Hinta-laatusuhteeltaan kohtuullista äänentoistoa käsikonsolikäyttöön – arvostelussa Roccatin Syn Buds Core – pelikuulokkeet Kommentit pois päältä artikkelissa Hinta-laatusuhteeltaan kohtuullista äänentoistoa käsikonsolikäyttöön – arvostelussa Roccatin Syn Buds Core – pelikuulokkeet

Roccat Syn Buds Core -pelikuulokkeet

7 / 10
Hyvää Hinta-laatu kohtaa hyvin. Kirkas äänentoisto etenkin hieman keveämmissä peleissä. Rakenne on jämäkkä, sekä kuulokkeet ovat myöskin miellyttävän tuntoiset korvissa. Huonoa Eivät juurikaan sovellu laajempaan multimediakäyttöön. Mikrofonin laatu vaatimaton. Kuulokkeiden oman volumesäätimen toimivuudesta myös pieni miinus.

Turtle Beachin palkittu PC-oheislaitteiden tuotemerkki paljasti taannoin täysin uudet Syn Buds Core -korvakuulokkeet pelaamiseen. on langallinen 3,5 mm:n kuuloke, joka on suunniteltu pelaajille, joilla on useita järjestelmiä ja jotka etsivät monipuolista ääniratkaisua. ROCCATin uudet nappikuulokkeet tuottavat mukaansatempaavaa ääntä 10 mm:n ohjaimien kautta ja tarjoavat pelaajille kristallinkirkkaan äänen riippumatta siitä, käytetäänkö niitä työpöydän äärellä vai yhdistettynä mobiililaitteeseen liikkeellä ollessa.

Syn Buds Core -nappikuulokkeissa on 1,2-metrinen kaapeli, jossa on sisäänrakennettu mikrofoni ja äänenvoimakkuuden säädin, sekä monitoimipainike puheluihin vastaamista ja lopettamista varten. Langalliset Syn Buds Core –nappikuulokkeet lupaavat monipuolisuutta ja suorituskykyä.

Pääseekö Roccat lunastamaan lupauksiaan? Me pääsimme Errori.netin kautta selvittämään miten asian laita on.

Roccatin Syn Buds Coret lupaavat asiakkailleen hinta-laadultaan väkevää äänentoistoa. Kuva: Sytyke / Digiosaamisella työlämään -hanke

Kuulokkeiden alkuperäispakkaus sisältää kätevähkön pienen säilytyspussin, sekä kolme eri kokoista vaihtopäätä itse kuulokkeille. Paketista paljastuneet kuulokkeet ovat hitusen ”halvahkon” näköiset ulkomuodoltaan, mutta tässä kohtaa ainakin itse nappien kohdalla ulkomuoto pettää. Korvissa Buds coret tuntuvat yllättävänkin jämäkiltä, sekä hyvin istuvilta. Kuulokkeissa on myös oma äänenvoimakkuuden säätö, joka ei kuitenkaan syystä tai toisesta toiminut ainakaan Nintendo Switchin kanssa. Muussa multimediakäytössä (PC & mobiili) kuulokkeiden oma voluumin säätö kuitenkin saatin pelittämään.

Pelikuulokkeissa itsessään on mukana myös äänenvoimakkuuden säätö. Kuva: Sytyke / Digiosaamisella työlämään -hanke

Äänenlaadultaan kuulokkeet yllättivät siinä mielessä, että ennakko-odotukset olivat totta puhuen melko matalalla. Minkä tasoista äänimaailmaa korvat sitten kuulivatkaan käsikonsolilla pelatessaan? Suurin yllätys oli se, että monien halpiskuulokkeiden tavoin liiallinen basso oli riisuttu pois. Voidaan siis sanoa, että basson jyrinää tarjottiin sopivissa määrin, mikä soveltuukin hieman kevyempiin pelimaisemiin, kuten esimerkiksi kuulokkeiden läpi kokeiltu Super Mario-kokoelmakin sen osoitti. Jylhempien äänimaisemien maailmassa buds coret eivät välttämättä herätä suurta innostusta, etenkään mikäli pelaaja on henkilö, joka arvostaa esimerkiksi räjähdyksisssä ja mäiskeessä kunnon painetta. Äänentoiston ylä- ja keskitasot saavat suurimmat kehut, tarjoillessaan kuulijoilleen varsin mukavan- sekä tasapainoisen ääniprofiilin. Kuulokkeiden mikrofonit saivat testauksessamme varovaisen ok-arvosanan. Ei päätä huimaava, mutta asiansa ajaa!

