YouTube poistaa tuhansia vihapuheita ja salaliittoteorioita sisältäviä tilejä Kommentit pois päältä artikkelissa YouTube poistaa tuhansia vihapuheita ja salaliittoteorioita sisältäviä tilejä

Vihapuheet, salaliittoteoriat, valkoisen ylivallan puolestapuhuminen ja muut haitalliseksi YouTuben leimaamat tilit saavat huutia, kun videotoistojätti kävi uudelleen läpi sääntöjään vihaa sisältävästä sisällöstä. Esimerkiksi natsi-ideologian ihannointia ja vaikkapa 9/11 iskun kieltäviä videoita ei enää tulla palvelussa näkemään. Kaikki sisältö, mikä syrjii ikää, sukupuolta, rotua, kastia, uskontoa, seksuaalista suuntautumista tai ikääntymistä tullaan poistamaan.

Tämä ei kuitekaan käy hetkessä, sillä käyttäjätilejä pitää kuitenkin käydä seulan läpi. Tämän työn arvellaan kestävän useita kuukausia. Kuitenkin jotkut yllä esitettyihin luonnehdintoihin osuvat sivut saavat jäädä, sillä ne voivat olla hyödyllisiä esimerkiksi tutkijoille. Sensuuri ei myöskään iske videoihin, mitkä vastustavat näitä haitalliseksi leimattuja asioita.

Yksi alue on yrittää estää haitallisen sisällön tuottajia saamasta mainosrahaa ja kanavat mitkä jatkuvasti hinkkaavat sääntöjä vastakarvaan tulevat poistumaan yhteistyökumppanien ohjelmasta.

myös muuttaa algoritmiaan löytämään haitallisia videoita, mihin kuuluvat myös ihmeparannushuijaukset, lättänän maan saarnaajat ja estää niitä näkymästä seuraavaksi toistettujen videoiden listalla. Samalla myös kannustaen arvovaltaisempia käyttäjätilejä tiedottamaan ihmisiä kyseisten sivujen vääreellisestä informaatiosta ja huijaustarinoista.

Järjestelmää on jo kokeiltu Isossa-Britanniassa hyvin tuloksin. Vuoden loppuun mennessä se otetaankin käyttöön muissakin maissa samalla kun algoritmia säädetään entistä tehokkaammaksi. Sehän on itsestään selvää, että maailman suurimmaksi paisunut alusta minne kuka tahansa voi lähettää melkein mitä tahansa muuttuu käyttäjien näköiseksi alustaksi.

Meemien ja musiikin takana on hyvä alusta salaliittoteorioille ja vihapuheelle. Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, mutta myös mielipiteen välittäjällä on oikeus olla niitä mielipiteitä näyttää. Toisaalta on ollut hyvä, että YouTubea on käytetty alustana näillekin videoille, sillä nyt ne siirtyvät muualle, ja mitä vahinkoa ne siellä tekevät ja kenelle? Mistä alustasta tulee vihan, rokotuksenvastaisuuden, ihmeparantajien ja foliohattujen luvattu maa?

Lähde: Independent

Kommentoi

Päät räjähtävät Sniper Ghost Warrior Contracts 2:ssa Kommentit pois päältä artikkelissa Päät räjähtävät Sniper Ghost Warrior Contracts 2:ssa

Artikkelikuva

Sniper Ghost Warrior Contracts 2 (PC)

7.1 / 10
Hyvää Tarkka-ammunta on hauskaa ja palkitsevaa. Huonoa Jähmeää lähitaistelua ei voi välttää. Peli maksaa liikaa ollakseen niin lyhyt. Yleisesti Sniper Ghost Warrior Contracts 2 on maukas hiukopala pitkän kantaman laukauksia ja paljastumisen pelkoa. Pelin ongelmilta haluaa melkein sulkea silmänsä.

