Hinta-laatusuhteeltaan kohtuullista äänentoistoa käsikonsolikäyttöön – arvostelussa Roccatin Syn Buds Core – pelikuulokkeet Kommentit pois päältä artikkelissa Hinta-laatusuhteeltaan kohtuullista äänentoistoa käsikonsolikäyttöön – arvostelussa Roccatin Syn Buds Core – pelikuulokkeet

Roccat Syn Buds Core -pelikuulokkeet

7 / 10
Hyvää Hinta-laatu kohtaa hyvin. Kirkas äänentoisto etenkin hieman keveämmissä peleissä. Rakenne on jämäkkä, sekä kuulokkeet ovat myöskin miellyttävän tuntoiset korvissa. Huonoa Eivät juurikaan sovellu laajempaan multimediakäyttöön. Mikrofonin laatu vaatimaton. Kuulokkeiden oman volumesäätimen toimivuudesta myös pieni miinus.

Turtle Beachin palkittu PC-oheislaitteiden tuotemerkki Roccat paljasti taannoin täysin uudet Syn Buds Core -korvakuulokkeet pelaamiseen. Syn Buds Core on langallinen 3,5 mm:n kuuloke, joka on suunniteltu pelaajille, joilla on useita järjestelmiä ja jotka etsivät monipuolista ääniratkaisua. ROCCATin uudet nappikuulokkeet tuottavat mukaansatempaavaa ääntä 10 mm:n ohjaimien kautta ja tarjoavat pelaajille kristallinkirkkaan äänen riippumatta siitä, käytetäänkö niitä työpöydän äärellä vai yhdistettynä mobiililaitteeseen liikkeellä ollessa.

Syn Buds Core -nappikuulokkeissa on 1,2-metrinen kaapeli, jossa on sisäänrakennettu mikrofoni ja äänenvoimakkuuden säädin, sekä monitoimipainike puheluihin vastaamista ja lopettamista varten. Langalliset Syn Buds Core –nappikuulokkeet lupaavat monipuolisuutta ja suorituskykyä.

Pääseekö Roccat lunastamaan lupauksiaan? Me pääsimme .netin kautta selvittämään miten asian laita on.

Roccatin Syn Buds Coret lupaavat asiakkailleen hinta-laadultaan väkevää äänentoistoa. Kuva: Sytyke / Digiosaamisella työlämään -hanke

Kuulokkeiden alkuperäispakkaus sisältää kätevähkön pienen säilytyspussin, sekä kolme eri kokoista vaihtopäätä itse kuulokkeille. Paketista paljastuneet kuulokkeet ovat hitusen ”halvahkon” näköiset ulkomuodoltaan, mutta tässä kohtaa ainakin itse nappien kohdalla ulkomuoto pettää. Korvissa Buds coret tuntuvat yllättävänkin jämäkiltä, sekä hyvin istuvilta. Kuulokkeissa on myös oma äänenvoimakkuuden säätö, joka ei kuitenkaan syystä tai toisesta toiminut ainakaan Switchin kanssa. Muussa multimediakäytössä (PC & mobiili) kuulokkeiden oma voluumin säätö kuitenkin saatin pelittämään.

Pelikuulokkeissa itsessään on mukana myös äänenvoimakkuuden säätö. Kuva: Sytyke / Digiosaamisella työlämään -hanke

Äänenlaadultaan kuulokkeet yllättivät siinä mielessä, että ennakko-odotukset olivat totta puhuen melko matalalla. Minkä tasoista äänimaailmaa korvat sitten kuulivatkaan käsikonsolilla pelatessaan? Suurin yllätys oli se, että monien halpiskuulokkeiden tavoin liiallinen basso oli riisuttu pois. Voidaan siis sanoa, että basson jyrinää tarjottiin sopivissa määrin, mikä soveltuukin hieman kevyempiin pelimaisemiin, kuten esimerkiksi kuulokkeiden läpi kokeiltu Super -kokoelmakin sen osoitti. Jylhempien äänimaisemien maailmassa buds coret eivät välttämättä herätä suurta innostusta, etenkään mikäli pelaaja on henkilö, joka arvostaa esimerkiksi räjähdyksisssä ja mäiskeessä kunnon painetta. Äänentoiston ylä- ja keskitasot saavat suurimmat kehut, tarjoillessaan kuulijoilleen varsin mukavan- sekä tasapainoisen ääniprofiilin. Kuulokkeiden mikrofonit saivat testauksessamme varovaisen ok-arvosanan. Ei päätä huimaava, mutta asiansa ajaa!