Syn buds coret ovat jämäkkää tekoa Kuva: Sytyke / Digiosaamisella työelämään -hanke

Se miten kuulokkeet soveltuvat muuhun multimediakäyttöön, riippuu takuulla kuulijan omista mieltymyksistään. Kompromisseja Syn Buds Coret eivät kuitenkaan tässäkään suhteessa tarjoa, vaan suurimpana miinuksena tuleekin juurikin niiden optimaalinen käyttö musiikin tai vaikkapa elokuvien parissa. Paremman basson toiston perään haikailijoille ja enempi peli-sekä multimediakäyttöön soveltuvien kuulokkeiden etsijöille buds coret eivät välttämättä ole ”se juttu”.

Roccatin uusissa pelikuulokkeissa eniten kohdilleen osuu sen hintalappu. Noin 25€ lapulla varustetut kuulokkeet tarjoavat hintaansa nähden todella kohtuullista äänimaisemaa. Ääni on tasapainotettu sellaisella tavalla, että se puskee hyvin vastaan samassa hintaluokassa pyöriville kilpaileville nimikkeille. Kenelle kuulokkeita sitten eniten suosimme? Ehdottomasti sinulle, joka harrastat mobiili- tai käsikonsolipelaamista ja et halua sijoittaa suuria summia syvyyttä tarjoaviin pelikuulokkeisiin. Jos kuitenkin vaadit kuulokkeiltasi soveltuvuutta laajempaankin mediakäyttöön, Syn Buds Coret eivät ole sinua varten.

Syn Buds Coreja testattiin mm. Nintendo Switchillä. Kuva: Sytyke / Digiosaamisella työelämään -hanke

Symmetristä ja langatonta keveyttä – arvostelussa Roccatin Burst Pro Air -pelihiiri Kommentit pois päältä artikkelissa Symmetristä ja langatonta keveyttä – arvostelussa Roccatin Burst Pro Air -pelihiiri

Roccat Burst Pro Air

Roccat Burst Pro Air

8 / 10
Hyvää Symmetrinen ulkomuoto sopii monelle otteelle, mukana tuleva kaapeli erittäin laadukas, USB-dongle kulkee kätevästi hiiren mukana Huonoa Akkujen kesto välillä arvaamatonta, hiiren sivuilla voisi olla parempi grippi sekä DPI-valinta näppäin turhankin suuri.

Erityisesti pelaajien vaatimuksiin oheislaitteita valmistava on tuonut markkinoille langattoman version suositusta Burst Pro -pelihiirestä. Roccat Burst Pro Air tarjoilee langattomuuden lisäksi keveyttä, symmetrisen rakenteen, tarkemman sensorin sekä enemmän RGB-valoja.

Lankaversion kanssa Burst Pro Air jakaa myös symmetrisyyden, eli hiiren käyttö onnistuu sekä vasen, että oikea kätisiltä. Hiiren vasemmalta puolelta löytyy kaksi painiketta. Näiden lisäksi hiiressä on perinteisten vasemman, oikean ja keskinäppäimen lisäksi näppäin, josta hiiren tarkkuutta voi säätää lennosta. Päänäppäimissä on käytössä Roccatin omat optiset Titan Switch -kytkimet, joille luvataan toimivan ainakin 100 miljoonan klikin verran.

Sensori on puolestaan sama Roccatin oma Owl-Eye, joka löytyy myös Burst Pro -hiirestä. Mutta tämän 16 000 dpi:n sijaan Airissa tarkkuus on nostettu 19 000 dpi:hin. Hiiressä on myös säädettävä nostokorkeuden tunnistus. Burst Pro Airin kiihtyvyydeksi on ilmoitettu 50 grammaa ja seurantanopeudeksi 400 IPS (tuumaa sekuntia kohden).

