Ajattomana klassikkona pidetty DOOM II täyttää tänään 30 vuotta Kommentit pois päältä artikkelissa Ajattomana klassikkona pidetty DOOM II täyttää tänään 30 vuotta

Tänään, 30. syyskuuta 2024, 2 täyttää kunnioitettavat 30 vuotta. Alun perin 10. lokakuuta 1994 julkaistu peli ei ole menettänyt viehätystään ja se onkin edelleen yksi pelimaailman suurimmista klassikoista.

Vaikka vuosikymmenet ovat vierineet, pelin nopeatempoisuus ja intensiivinen toiminta ovat edelleen yhtä mukaansatempaavia kuin julkaisupäivänään.

aloittaa vahvasti, kun pelaajalle annetaan heti alkuhetkillä ikoniseksi muodostunut moottorisaha. Tämä pieni ele kuvastaa, miten hyvin ymmärsi, mikä teki ensimmäisestä Doomista menestyksen: raaka toiminta ja väkivallan estetiikka. Moottorisaha ja myöhemmin superhaulikko ovat aseita, jotka nostivat pelin suosion huipulle ja tekivät siitä ainutlaatuisen kokemuksen.

Vuonna 1994 Doom 2 oli paljon enemmän kuin vain jatko-osa. Se oli itseluottamuksella tehty peli, jossa id Software oli hionut toimintapelin täydellisyyteen. Labyrinttimäinen kenttäsuunnittelu, demonien sijoittelu ja toiminnan rytmitys olivat entistä harkitumpia ja hiotumpia. Yksinkertainen mutta tehokas pelimekaniikka teki pelistä jännittävän kokemuksen alusta loppuun.

Doom 2 oli aikansa edelläkävijä myös verkkopelaamisessa, jatkaen siitä, mihin alkuperäinen Doom jäi. Pelin nopeatempoisuus ja puhdas toiminta ovat vaikuttaneet nykyaikaisiin ammuskelupeleihin, mutta mikään ei korvaa sitä puhdasta pelinautintoa, jonka Doom 2 tarjoaa.

Kolmenkymmenen vuoden jälkeen Doom 2 seisoo yhä ylpeänä yhtenä pelihistorian merkittävimmistä teoksista. Nostakaamme rakkaat lukijat, pienet sille!

Lähde: Digitalspy

Fallout muuttui DOOM-tyyliseksi räiskinnäksi ja näyttää uskomattomalta Kommentit pois päältä artikkelissa Fallout muuttui DOOM-tyyliseksi räiskinnäksi ja näyttää uskomattomalta

-fanit ovat saaneet uuden syyn innostua, sillä alkuperäinen Fallout on nyt muuttumassa täysiveriseksi FPS-peliksi Doomin hengessä. Uusi mod, nimeltään , tekee klassikosta nopearytmisen räiskintäkokemuksen GZDoom-moottorilla ja tuore traileri näyttää hurjalta.

Modin kehittäjä Alexander ”Red888Guns” Berezin julkaisi neliminuuttisen videon, jossa nähdään enemmän Necropolista, vihollisia ja asearsenaalia. Projekti on saanut valtavasti hehkutusta, fanien kommentoidessa sen olevan ehkä siistein Fallout-projekti koskaan. Ja on helppo ymmärtää miksi, retrohenkinen grafiikka yhdistettynä FPS-toimintaan näyttää uskomattoman toimivalta.

Älä kuitenkaan ala vielä kiillottamaan Power Armoria, koska projekti on tällä hetkellä vasta 60 % valmis, eikä julkaisua kannata odottaa ihan heti. Trailerin lopussa vilahtaa salaperäinen päivämäärä, joka näyttää… 2027:lta. Toivottavasti seuraavaa päivitystä ei tarvitse odottaa kolme vuotta, kuten viimeksi.

Jos tämä kuulostaa täydelliseltä yhdistelmältä sinulle, Falloutin maailmaa ja Doomin vauhtia kannattaa pitää silmät auki tulevien päivitysten varalta. Fallout: Bakersfield voi olla yksi kaikkien aikojen kunnianhimoisimmista faniprojekteista.

DOOM: The Dark Ages alisuorittaa – Vain 800 000 myytyä kappaletta Kommentit pois päältä artikkelissa DOOM: The Dark Ages alisuorittaa – Vain 800 000 myytyä kappaletta

Uusimman -pelin, , julkaisu ei ole sujunut aivan odotetusti. Vaikka ilmoitti ylpeänä pelin saavuttaneen 3 miljoonaa pelaajaa, todellisuus myyntilukujen takana on huomattavasti hillitympi: analyytikkoyhtiö Alinea Analyticsin mukaan peli on myynyt vain noin 800 000 kappaletta.

Näistä myynneistä arviolta:

  • 400 000 tapahtui Steamissä
  • 200 000 :llä
  • 200 000 Xboxilla

Suurin osa pelaajista, noin 2,2 miljoonaa, on kokeillut peliä Game Passin kautta, jolloin pelin 70 dollarin hintalapun sijaan käyttäjät maksavat vain kuukausimaksun.

Toinen analytiikkayritys arvioi hieman toisin: heidän mukaansa pelin pelaajista 500 000 oli PlayStationilla ja yli 2 miljoonaa Xboxilla, sekä myyntien että Game Passin kautta.

Tämä tuo jälleen esiin laajemmankin keskustelun siitä, voiko pelaajamäärillä enää mitata pelin kaupallista menestystä, kun yhä useampi pelaaja pääsee uusiin peleihin käsiksi tilauspalvelujen kautta. Vaikka Game Passin kautta pelaaminen tuo pelille laajaa näkyvyyttä, se ei välttämättä kata kehityskustannuksia tai tuo toivottua tuottoa, mikä huolestuttaa sijoittajia.

DOOM: The Dark Ages on siis selvästi jäänyt jälkeen edeltäjiensä, kuten DOOM (2016) ja , vastaanotosta ja myyntimenestyksestä. Tapaus herättää kysymyksiä myös videopelien hinnoittelusta – onko 70 dollarin ”teollisuusstandardi” enää perusteltu, kun pelaajat äänestävät lompakoillaan yhä varovaisemmin?