Game Wave Festival järjestetään marraskuussa Tallinnassa Kommentit pois päältä artikkelissa Game Wave Festival järjestetään marraskuussa Tallinnassa

Unsplash

Game Wave Festival (GWF) järjestetään 28.-29. marraskuuta Tallinnassa, Virossa Tallink Spa & Conference Hotelissa. Samalla tapahtumassa isännöidään Discovery Contest Balticin semifinaaleja, joista voittajat pääsevät NGDC:n finaaleihin.

”Olemme muuttaneet konferenssin päivämääriä, koska saimme ainutlaatuisen tilaisuuden isännöidä NGDC Season VI: Special Qualifieria ja NGDC Grand Finalsia ensimmäistä kertaa Baltian alueella.”

sanoo Latvian teknologiakeskuksen hallituksen puheenjohtaja Ints Viksna

on pelialan ammattilaisille suunnattu liike-, koulutus- ja viihdetapahtuma. Se järjestettiin ensimmäisen kerran suurella menestyksellä syyskuussa 2021 Latvian Jūrmalassa, ja siihen osallistui yli 270 henkilöä 25 maasta.

Festivaali on pääasiassa B2B-festivaali, mutta sen tarkoituksena on välttää tämäntyyppisten tapahtumien ”jäykkyys”, joka niissä joskus on, ja se on suunniteltu hauskan ja rennon ilmapiirin säilyttämiseksi. GWF on tarpeeksi suuri, jotta saat yleiskuvan Pohjoismaiden ja Baltian alueen tärkeimmistä suuntauksista, ja tarpeeksi pieni, jotta voit ystävystyä kaikkien osallistujien kanssa – ystävyyssuhteet, jotka solmit GWF:ssä, säilyvät koko elämäsi ajan.

Oleellista tietoa Game Wave Festivalista:

  • Runsaasti hyödyllisiä työpajoja, peliyhtiöiden, taiteen, teknologian ja koulutuksen messut, tapahtumia, esittelytilaisuuksia ja liiketapaamisia.
  • Konferenssi ja vuorovaikutteiset tapahtumat on jaettu viiteen kategoriaan: Yleinen, taide (visuaalinen, auditiivinen, haptinen), Unreal Engine ja XR.
  • B2Match-palvelun matchmaking-alusta tapaamisten varaamista varten on kaikkien osallistujien käytettävissä konferenssin päivinä 28.-29. marraskuuta sekä yhden päivän ajan konferenssin jälkeen verkossa.
  • Varhaisen vaiheen mentoripitchi kaikille, jotka eivät ole valmiita muihin pitcheihin, mutta haluavat kuitenkin kouluttautua, testata prototyyppinsä ja saada palautetta. Jammerit ovat tervetulleita.
  • Discovery Contest Baltic semifinaali, jossa kehittäjät Suomesta, Ruotsista, Virosta, Latviasta ja Liettuasta voivat esitellä peliään julkaisijoille ja alan asiantuntijoille ja kilpailla paikasta Contestin finaalissa.
  • Business Party (27.11.2022) on tarkoitettu vain järjestäjille, puhujille, yhteistyökumppaneille ja bisneslippujen haltijoille.
  • Afterparty (29.11.2022) on tarjolla lähes kaikille (paitsi opiskelijalippujen haltijoille). Siellä on Marioke, juhlapöytä ja rauhallisempi alue liikekeskusteluja varten.

Kommentoi

Zombie-apokalypsi valtaa italialaisen pikkukylän Game Over Carrara -mobiilipelissä Kommentit pois päältä artikkelissa Zombie-apokalypsi valtaa italialaisen pikkukylän Game Over Carrara -mobiilipelissä

Game Over Carrara

Italialaisen yhden miehen kehittämä ilmaispelattava zombieseikkailupeli on saapumassa mobiililaitteille. Voit katsoa pelin trailerin alta.

Pelissä aito ja historiallinen italialainen Carraran pikkukylä joutuu zombie-apokalypsin kohteeksi. Pelaajat tapaavat pelissä aitoja kaupunkilaisia.

