”Kumpi vs. kampi?”: Onko vuoden 1995 Mortal Kombat -elokuva parempi kuin vuoden 2021-versio? Kommentit pois päältä artikkelissa ”Kumpi vs. kampi?”: Onko vuoden 1995 Mortal Kombat -elokuva parempi kuin vuoden 2021-versio?

on yksi tunnetuimmista taistelupelisarjoista, jolle on tälle syksyä saapumassa odotettua jatkoa uuden Mortal Kombat 1-pelin muodossa. Sarjan suosio ei rajoitu kuitenkaan vain videopelimaailmaan. Sarja on inspiroinut myös useita elokuvia, ja tässä artikkelissa keskitymme kahteen erityisesti erottuvaan elokuvaan: Mortal Kombat vuodelta 1995 ja Mortal Kombat vuodelta 2021. Kumpi näistä elokuvista on parempi? Kumpi saa kunnian suorittaa fatalityn toiselleen? Äänestä lopussa ja päätä itse, onko aika kullannut muistot, vai jopa parantanut niitä?

Mortal Kombat (1995)

Mortal Kombat vuodelta 1995 oli yksi ensimmäisistä yrityksistä tuoda videopelimaailma suurille valkokankaille. Ohjaajana toimi Paul W.S. Anderson ja päärooleissa nähtiin muun muassa Robin Shou (Liu Kang), Linden Ashby (Johnny Cage) ja Bridgette Wilson (Sonya Blade). Elokuva keskittyy Outworldin ja Earthrealmin väliseen taisteluun. Liu Kang, Johnny Cage ja Sonya Blade ovat Earthrealmin taistelijoita, jotka pyrkivät estämään pahan Shang Tsungin suunnitelmat.

Vaikka elokuva ei saanut kriitikoilta erityisen suotuisaa vastaanottoa, se on saavuttanut kulttimaineen ja on monille 90-luvun lapsille rakas muisto. Ja ne musiikit….

Mortal Kombat (2021)

Vuoden 2021 Mortal Kombat on ohjaaja Simon McQuoidin ensimmäinen pitkä elokuva. Elokuvassa näyttelevät muun muassa Lewis Tan (Cole Young), Jessica McNamee (Sonya Blade) ja Josh Lawson (Kano).Toisin kuin edeltäjässään, tämä elokuva keskittyy enemmän yksittäisten hahmojen taustoihin ja motiiveihin. Elokuva esittelee myös uuden hahmon, Cole Youngin, joka on MMA-taistelija ja Scorpionin jälkeläinen. Edellä mainittu hahmo kuitenkin herätti etenkin pelisarjan faneissa suuria soraääniä. Elokuva sai sekalaista palautetta, mutta se on kiitelty erityisesti uskollisuudestaan alkuperäiselle pelisarjalle ja realistisemmista taistelukohtauksistaan.

Äänestä nyt!

Kumpi elokuva on mielestäsi parempi? Onko 90-luvun versio säilyttänyt viehätyksensä, vai viekö uudempi versio voiton nykyaikaisemmalla otteellaan? Äänestä alla ja näytä, kumpi Mortal Kombat-elokuva on sinun suosikkisi!

Kumpi Mortal Kombat on suosikkisi?

Alkuperäisen Mortal Kombatin NES demake sai uutta eloa Kommentit pois päältä artikkelissa Alkuperäisen Mortal Kombatin NES demake sai uutta eloa

Projekti nimeltään Arkade Edition, on ollut kehityksen alla jo jonkin aikaa. Se nousi kuitenkin laajempaan tietoisuuteemme vasta äskettäin, kun kehitystiimin jäsen Fox Cunning julkaisi pelistä videodemon YouTubessa.

Peli on parannettu versio Hummer Teamin NES/Famicom-portista Mortal Kombatista (joka sekoittavasti nimettiin Mortal Kombat II:ksi). Uusi versio tuo mukanaan uuden musiikin, grafiikan sekä mahdollisuuden pelata ilmataisteluja vihollisia vastaan.

Fox Cunningin julkaisemassa puolentoista minuutin videossa esitellään uusi aloitusnäyttö, hahmolista sekä akrobaattinen ottelu Scorpionin ja Sub-Zeron välillä.

