Unfold Gamesin kolme ja puoli vuotta kehittelemä Darq on kaikkien huulilla julkaistuaan blogiviestin, jossa pelin kehittäjä avaa taustoja siihen miksi tämä kieltäytyi Epic Game Storen yksinoikeussopimuksesta. Kehittäjä itse totesi pitävänsä tärkeämpänä lupauksen Steam ja GOG-julkaisusta pitämistä seuraajilleen ja peliä odottaneille ja päätti olla ottamatta vastaan tarjousta.
Törmäsin Darqiin Instagramissa, jossa kehittäjä julkaisi timelapse-videoita peliympäristöjen mallintamisesta Blenderillä. Silloin en vielä tiennyt mitä tuleman pitää, vaikka hahmo ja pelivideot antoivatkin vähän viitteitä. Darqin pelihahmo pystyy kääntämään painovoimaa seinän suuntaan, mikäli seinässä ei ole esteitä, mutta se pystyy silti liikkumaan ilman siihen tarkoitettuja vipuja vain kahdessa ulottuvuudessa. Tämä selitettäneen sillä, että hahmo näkee pelaamisen ajan unta. Pelin puzzlet ovat mielikuvituksellisia ja rakentavat enemmän tunnelmaa kuin haastetta pelaajalle, joka kyllä sopii.
Pelin viholliset ovat kasvottomia jokseenkin ihmisenkaltaisia olentoja, jotka liikkuvat paitsi jalan myös pyörätuolilla. Darqin tehokkainta antia on sinertävän mustavalkoisen 3d-maailman ohella pelimekaniikan tarinankerronta, joka lisää vihollisia karttoihin varovaisen kasvavasti ihan lopun kliimaksiin asti. Äänimaailma on myös tehokas, josta erikseen mainittavaa on matalien bassotaajuuksien käyttö siirtymien kuvaamiseen. Äänten ja musiikin sovittaminen sopii Unfold Gamesin takana olevalle Wlad Marhuletsille, sillä hän on myös tehnyt uran elokuvasäveltäjänä.
Reilun parin tunnin seikkailu osoittaa ensikertalainen Unfold Gamesin taidot interaktiivisena tarinankertojana, sillä peli pitää voimakkaasti otteessaan kautta sen keston. Hintalappu on valitettavan korkea näin lyhyelle pelille, mutta sekin kynnys on ylitettävistä viimeistään ensimmäisissä alennusmyynneissä.