Pelin kehittäjä Elvis Morelli kertoo pelin inspiraation lähteeksi Hideo Kojiman. Hän on pyrkinyt rikkomaan perinteisten pelien konseptin ja tarinankerronnan.

Peli pääsi myös Nordic Game Discovery -kilpailun finalistiksi marraskuussa järjestettävään NGDC Season V Grand Finals -tapahtumaan.

”Luettuani pelillistämisen esimerkkejä, koukuin heti ajatukseen, että peli voisi tehdä jotain muutakin kuin katsojan viihdyttämistä. Tavoitteeni on esitellä Carrara mahdollisimman monille ihmisille ja olisi unelma tietää, että eräänä päivänä joku haluaisi vierailla siellä pelattuaan peliäni.”

Pelin kehittäjä Elvis Morelli

Pelin ensimmäiset kaksi jaksoa ovat parhaillaan pelattavissa Android -laitteilla ja piakkoin myös iOS -laitteilla. Pelin kolmas jakso on parhaillaan kehitteillä ja ilmestyy ensi vuoden alussa. Peli on tulossa myös :lle Steam -palvelun kautta.

Kommentoi

Guns N’ Roses, Epica ja Within Temptation -jäseniä kullaan uudessa Of Bird and Cage -pelissä Kommentit pois päältä artikkelissa Guns N’ Roses, Epica ja Within Temptation -jäseniä kullaan uudessa Of Bird and Cage -pelissä

Of Bird And Cage

on synkkä, kieroutunut peli, joka on räätälöity erityisesti sen musiikille – kaksi tuntia pitkä tarina traumasta, väkivallasta ja hulluudesta, joka perustuu Kaunottaren ja hirviön tarinaan, Arnold Nesiksen säveltämän ilmiömäisen soundtrackin kera.

Hahmojen ääninäyttelijät ovat Kobra Paige (Kobra and the Lotus), Danny Worsnop (Asking Alexandria) ja Davidavi ’Vidi’ Dolev (Gunned Down Horses). Muita projektin luomiseen osallistuneita taiteilijoita ovat Ron ”Bumblefoot” Thal (ex-Guns N’ Roses), Rob van der Loo (Epica), Ruud Jolie (Within Temptation), Casey Grillo (ex-Kamelot), Rocky Gray (ex-Evanescence), Mike Lepond (Symphony X), Danny Worsnop (Asking Alexandria), Tina Guo ja Snowy Shaw (ex- Diamond, ex-Therion).

Pelaa Gitta Barbotina, 25-vuotiaana narkomaanina, joka yrittää paeta vangitsijansa – Bres Lupuksen – fyysistä ja henkistä vankilaa. Tee nopeita valintoja, joilla on vakavia seurauksia, ja katso, miten toimintasi paljastaa uusia polkuja kamppaillessasi mielenterveytesi kanssa.

”Olemme erittäin innoissamme ja yllättyneitä voitosta! Niin hassulta kuin se kuulostaakin – vaikka tämä on aika iso projekti -peleille, olemme hyvin tottuneet olemaan altavastaajia”, capricia Productionsin toimitusjohtaja Arnold Nesis sanoo. ”Kun aloitimme projektin 6 vuotta sitten, melkein jokainen sijoittaja, jonka kanssa puhuimme, kertoi meille, ettei siinä, mitä haluamme tehdä, ole mitään järkeä. Kukaan ei ymmärtänyt, miksi teemme tämän. Näin hienon palautteen saaminen niin lähellä pelin julkaisua, ja asian sekä tavoitteemme ymmärtävien ihmisten näkeminen, on meille uskomatonta ja sanoin kuvaamatonta.”

Peli voitti osakilpailun Discovery Contest (NGDC) -kilpailun BIG Festival -tapahtumassa Brasiliassa.

Of Bird and Cagen on luonut Capricia Productions, ja se on saatavilla PC:lle Steamin kautta täältä All in! Gamesin julkaisemana 20. toukokuuta. Uniikki metallimusiikkisoundtrack julkaistaan Steamissa samana päivänä.

Kommentoi