Harrison Ford: ”Indiana Jones and the Great Circle todistaa, että sieluani ei tarvitse varastaa tekoälyllä” Kommentit pois päältä artikkelissa Harrison Ford: ”Indiana Jones and the Great Circle todistaa, että sieluani ei tarvitse varastaa tekoälyllä”

Indiana Jones näyttelijä Harrison Ford on todennut, että Troy Bakerin roolisuoritus rakastetun hahmon roolissa pelissä and the Great Circle todistaa, että ”sieluni varastamiseen ei tarvita tekoälyä.”

Ford keskusteli Indyn roolin luovuttamisesta The Wall Street Journal Magazinen kanssa ja kertoi olevansa erittäin tyytyväinen -näyttelijä Bakerin suoritukseen.

”Sieluni varastamiseen ei tarvita tekoälyä,” Ford totesi. ”Sen voi jo tehdä pienillä roposilla hyvien ideoiden ja lahjakkuuden avulla. Hän teki loistavaa työtä, eikä siihen tarvittu tekoälyä.”

Great Circle julkaistiin joulukuussa ”autenttisena”, mutta ei välttämättä kanonisena osana pitkäikäistä sarjaa, joka sai ensimmäisen uuden elokuvansa pitkään aikaan vuonna 2023 Indiana Jones and the Dial of Destinyn myötä.

Elokuva ei kuitenkaan saanut hyvää vastaanottoa, toisin kuin peli, joten franchisen luovat tekijät saattavat olla taipuvaisia jatkamaan tähän uuteen suuntaan sen sijaan, että Ford pukisi hatun jälleen päähänsä.

Legendaarinen näyttelijä, joka tunnetaan Star Warsista, Indiana Jonesista ja pian myös -rooleistaan, on yksi monista luovien alojen tekijöistä, jotka ovat kritisoineet tekoälyn käyttöä elokuvissa ja muissa mediamuodoissa. Esimerkiksi on kutsunut tekoälyn generoimaa taidetta ”hyvin häiritseväksi” ja on nimittänyt sitä ”umpikujaksi.”

Useat ääninäyttelijät ovat myös nousseet sitä vastaan, mukaan lukien :n , joka arvosteli hänen ääntään käyttänyttä chatbottia. The Witcherin ääninäyttelijä Doug Cockle kertoi myös IGN:lle, että tekoäly on ”väistämätön” mutta ”vaarallinen”, jakaen Luken arvion siitä, että chatbotit ja vastaavat käyttötavat ”käytännössä ryöstävät [ääninäyttelijöiltä] tuloja.”

PlayStation hidastaa tahtia – pelien määrä romahtanut 70 % PS3-ajoista Kommentit pois päältä artikkelissa PlayStation hidastaa tahtia – pelien määrä romahtanut 70 % PS3-ajoista

Sony

Muistatko ajan, jolloin tuntui puskevan uutta peliä joka kuukausi? No, ne ajat ovat rakkaat kansalaiset nyt takanapäin. Uusi analyysi paljastaa, että Sonyn omien studioiden tekemien ensimmäisen osapuolen (first-party) pelien määrä on laskenut yli 70 % :n kulta-ajoista.

:n aikana (2006–2013) julkaisi peräti 91 omaa peliä, mukana oli jättihittejä kuten , ja , mutta myös kokeellisia pieniä helmiä, joita harva enää muistaa. Verrattuna siihen :llä julkaistiin enää 34 ensipeliä, ja PS5:llä tähän mennessä vain 18. Tahti on kuin hidastetusta videosta.

Mutta mistä oikein on kyse? Ei huonosta menestyksestä tai laiskuudesta, päinvastoin. Jokainen uusi peli on nykyisin jättihanke, jonka tekemiseen saattaa kulua jopa seitsemän vuotta ja yli 270 miljoonaa euroa, kuten :n tapauksessa. Sony on siirtynyt vähemmän, isompia, parempia -strategiaan, panostetaan jättipeleihin, jotka viedään myös :lle ja ehkä valkokankaalle.

Tämä muutos ei ole pelkästään numeroita, se vaikuttaa siihen, miltä PlayStation tuntuu. Ennen tarjolla oli yllätyksiä, outouksia ja pientä hulluutta. Nyt painopiste on elokuvamaisissa jättiseikkailuissa. Laatu on yhä huipussaan, mutta vaihtelu, luovuus ja yllättävyys ovat kutistuneet.

Witcher 4 pitää pintansa – tylsät noutotehtävät jätetään historiaan Kommentit pois päältä artikkelissa Witcher 4 pitää pintansa – tylsät noutotehtävät jätetään historiaan

Hyviä uutisia kaikille roolipelien ystäville ja -sarjan faneille: tuleva ei aio sortua yhteen genren suurimmista synneistä, nimittäin tylsiin noutotehtäviin. CD Projekt Redin mukaan peli jatkaa siitä, mihin ylistetty jäi: jokainen tehtävä on ainutlaatuinen ja mieleenpainuva, eikä pelkkää “hae tämä ja tuo se takaisin” -rämpimistä.

Narratiiviohjaaja Philipp Weber paljasti haastattelussa, että studion periaatteet eivät ole muuttuneet, eikä niiden kuulu muuttua.

Emme voi rikkoa sitä, mikä The Witcher 3:ssa toimi. – Weber totesi.

Uusille tiimin jäsenille opetetaan edelleen samat tarinankerronnan säännöt, jotka tekivät edellisestä pelistä klassikon.

Vaikka pelissä saatetaan toisinaan hakea asioita, ei se koskaan tapahdu ilman käänteitä, moraalisia valintoja tai kiinnostavaa juonenkäännettä. Tämä filosofinen linjaus on yksi syy siihen, miksi The Witcher 3 nousi yli 50 miljoonan kappaleen myynnillään koko roolipeligenren huipulle.

Tulevasta pelistä ei ole vielä julkaisupäivää, mutta esitteli vastikään vaikuttavan teknisen demon Unreal Engine 5:llä. Realistisesti peliä tuskin nähdään ennen vuotta 2027, mutta odotusta helpottaa tieto siitä, että laatuun panostetaan, eikä pelaajia pidetä juoksupoikina.