Projekti kehitystä voi seurata romhacking.net -sivustolla.

Valmistaudu pelijulkaisujen saralla uskomattomaan loppuvuoteen – näitä nimikkeitä ei kannata ohittaa Kommentit pois päältä artikkelissa Valmistaudu pelijulkaisujen saralla uskomattomaan loppuvuoteen – näitä nimikkeitä ei kannata ohittaa

Olemme hiukan yli puolessa välissä vuoden suhteen, ja vaikka meillä on jo useita erinomaisia pelijulkaisuja, osaa vuoden 2023 odotetuimmista peleistä ei ole vielä julkaistu. Meitä on hemmoteltu useilla upeilla uusilla peleillä, kuten The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Final Fantasy 16, Diablo 4 ja Hogwarts Legacy. Sekä olemme saaneet muistoja menneisyydestä Dead Spacen ja Resident Evil 4:n avulla. Kulunut vuosi on ollut loistava pelivuosi ja meillä on vielä niin monta koettavaa tulevaa peliä. Pidemmittä puheitta tässä on joitain loppuvuoden odotetuimpia pelejä.

Mortal Kombat 1 (PlayStation 5, Nintendo Switch, Microsoft Windows, Xbox Series X/S)

Peli julkaistaan 19. syyskuuta 2023

1 on yksi vuoden odotetuimpia taistelupelejä. Sen kehittäjä on NetherRealm Studios, sekä julkaisijana toimii Warner Bros. Games. Mortal Kombat 1:stä ei suinkaan pidä sekoittaa ensimmäiseen vuoden 1992 Mortal Kombattiin. Mortal Kombat 1 sisältää eräänlaisen aikajanan nollauksen, se käynnistää uuden aikakauden tähän ikoniseen pelisarjaan, sekä esittelee uuden taistelujärjestelmän, unohtamatta uusia raakoja fatalityjä. Mortal Kombat 1:sessä on tarinatila, verkkomoninpeli sekä offline-muoto. Peli esittelee uuden Kameo taistelija -ominaisuuden, joka auttaa pelaajaa taisteluiden aikana. Kameo taistelija hahmot ovat erillään muista valittavista hahmoista ja ne valitaan ennen jokaista taistelua. Lisäksi Air Kombat -yhdistelmäjärjestelmä, joka oli mukana Mortal Kombat: Armageddonissa sekä Shaolin Monksissa palaa, ja sitä kehitellään tätä peliä varten.

Assassin's Creed Mirage (PlayStation 4, Playstation 5, Microsoft Windows, Xbox One, Xbox Series X/S)

Peli julkaistaan 5. lokakuuta 2023

Assassin's Creed Mirage on Ubisoft Bordeaux'n kehittämä, sekä Ubisoftin julkaisema toimintaseikkailupeli, jonka aiempi julkaisupäivä oli 12. lokakuuta, mutta peli julkaistaankin tiedettyä aiemmin 5. lokakuuta. Peliä on kuvattu paluuksi pelisarjan juurille, ja siinä keskitytään enemmän lineaariseen tarinankerrontaan ja hiipivään pelityyliin kuin muissa osissa, jotka ovat keskittyneet ensisijaisesti roolipelaamiseen sekä avoimen maailman elementteihin. Assassin's Creed Mirage näyttää upealta, 800-luvun Bagdadin visuaalinen tunnelma on herkkua silmille. Peli näyttää hienostuneemmalta versiolta siitä, mitä vanhemmat pelit antoivat pelaajille. Pelaajat haluavat kokea Ubisoftin nykyaikaisen version vanhemmasta tyylistä, mikä tekee siitä yhden vuoden 2023 odotetuimmista peleistä.