Syn buds coret ovat jämäkkää tekoa Kuva: Sytyke / Digiosaamisella työelämään -hanke

Se miten kuulokkeet soveltuvat muuhun multimediakäyttöön, riippuu takuulla kuulijan omista mieltymyksistään. Kompromisseja Syn Buds Coret eivät kuitenkaan tässäkään suhteessa tarjoa, vaan suurimpana miinuksena tuleekin juurikin niiden optimaalinen käyttö musiikin tai vaikkapa elokuvien parissa. Paremman basson toiston perään haikailijoille ja enempi peli-sekä multimediakäyttöön soveltuvien kuulokkeiden etsijöille buds coret eivät välttämättä ole ”se juttu”.

Roccatin uusissa pelikuulokkeissa eniten kohdilleen osuu sen hintalappu. Noin 25€ lapulla varustetut kuulokkeet tarjoavat hintaansa nähden todella kohtuullista äänimaisemaa. Ääni on tasapainotettu sellaisella tavalla, että se puskee hyvin vastaan samassa hintaluokassa pyöriville kilpaileville nimikkeille. Kenelle kuulokkeita sitten eniten suosimme? Ehdottomasti sinulle, joka harrastat mobiili- tai käsikonsolipelaamista ja et halua sijoittaa suuria summia syvyyttä tarjoaviin pelikuulokkeisiin. Jos kuitenkin vaadit kuulokkeiltasi soveltuvuutta laajempaankin mediakäyttöön, Syn Buds Coret eivät ole sinua varten.

Syn Buds Coreja testattiin mm. Switchillä. Kuva: Sytyke / Digiosaamisella työelämään -hanke

Kommentoi

Valovoimaisen hyvä pelihiiri – arvostelussa Roccatin Kone XP Kommentit pois päältä artikkelissa Valovoimaisen hyvä pelihiiri – arvostelussa Roccatin Kone XP

Roccat Kone XP

8.5 / 10
Hyvää Sulavaliikkeinen. Ohjelmoitavat napit. Tarjoaa komeaa loistetta pimeään atk-nurkkaukseen. Kevyt Phantom Flex-kaapeli on lähes huomaamaton. Tarjoaa hyvän käsituntuman. Hinta-laatu kohtaa. Huonoa Ei sovellu vasenkätisille. Ulkonäkö ilman valoja ehkä vähän liian aikansa jättänyt.

Turtle Beachin palkittu PC-pelien oheislaitemerkki Roccat esitteli taannoin täysin uuden Kone XP -pelihiiren. 

Valmistajan kaikkien aikojen ensimmäinen tuote, alkuperäinen Kone, julkaistiin vuonna 2007 ja siitä tuli myydyin PC-pelihiiri sen erinomaisen ergonomian ansiosta. Uusi on 15 vuoden tutkimus- ja kehitystyön huipentuma, jonka tavoitteena on tuottaa alan johtava monikäyttöinen pelihiiri. Kone XP parantaa edeltäjiään kaikin tavoin, sillä sen ergonomia on viimeistelty huolellisesti, ja siinä on uraauurtava 3D RGB -valaistus sekä Roccatin Owl-Eye 19K DPI -optinen sensori ja naurettavan nopeat Titan Optical Switches -kytkimet.

