Intel julkaisee ilmaisen sovelluksen tekoälykuvien luomiseen Kommentit pois päältä artikkelissa Intel julkaisee ilmaisen sovelluksen tekoälykuvien luomiseen

tarjoaa uuden tavan kokeilla tekoälygeneroituja kuvia. Yhtiö esitteli tulevan -sovelluksensa Computex-messuilla aiemmin tällä viikolla. Windows-sovellus on helppokäyttöinen ja toimii kokonaan PC:lläsi, eikä se vaadi monimutkaisia komentokehotteita, skriptejä tai edes internet-yhteyttä.

Mielenkiintoista on se, että kaikki toimii laitteistasi käsin hyödyntäen joko Intel Core Ultra -prosessorin sisäänrakennettua Intel Arc GPU:ta tai erillistä 8GB VRAM Arc -näytönohjainta.

AI Playground julkaistaan ilmaiseksi ladattavana myöhemmin tänä kesänä. Se on suunniteltu mahdollisimman yksinkertaiseksi ja helppokäyttöiseksi. ”Emme näe AI Playgroundia korvaajana monille muille hienoille tekoälyprojekteille ja -sovelluksille”, Intel kirjoitti hiljattain blogikirjoituksessa, ”mutta näemme AI Playgroundin helppona tapana aloittaa tekoälyn käyttö.”

Sovellus asentuu kuin tavallinen Windows-sovellus, ja kuvien luomisen, muokkaamisen ja keskustelutoiminnon välillä vaihtaminen tapahtuu napsauttamalla näytön yläreunassa olevia välilehtiä. Kuvien luominen voi olla yksinkertaista kuin lyhyen kuvauksen kirjoittaminen ja yhden painikkeen napsauttaminen. Monet aiemmin erikoisasetukset, kuten ”Steps”, ”LoRAs” ja ”Schedulers”, on muutettu helpommin lähestyttäviksi ”Tarkkuus” ja ”Laatu” -asetukseksi. Kokeneemmat käyttäjät voivat kuitenkin edelleen käyttää niitä ”Manuaali”-tilassa.

Vaikka Answer LLM:n suorituskyky ei ollutkaan demovideolla erityisen vaikuttava, chatbottia voidaan hienosäätää paremman suorituskyvyn saavuttamiseksi käyttäjän kanssa käydyn vuorovaikutuksen sekä syötetekstin ja -dokumenttien avulla. Tässä AI Playground erottuu edukseen pilvipohjaisista malleista, kuten Claude, Gemini tai ChatGPT – koska kaikki AI Playgroundissa toimii paikallisesti käyttäjän PC:llä, on hänen tietojen, pyyntöjen ja tuotosten vuotamisen riski dramaattisesti pienentynyt.

Lisäksi LLM on avointa lähdekoodia ja se tukee helposti muiden generointiin keskittyvien tekoälysovellusten Pytorch-malleja, mikä mahdollistaa ainutlaatuisen yhdistelmän joustavuutta ja yksityisyyttä, jota pilvipohjaiset sovellukset eivät tällä hetkellä tarjoa.

Lähde: Digital Trends

Gemini voi pian luoda Google Docs -asiakirjasi podcasteiksi Kommentit pois päältä artikkelissa Gemini voi pian luoda Google Docs -asiakirjasi podcasteiksi

laajentaa -tekoälynsä käyttöä Workspace-sovelluksissa. Pian voit muuntaa Google Docs -asiakirjasi :n luomaksi podcastiksi tai pyytää sitä lukemaan tekstisi ääneen. Tulossa on myös ”Help me refine” -työkalu, joka ehdottaa parannuksia tekstiin kommenttien muodossa.

Myöhemmin tänä vuonna Sheetsiin saadaan ”Help me analyze” -ominaisuus, joka auttaa analysoimaan taulukoita ja löytämään trendejä – kuin tekoälyanalyytikko.

Uudet Docs-ominaisuudet saapuvat lähiviikkoina, Sheets-päivitykset myöhemmin vuonna 2025.

Google Gemini ottaa käyttöön henkilökohtaisen mallin – hyödyntää hakuhistoriaasi Kommentit pois päältä artikkelissa Google Gemini ottaa käyttöön henkilökohtaisen mallin – hyödyntää hakuhistoriaasi

on julkistanut uuden -mallin, joka hyödyntää käyttäjän hakuhistoriaa tarjotakseen henkilökohtaisempia vastauksia. ”Gemini with personalization” eli ”Henkilökohtaistaminen” on nyt saatavilla verkossa Gemini- ja Gemini Advanced -tilaajille. Malli on merkitty ”kokeelliseksi”, ja se tulee ”vähitellen” saataville myös mobiililaitteille.

Uusi malli toimii yhdistämällä Geminin käyttäjän Google-sovelluksiin ja -palveluihin, alkaen hakuhistoriasta. Tavoitteena on tarjota entistä oivaltavampia ja käyttäjän tarpeisiin räätälöityjä vastauksia. ”Tulevina kuukausina” malli yhdistyy myös Google Kuviin ja YouTubeen.

Käyttäjät voivat valita tämän mallin Gemini-valikosta. Kun malli on valittu, Gemini analysoi käyttäjän syötteen ja arvioi, voiko hakuhistoria parantaa vastausta. Google korostaa, että käyttäjä ”hallitsee tietojansa” ja voi milloin tahansa katkaista hakuhistorian yhteyden Geminiin.

Hakuhistoriaa ei käytetä jokaisen syötteen kohdalla, vaan ainoastaan silloin, kun Googlen ”kehittyneet päättelymallit” katsovat sen olevan hyödyllistä.

Uusi henkilökohtainen Gemini-malli on saatavilla ”yli 45 kielellä” ja ”suurimmassa osassa maailman maita”, mutta ei Euroopan talousalueella, Sveitsissä tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Tämä uusi ominaisuus merkitsee merkittävää askelta kohti henkilökohtaisempia ja relevantimpia tekoälypalveluita.