Yhteys laitteeseen hoidetaan 2.4GHz langattoman yhteyden avulla, Bluetooth 5.2 yhteyden tai USB-C -johdon avulla. Näistä ensimmäisen yhteyden mahdollistaa erillinen USB-dongle, joka kulkee kätevästi mukana hiiren sisään kiinnitettynä. Langattoman ja Bluetooth yhteyttä voi vaihtaa helposti hiiren pohjassa olevan kytkimen avulla. Mukana tuleva Phantom Flex -kaapeli on puolestaan erityisen kevyt ja mahdollistaa lähes langattoman pelaamisen tunnon, ilman pelkoa akun loppumisesta. Akun kestoksi luvataan noin 100 tuntia, mutta testikäytössä akku tyhjeni vaihtelevasti ennenaikojaan.

Painoa hiirelle kertyy 81 grammaa, joka ei ole sieltä aivan kevyimmästä päästä, mutta kuitenkin erittäin riittävän kevyt langattomaksi hiireksi. Verraten Burst Pro -lankaversio painaa 68 grammaa. Pinta on Roccatin omaa hunajakennomaista Bionic Shell -materiaalia, joka on veden- ja pölynpitävää. Hiiren sisältä löytyy neljä RGB -aluetta, jotka on säädettävissä ja synkronoitavissa Roccatin oman AIMO sovelluksen avulla.

Burst Pro Air on myös yhteensopiva Nvidian Reflex -teknologian kanssa ja mahdollistaa yhdessä RTX 30-sarjan näytönohjaimien sekä G-Sync yhteensopivan näytön kanssa alle 25 ms:n vasteajan. Reflex -teknologiassa yhteensopiva näyttö mittaa hiiren klikkauksista ja näytöllä tapahtuvien pikselien muutoksista latenssin.

Burst Pro Air on kategoriassaan kevyiden langattomien pelihiirien varteenotettava ja laadukas vaihtoehto. Pohjassa oleva yhteyskytkin mahdollistaa helpon käytön useammallakin laitteella. Erityisen hiirestä tekee se, että se sopii keskikokoiselle kädelle jopa kaikilla kolmelle otteella: kämmen-, pihti tai sormenpääotteella. Kätevyyttä lisää myös hiireen tallentuvat asetukset, joten erillistä sovellusta ei tarvitse asentaa jokaiselle laitteelle erikseen.

Vihdoin langaton versio mainiosta pelihiirestä – videoarviossa Roccat Kone XP Air Kommentit pois päältä artikkelissa Vihdoin langaton versio mainiosta pelihiirestä – videoarviossa Roccat Kone XP Air

Roccat Kone XP Air

Roccat Kone XP Air

7.9 / 10
Hyvää Varsin mainiosta Kone XP:stä vihdoin langaton versio. Toiminnassa ei juurikaan moitittavaa. Ohjelmoitavat napit. Huonoa Hintalappu liian kova edeltäjäänsä nähden pelkästä langattomuudesta. Arvostelukappale piti pientä sirinää, joka saattaa häiritä hyväkuuloista pelaajaa.

Turtle Beachin palkittu -pelien oheislaitemerkki Roccat on julkaissut täysin uuden langattoman Kone XP Air RGB-pelihiiren, jossa on pikalataustelakka.

Kone XP Air on Stellar Wireless -versio vastajulkaistusta Kone XP:stä – 15 vuoden tutkimus- ja kehitystyön huipentuma, jonka tavoitteena on tuottaa alan johtava monikäyttöinen pelihiiri. AIMO-yhteensopiva RGB-pikalataustelkka, ROCCATin Stellar Wireless -teknologia, ja Bluetooth®-yhteys tekevät langattomasta Kone XP Airista entistäkin monipuolisemman.

saapui meille Errorin toimitukseen raadittavaksi. Alla olevasta videosta voit nähdä ja kuulla tarkemmin, mitä mieltä olimme Roccatin uutuus pelihiirestä.

Kone XP Air on saatavana mustana tai Arctic White -värisenä ja sen voi ostaa itselleen noin 170 euron hintaan vaikkapa Gigantista tai suoraan valmistajan omasta verkkokaupasta.