Amazonin God of War -sarja sai jo toisen kauden – ennen kuin ensimmäinen on edes julkaistu Kommentit pois päältä artikkelissa Amazonin God of War -sarja sai jo toisen kauden – ennen kuin ensimmäinen on edes julkaistu

God of War

Amazonin tuleva televisiosarja on saanut heti kättelyssä tilauksen kahdelle kaudelle, vaikka ensimmäisen kauden julkaisupäivämäärää ei ole vielä edes paljastettu.

Sarjan showrunnerina toimii Ronald D. Moore, joka tunnetaan muun muassa Battlestar Galacticasta sekä -sarjoista. Hän hyppäsi projektiin sen jälkeen, kun aiempi tuotantotiimi vaihtui. Vaikka Moore ei itse ole pelaaja, hän johtaa käsikirjoitustiimiä ja toimii myös vastaavana tuottajana. ja pelisarjan luoja Cory Barlog ovat edelleen mukana varmistamassa, että sarja pysyy uskollisena vuonna 2018 ilmestyneelle God of War -pelille, johon se perustuu.

Amazonilla on viime aikoina ollut menestystä pelisarjojen adaptaatioissa, kuten ja , joten odotukset God of Warin kohdalla ovat korkealla. Vaikka tarkempia yksityiskohtia ei vielä tiedetä, sarjan kahden kauden varmistaminen ennakkoon viittaa siihen, että luottaa vahvasti projektin menestykseen.

PlayStation hidastaa tahtia – pelien määrä romahtanut 70 % PS3-ajoista Kommentit pois päältä artikkelissa PlayStation hidastaa tahtia – pelien määrä romahtanut 70 % PS3-ajoista

Sony

Muistatko ajan, jolloin tuntui puskevan uutta peliä joka kuukausi? No, ne ajat ovat rakkaat kansalaiset nyt takanapäin. Uusi analyysi paljastaa, että Sonyn omien studioiden tekemien ensimmäisen osapuolen (first-party) pelien määrä on laskenut yli 70 % :n kulta-ajoista.

:n aikana (2006–2013) julkaisi peräti 91 omaa peliä, mukana oli jättihittejä kuten , God of War III ja , mutta myös kokeellisia pieniä helmiä, joita harva enää muistaa. Verrattuna siihen :llä julkaistiin enää 34 ensipeliä, ja :llä tähän mennessä vain 18. Tahti on kuin hidastetusta videosta.

Mutta mistä oikein on kyse? Ei huonosta menestyksestä tai laiskuudesta, päinvastoin. Jokainen uusi peli on nykyisin jättihanke, jonka tekemiseen saattaa kulua jopa seitsemän vuotta ja yli 270 miljoonaa euroa, kuten :n tapauksessa. Sony on siirtynyt vähemmän, isompia, parempia -strategiaan, panostetaan jättipeleihin, jotka viedään myös :lle ja ehkä valkokankaalle.

Tämä muutos ei ole pelkästään numeroita, se vaikuttaa siihen, miltä PlayStation tuntuu. Ennen tarjolla oli yllätyksiä, outouksia ja pientä hulluutta. Nyt painopiste on elokuvamaisissa jättiseikkailuissa. Laatu on yhä huipussaan, mutta vaihtelu, luovuus ja yllättävyys ovat kutistuneet.

Falloutin luoja varoittaa: Pelihistoria katoaa, koska yhtiöt eivät ota vastuuta Kommentit pois päältä artikkelissa Falloutin luoja varoittaa: Pelihistoria katoaa, koska yhtiöt eivät ota vastuuta

Fallout 3

Falloutin alkuperäinen kehittäjä ja veteraanipeleistä tunnettu Tim Cain on jälleen avannut sanaisen arkkunsa pelien säilyttämisen ongelmista ja nyt isolla tunteella. Cain kertoo tuoreella videolla, että hänet määrättiin tuhoamaan henkilökohtainen -arkistonsa, mukaan lukien pelin alkuperäinen lähdekoodi. Ja kyllä, hän tottelee, kun lakimiehet uhkaavat.

Kun sinulle annetaan valta säilyttää nämä asiat ja kielletään muita tekemästä niin, on myös vastuu niiden säilyttämisestä. – Cain jyrähtää.

Falloutin kehityksessä käytettyjä 3D-malleja ja savesta tehtyjä päitä ei todennäköisesti ole enää olemassa. Cain ei ainakaan tiedä, että kukaan olisi niitä pelastanut. Kehitysmateriaalit, luonnokset ja lähdekoodit katoavat ajan mukana, kovalevyt hajoavat, paperit unohtuvat muuttolaatikoihin ja digitaaliset mediat voivat kirjaimellisesti mädäntyä.

Vaikka Cain on myöhemmin yrittänyt säilyttää omaa työnjälkeään, kuten esimerkiksi - ja -pelien kehitysmateriaaleja, hän ei voi julkaista niitä. Oikeudet kuuluvat julkaisijoille ( ja ), eikä edes uusintaversioita saa tehdä ilman lupaa.

Poikkeuksena Cain kehuu Obsidian-studiota, jossa pelien lopuksi varmuuskopioitiin kaikki kehitysmateriaali.

Se on harvinaista ja tärkeää. Cain sanoo.

Hänen mukaansa peliyhtiöt ottavat usein hallinnan mutta eivät vastuuta ja juuri siksi pelihistoria uhkaa kadota.

Jos minäkin, joka yritän oikeasti säilyttää asioita, olen silti hukannut osan, ei ole ihme, että firmoilta katoaa paljon enemmän. Mutta heillä oli velvollisuus ja se on se ero. – Cain tiivistää.