Yhdysvaltojen tekijänoikeustoimisto hylkäsi tekijänoikeuden AI-generoidulle taideteokselle Kommentit pois päältä artikkelissa Yhdysvaltojen tekijänoikeustoimisto hylkäsi tekijänoikeuden AI-generoidulle taideteokselle

Yhdysvaltojen tekijänoikeustoimiston tarkastelulautakunta hylkäsi tiistaina tekijänoikeussuojan AI:lla (tekoälyllä) luodulle taideteokselle, joka voitti Coloradon osavaltion messujen taidekilpailun viime vuonna. Tekijänoikeussuojan hylkääminen perustui siihen, että teoksessa ei ollut vaadittua ihmisen luomaa sisältöä, kertoo Reuters. Kyseinen voitto, joka sai paljon huomiota lehdistössä, nostatti keskustelua tekoälyn luoman taiteen eettisyydestä.

Toimisto totesi päätöksessään:

”Lautakunta toteaa, että teos sisältää enemmän kuin vähäisen määrän tekoälyn luomaa sisältöä, ja tämä sisältö on siksi hylättävä rekisteröintihakemuksessa. Koska Mr. Allen ei ole valmis hylkäämään AI:n luomaa materiaalia, teosta ei voida rekisteröidä esitetyssä muodossa.”

Tässä yhteydessä ”hylkääminen” viittaa toimenpiteeseen, jossa virallisesti luovutaan kaikista oikeuksista tekoälyn luomaan sisältöön teoksessa. Toimisto vaatii, että koska teos sisältää merkittävän määrän tekoälyn tuottamaa sisältöä, Allenin on virallisesti tunnustettava, ettei tekoälyn luoma sisältö ole hänen omaa luomustaan rekisteröintiä varten. Yhdysvaltojen tekijänoikeus vaatii ihmisen tekemän sisällön rekisteröinnille.

ChatGPT oppi puhumaan Kommentit pois päältä artikkelissa ChatGPT oppi puhumaan

Uusi versio OpenAI:n suositusta chatbotista käyttäytyy paljon kuin Siri ja Alexa. Voit puhua sille, ja jos oikein tylsää on, käydä sen kanssa vaikka keskustelua.

San Franciscon -startup OpenAI on julkistanut uuden version suositusta chatbotistaan, :stä, joka nyt pystyy keskustelemaan ihmisten kanssa puhutun kielen avulla. Kuten Amazonin Alexa ja Applen Siri, käyttäjät voivat nyt puhua ChatGPT:lle, joka vastaa heille puhumalla. Ensimmäistä kertaa ChatGPT pystyy vastaamaan myös kuviin. Käyttäjät voivat lähettää esimerkiksi kuvan jääkaappinsa sisällöstä, ja botista voi ehdottaa mahdollisia ruokia aineksista.

Nyt voit käyttää Canvaa ChatGPT:ssä – uusi lisäosa mahdollistaa ammattimaiset suunnitelmat nopeasti Kommentit pois päältä artikkelissa Nyt voit käyttää Canvaa ChatGPT:ssä – uusi lisäosa mahdollistaa ammattimaiset suunnitelmat nopeasti

Canvan ja :n uusi yhteistyö vie suunnittelun uudelle tasolle. ChatGPT Plus -palvelun käyttäjät voivat nyt hyödyntää -lisäosaa luodakseen ammattimaisen näköisiä suunnitelmia, kuten julisteita ja lentolehtisiä, suoraan chat-alustalla. Lisäosa ei ainoastaan tarjoa kuvia, vaan myös lyhyitä videoita.

Tämä uusi lisäosa on osa Canvan pyrkimyksiä integroida lisää ä suunnitteluprosessiinsa. Se tekee koko prosessista nopeamman ja helpomman, ja antaa käyttäjille mahdollisuuden tuottaa laadukkaita suunnitelmia vaivattomasti. Uudistus viittaa myös siihen, että OpenAI aikoo tehdä ChatGPT:stä monimuotoisen, kuten yhtiö on jo pitkään luvannut.

Alla olevasta videosta voit ottaa haltuun ohjeet Canvan käyttöön tekoälyllä varustettuna.