja näin myös tiimit ja kuljettajat asemoidaan uudestaan suoritusten mukaan. Pelaajat saavat myös kokemuspisteitä, joilla voidaan ostaa uusia räätälöintiosia tarroitustyökalussa käytettäväksi. Kisakauden lopussa kolme parasta tiimiä ja kuljettajaa nostetaan esille liigan omalle Hall of Fame -listalle.

Päiväkohtaiset kisatapahtumat ovat yksinkertaisia erikoiskokeita, joissa kisataan esimerkiksi tietyissä ajo-olosuhteissa tai tietyllä autolla. Viikkokohtaiset tapahtumat ovat kokonaisia kisoja, jotka voidaan suorittaa useassa eri osassa kuluvan kisaviikon aikana. Näissä myös autojen huolto tulee ottaa huomioon. Kisapisteet annetaan aina viikon lopussa.

Ennen ensimmäistä liigakautta on lämmittely- eli tutustumisjakso, jonka aikana pelaajat voivat tutustua liigakisojen toimintaan. Ensimmäinen liigakausi alkaa virallisesti 28. marraskuuta 2022.

WRC Generations julkaistaan 3. marraskuuta sekä PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille että PC:lle. Nintendo Switch -konsolille peli ilmestyy joulukuun 1. päivä.

Kommentoi

Rainbow Six Siege -verkkopelin odotettu suurturnaus pelataan huhtikuussa Tanskassa Kommentit pois päältä artikkelissa Rainbow Six Siege -verkkopelin odotettu suurturnaus pelataan huhtikuussa Tanskassa

Rainbow Six Siege Blast R6 Major

kokoaa 24 maailman parasta Siege -tiimiä Kööpenhaminan BLAST R6 Major -pelitapahtumaan.

Kööpenhaminassa 24. huhtikuuta ja 7. toukokuuta välisenä aikana pelattava peliturnaus on uuden BLAST R6 -ekosysteemin ensimmäinen tapahtuma. Ubisoftin ja BLASTin yhteistyössä järjestämä peliturnaus on samalla uuden pelivuoden ensimmäinen R6 Major -tapahtuma, jossa nähdään maailman huippuluokan tiimit ottamassa mittaa toisistaan.

Uusi kisamuoto toivottaa myös yleisön paikan päälle tervetulleeksi katsomaan turnauksen loppuotteluita. Tapahtuma järjestetään Forum Copenhagen -tapahtumakeskuksessa Kööpenhaminassa, joten paikan päälle saapuminen on tehty helpoksi myös ulkomaisille vierailijoille.

Turnaus on jaettu kolmeen eri vaiheeseen, joista kaksi ensimmäistä pelataan ilman yleisöä. Ensimmäinen vaihe käydään läpi 24.–27. huhtikuuta ja toinen vaihe 29. huhtikuuta ja 3. toukokuuta välisenä aikana. Tapahtuma huipentuu yleisölle avoimeen päätökseen 5.–7. toukokuuta.

Turnauksen esikarsinnat ovat jo meneillään ja joukkueet kisaavatkin mukaan pääsystä yhdeksällä eri alueella. Näistä mukaan valitaan 24 parasta joukkuetta, jotka kisaavat peräti 750 000 dollarin palkintopotista. Lisäksi joukkueet palkitaan kisamenestyksestä pisteillä, jotka ratkaisevat vuoden 2024 Six Invitational -mestaruuskisoihin pääsyn Brasiliassa.

Tanska tunnetaan vahvana Siege -kilpapelaamiseen maana, joka on aiemmin tuonut maailmalle muun muassa lajin kaksinkertaisen maailmanmestarin, Niclas ‘Pengu’ Mouritzenin, sekä tuoreen Six Invitational -voittajan ja kisojen parhaana pelaajan palkitun kisaajan, Benjamin ‘Benjamaster’ Derelin.

BLAST R6 Major on yksi kilpaurheilun suurimmista kansainvälisistä tapahtumista tänä vuonna ja samalla Kööpenhaminan ensimmäinen isomman kokoluokan Siege-pelitapahtuma. Vuoden 2023 toinen BLAST R6 Major -pelitapahtuma järjestään marraskuussa Yhdysvalloissa. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Siege on saatavilla PlayStation 5, PlayStation 4,  Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille, että :lle. Lisäksi peli on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelusta.

Kommentoi

Vapise The Sims – Life By You -elämäsimulaatio ilmestyy syyskuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Vapise The Sims – Life By You -elämäsimulaatio ilmestyy syyskuussa

Life By You

on julkaisemassa varteenotettavaa kilpailijaa suositulle The Sims -elämäsimulaatiolle. Uusi peli kantaa nimeä ja sen kehityksestä vastaa entinen pomo Rod Humble ja luoja Linden Lab.

Peli tulee kehittäjän mukaan olemaan mahdollisimman modattavissa oleva ja avoin elämäsimulaatio. Pelaajat voivat luoda omat hahmonsa ja elää elämäänsä vapaasti rakentaen kotiaan, käyden töissä ja luoden uraansa. Pelissä voi myös käydä vapaasti oikeita keskusteluita muiden pelihahmojen kanssa.

ilmestyy PC:lle Steam ja Storen kautta Early Access tilassa syyskuun 12. päivä.

Kommentoi