Zelda-pelien aseet saa nyt korjattua – tuurilla ja sovelluksella Kommentit pois päältä artikkelissa Zelda-pelien aseet saa nyt korjattua – tuurilla ja sovelluksella

Switch 2 tuo mukanaan päivityksiä suosittuihin The Legend of Zelda -peleihin Breath of the Wild ja Tears of the Kingdom. Yksi puhutuimmista uudistuksista on mahdollisuus korjata rikkoutuvia varusteita – mutta se onnistuu vain, jos onni on myötä.

YouTuber Zeltik bongasi Nintendo Treehouse Live -lähetyksessä uuden Zelda Notes -mobiilisovelluksen ominaisuuden: päivittäinen bonuspyörä. Pyöräytyksen tuloksena voi saada esimerkiksi terveyden tai kestävyyden palautuksia, hyödyllisiä ruokaefektejä – tai harvinaisemman herkun: Equipment Repair -korjauksen varusteille.

Zelda-pelien aseiden ja kilpien hajoaminen on jakanut mielipiteitä pelaajien keskuudessa. Mahdollisuus korjata rakas Flameblade voi siis pelastaa päivän. Mutta – varusteiden korjaaminen ei ole taattua, vaan se tapahtuu arpomalla kerran päivässä. Tämä tekee uudistuksesta hauskasti arvaamattoman, muttei liian tehokasta tai peliä rikkovaa.

Lisäksi Zelda Notes -sovellus tarjoaa pelaajille saavutuksia ja äänimuistoja, jotka syventävät Hyrulen tarinaa. Kaikki nämä parannukset tuovat lisäarvoa Switch 2 -versioihin, erityisesti pelaajille, jotka tuskastuivat aiemmin aseiden heikkoon kestävyyteen.

Yllätysjulkaisu: Fire Emblem: The Sacred Stones nyt Nintendo Switch Onlinessa Kommentit pois päältä artikkelissa Yllätysjulkaisu: Fire Emblem: The Sacred Stones nyt Nintendo Switch Onlinessa

pudotti vanhan koulukunnan pommin – 20 vuotta vanha Advance -klassikko, : The Sacred Stones, on juuri lisätty Online -kirjastoon täysin yllättäen. Jos olet tilaaja, voit sukeltaa suoraan mukaan tähän fanien rakastamaan strategiaseikkailuun – ilmaiseksi.

Alun perin vuonna 2004 Japanissa (ja 2005 lännessä) julkaistu The Sacred Stones on Fire Emblem -sarjan kahdeksas pääosa, ja toinen peli, joka julkaistiin länsimaissa GBA:lle.

Tarina kertoo kuninkaallista kaksosista, Eirikasta ja Ephraimista, jotka taistelevat pelastaakseen valtakuntansa Renaisin ja paljastaakseen entisen liittolaisen petoksen. Toisin kuin useat Fire Emblemit, tämä on täysin itsenäinen tarina, eikä sido pelaajaa aiempaan sarjan tuntemukseen.

Falloutin alkuperäinen versio oli melkein reaaliaikainen – hintalappu olisi ollut melkoinen Kommentit pois päältä artikkelissa Falloutin alkuperäinen versio oli melkein reaaliaikainen – hintalappu olisi ollut melkoinen

Fallout 76

Falloutin toinen luojista, Tim Cain, on jälleen avannut -kanavallaan legendaarisen pelisarjan syntytarinaa. Uusimmassa videossaan Cain paljasti, että ensimmäinen -peli olisi voinut olla reaaliaikainen toimintapeli – mutta suunnitelmat kaatuivat nopeasti budjettisyistä.

Vuonna 1997 julkaistu alkuperäinen Fallout tunnetaan vuoropohjaisesta, isometrisestä pelimekaniikastaan, joka tarjosi strategista syvyyttä ja rauhallisempaa etenemistä. Cain kertoo, että Interplayn markkinointitiimi yritti painostaa reaaliaikaiseen malliin, osittain Diablon suosion innoittamana.

He pyysivät useaan otteeseen, että tekisimme siitä reaaliaikaisen. Lopulta sain heidät lopettamaan, kun näytin kuinka paljon rahaa ja aikaa siihen tarvittaisiin. – Cain kertoo videollaan.

Vaikka siirtyi vuonna 2008 ensimmäisen persoonan reaaliaikaiseksi roolipeliksi, Cain itse on yhä vahvasti sitä mieltä, että alkuperäinen Falloutin henki vaatii vuoropohjaisuutta. Hän kokee, että reaaliaikaisessa taistelussa pelaajalle tulee liikaa informaatiota liian nopeasti.

Cain on aiemmin kertonut myös alkuperäisestä suunnitelmastaan Falloutin lopetuksen suhteen, sekä siitä, miten pelin mekaniikat estivät pasifistista pelityyliä.

On jännittävää kuulla, kuinka lähellä Fallout oli saada täysin toisenlaisen muodon – ja kuinka yksi kehittäjän päätös säästi sen tunnelman, jonka fanit tuntevat tänäkin päivänä.