ASUS paljastaa mahdollisen Xbox-käsikonsolin Kommentit pois päältä artikkelissa ASUS paljastaa mahdollisen Xbox-käsikonsolin

on herättänyt suurta huomiota teaserillään, jossa se näyttää mahdollisesti -brändätyn käsikonsolin. Republic of Gamers (ROG) -tilin julkaisema video antaa vihjeitä laitteen muotoilusta ja käyttöliittymästä, jossa on selkeästi Xboxin tunnistettavat painikkeet (Y, B, A, X).

Kyseinen paljastus vahvistaa aiempia raportteja, joiden mukaan saattaa julkaista omia Xbox-brändättyjä pelihandheld-laitteitaan jo vuonna 2025. Vaikka konsoleista ei ole vielä tarkempia tietoja, teaserissä näkyy viestejä, kuten Marathon stamina, more capacity, faster speeds ja fresh look!, jotka viittaavat laitteen tehoon ja nopeuteen.

Mielenkiintoista on myös se, että Xboxin virallinen tili reagoi teaseriin kuvalla, joka viittaa mahdolliseen tulevaan paljastukseen. Microsoftin pelijohtaja Phil Spencer on aiemmin kertonut, että yritys suunnittelee omaa ensimmäisen osapuolen käsikonsolia, mutta sen julkaisua odotetaan vasta vuonna 2027.

Käsikonsolin paljastus voi olla osa Microsoftin laajempaa strategiaa yhdistää Xbox- ja -kokemuksia, ja tämä voisi tuoda uudenlaisen pelikokemuksen myös liikkuville pelaajille.

Steam saa uuden suorituskykymonitorin – pelaaminen sujuu entistä näppärämmin Kommentit pois päältä artikkelissa Steam saa uuden suorituskykymonitorin – pelaaminen sujuu entistä näppärämmin

on julkaissut tuoreen päivityksen, joka tuo peli-intoilijoille pitkään kaivatun uuden ominaisuuden: suorituskykymonitorin. Tämä työkalu piirtyy suoraan pelin päälle, joten pelaajat voivat helposti seurata tietokoneensa tai Steam Deckin suoritusta ilman, että tarvitsevat erillisiä ohjelmia auki.

Monitori näyttää esimerkiksi pelin ruudunpäivitysnopeuden (FPS), suorittimen (CPU), näytönohjaimen (GPU) ja muistin (RAM) käyttöasteet. Käyttäjä voi itse säätää näytön paikkaa, tekstin kokoa ja värisävyä, jotta näyttö ei häiritse pelaamista mutta silti tarjoaa tarvittavat tiedot.

Ominaisuus ei ole oletuksena päällä, vaan sen saa aktivoitua Steam-asetuksista In-Game-valikosta. Monitorin voi halutessaan kytkeä päälle ja pois näppäinkomennolla, mikä tekee käytöstä jouhevaa.

lupaa jatkossa kehittää monitoria entistäkin monipuolisemmaksi, ja esimerkiksi laitteistovirheiden tunnistus on jo suunnitteilla. Aluksi ominaisuus toimii parhaiten -pelaajilla yleisimmillä näytönohjaimilla, mutta tulevaisuudessa tuen laajennusta odotetaan myös muille laitteille ja käyttöjärjestelmille.

Tämä päivitys on tervetullut lisä Steam-käyttäjille, jotka haluavat pitää pelinsä vauhdissa ilman turhia ohjelmia taustalla. Nyt peli pysyy paremmin hallinnassa, suorituskyky edessä ja keskellä!

Nvidia julkaisi edullisen RTX 5050 -näytönohjaimen Kommentit pois päältä artikkelissa Nvidia julkaisi edullisen RTX 5050 -näytönohjaimen

Nvidia on paljastanut RTX 50 -sarjan tuoreimman ja toistaiseksi kevyimmän jäsenen: GeForce . Kortti maksaa alkaen noin 230 euroa ja saapuu myyntiin heinäkuun jälkipuoliskolla.

Uutuus perustuu Blackwell-arkkitehtuuriin ja sisältää -ydintä noin kaksi kolmasosaa siitä, mitä huhtikuussa julkaistussa RTX 5060:ssa on. Mukana ovat kuitenkin uusimmat 5. sukupolven Tensor-ytimet ja 4. sukupolven säteenseuranta-ytimet, joten tuettuna ovat myös -tekniikat ja tuleva -ominaisuus.

Kortin kellotaajuudet yltävät jopa 2,57 GHz:iin, ja muistia on tarjolla 8 Gt GDDR6:na 128-bittisellä väylällä. Tämä tekee siitä ensimmäisen 50-sarjalaisen ilman nopeampaa GDDR7-muistia. Liitäntöjä löytyy kolme DisplayPort 2.1b:tä ja yksi HDMI 2.1b, ja videonkäsittely hoituu uusimmilla NVENC- ja NVDEC-piireillä.

Nvidia lupailee RTX 5050:n olevan keskimäärin 60 % nopeampi kuin vanha ja suorituskyvyltään lähellä kaksi vuotta vanhaa RTX 4060 -korttia. Virrankulutus on maltilliset 130 wattia, ja virtalähteeksi kelpaa joko perinteinen 8-pin-liitin tai PCIe Gen 5 -johto.

Vaikka Nvidia ei julkaise omaa Founders Edition -versiota kortista, sen tarjoavat kaikki tutut valmistajat kuten , ja . Lisäksi kannettaviin suunnattu mobiiliversio RTX 5050:stä on jo nyt saatavilla tosin läppärien hinnat alkavat reilusta 920 eurosta.