Huhu: Uudet Tony Hawk ja Skate -pelit ovat tulossa Kommentit pois päältä artikkelissa Huhu: Uudet Tony Hawk ja Skate -pelit ovat tulossa

Tony Hawk's Pro Skater 5

Uutta Tony Hawk's Pro Skater -peliä on jo odoteltu pitkään ja huhujakin pelistä on saatu tasaiseen tahtiin. Nyt huhumylly on saanut uutta vettä koneeseen, kun ammattiskeittaaja Jason Dill on kertonut uuden pelin olevan tulossa jo tänä vuonna.

Samaisella haastatteluvideolla Dill kertoo myös EA:n työskentelevän -pelin mobiiliversion parissa, johon myös häntä oli pyydetty mukaan. Tästä kunniasta Dill oli kuitenkin sanomansa mukaan kieltäytynyt ja kehoittanut EA:ta keskittymään seuraavan Skate 4 -pelin kehittämiseen mobiilipelin sijasta.

Nähtäväksi jää saadaanko kumpaankaan pelisarjaan jatkoa vai jääkö kaikki huhujen tasolle. Viimeisin Tony Hawk's Pro Skater 5 -peli ilmestyi vuonna 2015. Viimeisi Skate 3 -peli puolestaan ilmestyi vuonna 2010 ja pelin palvelimet suljettiin vuonna 2016. Palvelimet on kuitenkin avattu vuonna 2018 ja 2019 -messujen aikoihin.

E3 on peruttu Kommentit pois päältä artikkelissa E3 on peruttu

Entertainment Software Association on ilmoittanut jäsenilleen, että tämän vuoden Electronic Entertainment Expo () on peruttu, mikä on vahvistettu nyt myös IGN: n toimesta.

Kaksi lähdettä on vahvistanut IGN: lle, että organisaatio ilmoitti peruuttamisesta sähköpostitse jäsenilleen tänään. Sähköpostissa todettiin, että vaikka E3 ”on edelleen rakastettu tapahtuma ja brändi”, vuoden 2023 versio ”ei yksinkertaisesti herättänyt tarpeeksi kiinnostusta toteuttaa se tavalla, joka esittelisi teollisuutemme koon, vahvuuden ja vaikutuksen.”

Tämä oli vaikea päätös kaiken sen vaivan takia, mitä me ja kumppanimme olemme nähneet tämän tapahtuman järjestämisen eteen, mutta meidän oli tehtävä oikea päätös teollisuuden ja E3:n kannalta. Arvostamme ja ymmärrämme, että kiinnostuneilla yrityksillä ei olisi ollut valmiita pelattavia demoja ja että resurssien haasteet tekivät E3:ssa käymisestä tänä kesänä esteen, jota he eivät voineet ylittää. Niille, jotka sitoutuivat E3 2023:een, olemme pahoillamme, ettemme voi tarjota teille näyttämöä, joka te ansaitsette ja jonka olette odottaneet ReedPopin tapahtumakokemuksilta.

Tamperelainen pelistudio keräsi yli 1,3 miljoonan euron rahoituksen Kommentit pois päältä artikkelissa Tamperelainen pelistudio keräsi yli 1,3 miljoonan euron rahoituksen

Makea Games

Play Venturesin johtaman preseed-kierroksen aikana keräsi yli 1.3 miljoonaa euroa rahoitusta. Helmikuussa 2022 perustetun pelistudion rahoituskierrokseen osallistui myös Business Finland sekä useita kokeneita pelialan enkelisijoittajia. Kierros saatiin päätökseen elokuussa 2022, vain kuusi kuukautta yrityksen perustamisen jälkeen. Rahoitus mahdollistaa kehitystiimin vahvistamisen uusilla pelialan huippuosaajilla ja esikoistuotteen nopean lanseeraamisen kansainvälisille markkinoille.

“Pelaamisen tulevaisuus on pelaajalähtöisissä sisällöissä, yhteisöllisissä maailmoissa ja jaetuissa kokemuksissa. Makea Gamesin kilpailullinen moninpelialusta ”” – ja alan parhaimmat sisällön tuottamisen työkalut – tarjoavat pelaajille lukemattomia tunteja luovuutta ja viihdettä. Makea Gamesilla on uniikki sekoitus nuoruuden intoa ja pelialan ammattikokemusta, joka on loistava pohja rakentamaan kokemuksia uudelle pelaajasukupolvelle. Meille on hienoa olla mukana sijoituksellamme tukemassa yhtiön tulevaa kasvua.”

kertoo Harri Manninen Play Venturesilta.