Roccat myös määrittelee jälleen kerran RGB-valaistuksen uudelleen :n vaikuttavien 19 LED-valon ja läpinäkyvän kuoren sekä vallankumouksellisen 4D Krystal Wheel -pyörän avulla, joka hajottaa RGB-valaistuksen läpinäkyvän muotoilun läpi luoden 3D-valotehosteen. Pyörä lisää myös vasemman- ja oikeanpuoleiset sivusyötöt tavalliseen pystysuuntaiseen klikkaus- ja vieritystoimintoon, ja kaikki nämä toiminnot on toteutettu Roccatille tyypillisellä tuntumalla.

Alkuperäispakkauksesta paljastui itse hiiren lisäksi kattava ohjekirja, mutta myöskin hiiren alle sijoitettavat varatassut Kuva: Digiosaamisella työelämään -hanke

Karksin ulkonäön alta paljastuu valovoimainen kokonaisuus

Alkuperäispakkauksesta paljastuu ensivaikutelmaltaan jokseenkin karskin- sekä halvan näköinen kokonaisuus. Kuitenkin heti koneeseen kytkettyä, hiiren komea 3D-värimaailma alkoi paljastamaan hiiren kauneutta karskin ulkokuoren alta, sisälle sijoitetun 19 -ledin- sekä 8:san valojohtimen voimin. Pimeässä huoneessa värien saattelemana pelatessaan, hiiren ehkä jopa hieman ”ysärimäinen” ulkonäkö hautautuu mielestä, jolloin voi keskittyä pelkästään vain olennaiseen. Tässä tapauksessa siis hiiren ominaisuuksiin, sekä yleensäkin toimivuuteen. Kevyen käytöstä tekee myös lähes huomaamaton ja kevyt Phantom flex-kaapeli.

Valoa ja tunnelmaa pimeisiin pelihetkiin. Kuva: Digiosaamisella työelämään -hanke

Mikäli valaistus häiritsee pelaajaa liikaa, voidaan sen tyyliä muokata hiirelle asennettava Swarm-ohjelmiston kautta, tai riisua jopa täysin nolliin. Tämän lisäksi jokaiselle käyttäjäprofiilille voidaan määrittää myös täysin oma värimaailmansa.

:n Swarm-ohjelmistolla hoituu myös hiiren ajureiden ajantasainen päivitys

Sulavaa liikkumista – monipuolisia ominaisuuksia

on ketterä- sekä sulavaliikkeinen pelihiiri, joka tarjoaa pelikäytössä pätevää suoritustasoa. Se sisältää 29 eri painiketoimintoa ja 15 täysin itse ohjelmoitavissa olevaa painiketta, joita voi säätää Swarm-ohjelmiston kautta. Joku hiiri kädessään saataisi äkkiseltään laskeskella, että eihän tästä millään ilveellä saada irti 29:ää eri toimintoa. Kiitos siitä kuuluu kuitenkin Roccatin Easy-Shift [+]™ tekniikalle, jonka ansiosta painikkeiden toimintoja kertyy yhteensä sen maagiset 29 kappaletta. Tämä takaa pelikäytössä nopeita reaktioita sitä tarvitseville pelaajille. Hiiren 4D-rulla on myös kumpaankin suuntaan klikattavissa, joka lisää ”piiloon” jäävien näppäimien määrää

:n ”konepellin alta” löytyy Roccatin oma Owl-Eye 19k DPI -sensori, joka toimitti testaajien alaisuudessa uskomattoman tarkkaa liikehdintää. Tätä edesauttoi myös hiiren mukana toimitetut laadukkaan oloiset liukutassut, joista ostajalle tarjotaan myyntipaketissa myöskin varakappaleet. Tarjolla on siis ainakin lähes kitkatonta menoa sitä vaativille. Hiiren toimivuus oli laadukasta sekä kunnon pelihiirimatolla, että myöskin ”paljaaltaan” ilman mattoa.

:n 4D-rulla on kumpaankin suuntaan klikattavissa. Tämä lisää hiiren näppäintoimintojen määrää. Kuva: Digiosaamisella työelämään -hanke

Ostohousut jalkaan?