CI Gamesin likimain sadas peli, Sniper Ghost Warrior Contracts 2 (4.6.2021), menee kuin kuumille kiville, ja sen pelivideot keräävät YouTube :ssa satoja tuhansia katselukertoja. Mullistava uutuus pelisarjan aiempiin osiin verrattuna – jos joku niitä nyt on pelannut – on ultrapitkien matkojen laukaukset. Taktisen ammunnan ja hiiviskelyn ystävillä on tänä kesänä muita hauskempaa.

Öljymarkkinat ovat uhattuina, joten Lähi-itä täytyy pelastaa

Contracts 2:sen niukka kehyskertomus on vain tekosyy toiminnalle. Keksitty Kuamarin valtio Lähi-idässä uhkaa epävakaudellaan öljymarkkinoita, ja paikalle lähetetään tietenkin amerikkalainen yhden miehen armeija. Itsetietoinen ironia jatkuu tarinan loppukäänteessä, mutta sitä odotellessa tulee rei’ittää joukko hölmöjä vihollisia.

Pelissä on mukiinmenevät grafiikat, huomaamaton musiikki ja sopivasti vaihtelua tarjoavat tehtäväkartat. Karttasuunnittelu on parhaimmillaan massiivisessa ”Mount Kuamarissa”, jossa pitää muun muassa pysäyttää vesipumppaamon toiminta ja laskeutua massiivisen bunkkerin maanalaiseen verkostoon.

Puoliavoimen maailman koodauksessa on säästelty. Esimerkiksi kiipeäminen onnistuu vain harvoista paikoista, ja lopun edestä saa hämmästellä CryEngine -pelimoottorille tyypillistä liukastelua maaston reunoilla. Kiipeämispaikat löytyvät tosin nappia painamalla eräänlaisessa virtuaalitilassa, mikä on näppärä keino toteuttaa helppopääsyinen kartta pienellä budjetilla.

Tappaminen on mukavaa – ainakin kaukaa

Tarkka-ammunta on parhaimmillaan riemastuttavan palkitsevaa. Pidemmän kantaman laukauksissa pitää ottaa huomioon sekä tuuli että etäisyys kohteeseen. Mikään simulaattori peli ei yritä olla, joten esimerkiksi ilmankosteuden ja maapallon pyörimissuunnan voi suosiolla unohtaa. Onnistuneen laukauksen tunnistaa toisinaan hidastusanimaatiosta, jossa seurataan luodin matkaa vihollisen aivoihin ja sieltä lihaa ja verta purskahtaen ulos. Kun ammut liikkuvaa kohdetta 1,5 kilometrin päässä ja hidastus ilmestyy ruutuun, niin hymynkare nousee väkisinkin huulille.

Pelissä on pakko mennä myös lähietäisyydelle, ja silloin on vähemmän aihetta juhlaan. Vihollista kannattaa osua päähän, koska muut ruumiinosat imevät lyijyä kuin sienet. Samalla tietysti paljastut. Contracts 2:ssa paljastuminen tarkoittaa, että kaikki lähitienoon viholliset tietävät tarkalleen, missä pusikossa ryömit. Paljastuminen tuntuu aluksi tapahtuvan melko sattumanvaraisesti, mutta sen sisäistä logiikkaa alkaa ymmärtää pelin edetessä.

Viholliset osuvat kuolettavan tarkasti rynnäkkökivääreillään, vaikka kilometrin päästä – millä tahansa vaikeustasolla. Pelaaja yritetään täten ohjata pysymään piilossa. Vitsit ovat kuitenkin vähissä, kun autosave aktivoituu paljastumisen jälkeen. Vaihtoehtoina on ramboilla kuin puolijumala tai etsiä piilopaikka ja hakea lisää kahvia.

Kivien heittelyä ja hyödyttömiä vempaimia

Vihollisalueiden kiikarointi ja edes jonkinlainen toimintasuunnitelma maksavat itsensä korkoineen takaisin. Etenkin pitkän kantaman tehtävät ovat pulmapelejä, jossa kohteet kannattaa tappaa oikeassa järjestyksessä. Hälytyksen välttämiseksi pitää toisinaan keksiä tapoja kiinnittää vihollisten huomio toisaalle. Sillä on merkitystä, tapatko vihollisen keskelle tietä, josta hänet huomataan helposti, vai odotatko parempaa hetkeä.