Yhteisölliset kokemukset ovat yksi pelialan suurimmista trendeistä

Makea Gamesin valttikortti on pelaajayhteisöjen omaa luovuutta hyödyntävä pelialusta. Sen avulla syntyy pelejä aina urheilusta kilpa-ajoon ja räiskintään. Tavoitteena on tuottaa yhdessä pelaajien kanssa loputon määrä sisältöä, jonka myötä pelaajille rakentuu jatkuvasti uutta koettavaa ja pelattavaa. Sisällön tuottamiseen riittää pelkkä peliohjain, eikä uusien kenttien luomiseen tarvitse erillistä editoria tai koodausosaamista.

“Erilaiset moninpelit ja pelaajien yhteisölliset pelikokemukset ovat tämän päivän pelialan kysytyin juttu. Olemmekin rakentamassa UGC (user generated content) -vetoista moninpelimaailmaa, jossa pelaajat voivat tehdä itse lähes millaista pelillistä sisältöä tahansa ja hyödyntää omaa luovuuttaan. Visiomme on, että Makea Gamesista tulee useiden pelien universumi, jossa on aina uutta pelattavaa, sillä pelisisältöjen luomiseen osallistuvat pelaajat itse. Pelialustallamme on helppo tuottaa sisältöä ja mahdollistaa luovuus. Kun saamme yhteisön mukaan kehittämiseen, heitämme ikään kuin hiekkalaatikkoon jatkuvasti lisää leluja, joista pelaajat voivat rakentaa mitä tahansa.”, kertoo Makea Gamesin toimitusjohtaja, luova johtaja ja founder Tomi Toikka.

Konseptikuva tulevan Supermoves -pelin “School Gym” -kenttäpaketista. Pelissä on useita kenttäpaketteja, joista pelaajat voivat rakentaa oman parkourpuistonsa. Muita estetiikkoja ovat mm. skeittipuisto ja Singaporen pilvenpiirtäjien katot.

Supermoves on ensimmäinen askel kohti Makea Gamesin universumia

Makea Gamesin ensimmäinen peli on parkourpeli Supermoves, jota voi kuvailla yhdistelmäksi , Tony Hawk's Pro Skater ja Mirror's Edge -pelejä, joissa yhdistyvät vapaa liikkuvuus ja ennen kaikkea vuorovaikutus muiden pelaajien kanssa. Pelaajat juoksevat seiniä pitkin, grindaavat ilmojen halki ja kilpailevat yhdessä parkourtemppujen siivittämänä. Supermovesin pelimuotoihin lukeutuu muun muassa Rising Tide, jossa pelaajat välttävät hyökyaallon lailla nousevaa pallomerta ja Chase Tag, joka on pelaajien välinen hippa. Pelaajat voivat rakentaa omia pelikenttiä ja -maailmoja yhtä nappia painamalla erittäin helppokäyttöisellä editorilla – pelkällä peliohjaimella – täydessä moninpelissä ystävien kanssa. Supermoves käyttää uusinta -pelimoottoria, joka mahdollistaa muun muassa täysin reaaliaikaisen valaistuksen ja massiiviset moninpeliareenat. Supermoves tulee olemaan saatavilla :lle ja konsoleille.

“Tällä hetkellä haasteena on vaikeakäyttöiset luomisen työkalut, jotka ovat estäneet suurinta osaa pelaajista tuottamasta itse sisältöä peleihin. Supermovesiin syntyy vahva pelaajayhteisö ja kaikkea sisältöä voi pelata yksin tai kavereiden kanssa, mutta myös omien kenttien luominen onnistuu Makea Gamesin helppokäyttöisen pelialustan avulla, jolla voi tulevaisuudessa tehdä melkein mitä tahansa. Näin pyrimme rakentamaan yhtenäistä Makeaverse -peliuniversumia, jossa pelejä kehitetään yhdessä peliyhteisön kanssa.”

Toikka kertoo.
Makea Games vuonna 2022. Vasemmalta oikealle alkaen ylärivistä; Tony Kihlberg (Founder, Lead Artist), Suman Rath (Founder, Chair of the Board), Eszter Puzsik (3D Artist), Severi Suominen (Founder, Lead Programmer), Bea Saikko (Founder, Art Director). Vasemmalta oikealle eturivissä; Ville Valtiala (Founder, Chief Technology Officer), Tomi Toikka (Founder, Creative Director & Chief Executive Officer), Teemu Vilén (Chief Operating Officer).

Makea Gamesin esikoispeliä Supermovesia pääsee testaamaan vuonna 2023. Makea Games hakee aktiivisesti uusia pelialan ammattilaisia ja tulee osallistumaan Slush 2022 -tapahtumaan Helsingissä 17.11. – 18.11.2022. Voit lukea lisätietoja täältä.