Roccatin pyörii noin 92-95€ hintaluokassa. Toiset voivat sanoa sen olevan väkevä hinta hiirestä, mutta asiaan enemmän vihkiytyneet tietävät kyllä laadukkaiden pelihiirien arvon parhaimmillaan (vai pahimmillaan?). Tässä hintaluokassa Kone XP tarjoilee huimaa suorituskykyä, ja sen pinnan alta paljastuu muutakin kauneutta, kuin vain pelkkä valoshow. Se on erinomaisesti muotoiltu ja ainakin testiraatimme käsituntumassa ei löytynyt laisinkaan valittamista. Suuri kiitos kuuluu myös itse ohjelmoitaville näppäintoiminnoille. Tämä ominaisuus ei tietenkään ole kaikkia varten, mutta ehkä kovimmat ”hifistit” tulevat saamaan tästä eniten irti. Mikäli olet päättänyt sijoittaa max.100€ verran tulevaan pelihiireesi, etkä hätkähdä sen tarjoamista valoilmiöistä, kannattaa Kone XP poimia ehdottomasti kauppojen hyllyiltä kuleksimasta. Tässä on todellakin vastinetta rahoillesi!

Arvio: Digiosaamisella työelämään -hanke

Kommentoi

Laatu näkyy ja kuuluu – Arvostelussa Logitech G333 K/DA LTD Edition-Nappikuulokkeet Kommentit pois päältä artikkelissa Laatu näkyy ja kuuluu – Arvostelussa Logitech G333 K/DA LTD Edition-Nappikuulokkeet

on julkaissut virallisen League of legends-tuoteryhmänsä, josta sain arvosteltavakseni valikoiman nappikuulokkeet.

Pakkauksesta paljastuu vaihtopäät korvanappeihin, USB-C sovitin tietokoneelle ja mobiililaitteelle, säilytyspussi sekä itse League of legends-teemaiset limited edition kuulokkeet. Vaihdettavia korvanappeja tulee matkassa kolmea eri kokoa, joista löytyy todennäköisesti sopiva koko jokaiseen korvaan. Korvanapit eristävät erinomaisesti ulkopuoliset äänet, nimittäin kesken pelin nämä päässä ei kuule edes vieruskaverin selityksiä. Napit eivät myöskään rasita korvia käytön aikana, nämä korvilla saattoi kulua huomaamatta useita tunteja ilman tarvetta käyttää näitä välillä pois korvista. Vetoketjullinen säilytyspussi on valmistettu hyvin hengittävästä kankaasta. Aluksi tuntui hieman vastenmieliseltä pyöritellä kuulokkeet tiukaksi keräksi säilytyspussiin mutta kuulokkeet tuntuvat suhteellisen jykeviltä, hajoamista tuskin siis tarvitsee pelätä.

Kuulokkeiden kontrollipaneeli ei valitettavasti toimi muilla laitteilla kuin PC:llä ja mobiililla USB-C sovittimen kanssa, äänenvoimakkuuden joutuu säätämään laitteiden ja konsoleiden sisäisistä asetuksista. Paneelista sen sijaan löytyy erinomainen mikrofoni, joka kuuluu kirkkaasti ja selkeästi niin läheltä kuin kaukaa.

Kuulokkeiden bassoa sekä midejä ja loweja varten on kaksi erillistä kaiutinta. Kuulokkeille olisi hyvä olla olemassa erillinen sovellus josta bassoa voisi säätää, nimittäin tietyissä tilanteissa basso tuli esiin vähän liiankin selvästi. Muu äänimaailma on oikein hyvin balanssissa ja kuulokkeet kuulostavat erittäin hyviltä ~50e hintalapun kuulokkeiksi. Äänimaailma paranee aina vain entisestään juurikin kuulokkeiden mainion eristävyyden vuoksi.

Kuulokkeet ovat hintaluokkaansa nähden varsin loistavat kuulokkeet, jotka eivät rasita korvia ja jotka tarjoavat oikein mahtavan soundin. En sitten tiedä mikä kuulokkeista tekee varsinaiset ”pelikuulokkeet”, hyvä mikrofoni kenties?

Kommentoi