Usein on helpointa vain kävellä vihollisten ohitse, ja yksi hämäyskeino on heittää kiviä lähistölle. Monissa tapauksissa voi lähes Hitman III :n (2021) tapaan kävellä aivan vihollisten nenän alta – kunhan ei päästä paljastumismittaria tiksuttamaan huippuunsa. Vihollisten tekoäly on hämmästyttävän tyhmä, sokea ja avuton. Vaikeus tulee siitä, että vihollisia kuhisee kuin muurahaisia. Kun paljastut, vaikka ampumalla ohitse, sokeat saavat näkönsä.

Ongelmistaan huolimatta hiippailu on parhaimmillaan hauskaa. Onnistumiseen vaaditaan juuri sopivasti luovuutta ja suoritusvarmuutta. Seuraavan autosaven saavuttaminen tuntuu ansaitulta.

Vihollisia riittää
Yritäpä ohittaa meidät.

Pelin edetessä on mahdollisuus kustomoida hahmoa ja päivittää aseita. Muutokset ovat pääosin kosmeettisia, mutta hauskana yksityiskohtana on pieni moottori, jolla pääsee köysiratoja taaksepäin. Järeämmillä kivääreillä on helpompi ampua kauas, ja viholliset suostuvat kuolemaan niillä ammuttaessa muillakin kuin pääosumilla. Pelissä on saatavilla myös erilaisia vempaimia. Niistä on hyötyä joissain tilanteissa, mutta esimerkiksi dronea pystyy käyttämään vain harvoin häirintätornien tai puutteellisen kantaman takia.

Pienen budjetin menestystä lypsetään kaksin käsin

CI Games on käyttänyt tehokkaasti jokaisen Contracts 2:sen kehitykseen upotetun sentin. Peli sai väitetysti jopa vähemmän rahoitusta kuin edeltäjänsä, mutta lopputulos on silti verrattain tyylikäs. Ja mikä parasta – ruudunpäivitys on sulavaa, välianimaatiot eivät töki, ja bugeja tulee harvoin vastaan. Ero on massiivinen esimerkiksi Cyberpunk 2077 :ään verrattuna, jonka arvostelin tammikuussa. Peliin on myös vastikään julkaistu ilmainen lisäkartta, ’s Banquet, joka lupailee ainakin älykkäämpiä vihollisia. Myös PlayStation 5 -julkaisu lähestyy kovaa vauhtia.

luottaa arvoonsa. Se maksaa Steam -alustalla 39,99 € ja lisäsisältöä saa 85,52 €:lla esimerkiksi uusien aseiden ja skinien muodossa – siis kymmenen tunnin yksinpelissä käytettäväksi. Erilaiset haastetehtävät tuovat peliin jonkin verran uudelleenpelattavuutta, mutta minuuttitaksa on silti suolainen. Sen verran hauskasta pelistä on kuitenkin kysymys, että se kannattaa muistaa poimia, vaikka Steamin joulualeista.

Kommentoi

Kuvakokoelma: Videopelimaailman outoja lintuja Kommentit pois päältä artikkelissa Kuvakokoelma: Videopelimaailman outoja lintuja

YouTubettaja Shesez listasi Break -sarjassaan nipun pelimaailmoista löytämiään mielenkiintoisia lintuja, joita ei välttämättä kovin läheltä ole ollut tarkoitus päästä tutkimaan. Tässä kevään ja lintujen kunniaksi kuvamateriaalina näistä taivaalla kulkevista sankareista muutama!

64:n silmätön lintunen.
Mortal Kombat (2011) -pelistä löytyvä demonivaris lounaalla.
The Last of Seagulls.
Crash Bandicoot 2:n mielenkiintoiset low poly -siipiveikot.
Fallout 4:n mutanttilokit.
F-Zero GX:n lepakkoherra.
Infiniten uljas lintu.
Viimeisin muttei vähäisin, 64:n nappisilmäinen kaunotar.

Katso koko video tästä:

Kommentoi