Alan Wake 2 (PlayStation 5, Xbox Series X/S, Microsoft Windows)

Peli julkaistaan 17. lokakuuta 2023

on tuleva Remedy Entertaimentin kehittämä selviytymiskauhupeli, sen julkaisija on Epic Games. Tähän mennessä näkemämme perusteella Alan Wake 2 näyttää erinomaiselta, sen tunnelma on tuulahdus alkuperäistä Alan Wakea seuraavan sukupolven konsoleiden voimaan liitettynä. On sanomattakin selvää, että Alan Wake 2 on jatko-osa 2010 vuonna julkaistulle Alan Wakelle. Se on ollut fanien suosikki jo siitä lähtien. Näyttää siltä, että Remedy lisää myös peliin lisää jännitystä ja kauhua. Tarina vaikuttaa mukaansatempaavalta. Kaikki tämä yhdessä luo varmasti yhden vuoden ikimuistoisemmista pelikokemuksista. Juuri siksi se on yksi vuoden 2023 odotetuimmista peleistä.

Marvel's Spider-Man 2 (PlayStation 5)

Peli julkaistaan 20. lokakuuta 2023

Marvel's Spider-Man 2 on tuleva Insomniac Gamesin kehittämä ja Sony Interactive Entertaimentin julkaisema yksinpelattava toimintaseikkailupeli. Pelaajat olivat vuosien ajan pyytäneet hyvää Spider-Man peliä mahtavan Batman: Arkham -pelin jälkeen. Ja vuonna 2018 Sony antoi faneille juuri sen. Marvelin Spider-Manin julkaisun myötä Sony julkaisi menestyksekkäästi yhden kyseisen vuoden parhaista nimikkeistä ja loi eeppisen universumin, jossa muita mahtavia seikkailuja voisi tapahtua.
Marvelin Spider-Man 2 näyttää tähän mennessä upealle ilmestykselle. Se sisältää joitain pelin parhaista roistoista mukaan lukien Venomin ja Kraven the Hunterin, mutta uusiakin kasvoja on luvassa. Pelin läpikulku näyttää vieläkin hienostuneemmalta kuin se jo oli, ja taisteluissa on mahtavia uusia hyökkäyksiä, animaatioita sekä uusia kaupunginosia ja paikkoja mitä koluta Peli näyttää todellakin arvokkaalta jatko-osalta Marvel's Spider-Manille.

Starfield (Microsoft Windows, Xbox Series X/S)

Peli julkaistaan 6. syyskuuta 2023

on Bethesda Game Studiosin tuleva toimintaroolipeli. Peli paljastettiin tulevaksi vuonna 2018 ja se piti julkaista vuonna 2022, mutta se lykättiin vuoteen 2023. Kun Microsoft osti Bethesdan emoyhtiön, pelin trailerin julkaisun ohella kerrottiin, ettei peliä tulla julkaisemaan Sony Playstation alustalle, se närkästytti osaa pelaajakuntaa, mutta taas innostui siitä millaisen pelin The Elder Scrolls studio alkaisi tekemään nyt. Ja näkemämme perusteella, Starfield näyttää eeppiseltä avaruusseikkailulta, joka on mahtava sanan jokaisessa merkityksessä. Pelissä on yli 1000 planeettaa, joilla voit vierailla. Maailma näyttää valtavalta ja upealta, ja sen tutkimiseen kiinnitetään valtavasti huomiota. Voit myös liittyä erilaisiin ryhmiin, jotka vaikuttavat tarinan kulkuun. Peli näyttää yksinkertaiselta, mutta se on silti hauska ja mukaansatempaava. Peliä voidaan pelata joko ensimmäisen- tai kolmannen persoonan tilassa. Kaikki nämä ominaisuudet yhdessä tekevät Starfieldistä yhden vuoden 2023 odotetuimmasta pelistä.

Lies of P (PlayStation 4, PlayStation 5, Microsoft Windows, Xbox One, Xbox Series X/S)

Peli julkaistaan 19. syyskuuta 2023

Lies of P on tuleva Dark Souls -tyylinen toimintaseikkailupeli, jonka kehittäjät ovat Neowiz Games sekä Round 8 Studios, sen julkaisijana toimivat Neowiz Games ja Fireshine Games. Carlo Collodin romaanin Pinocchion seikkailut inspiroima Lies of P kertoo humanoidinukke Pinocchiosta, joka herää hylätyltä juna-asemalta Kratin kaupungissa kaaoksen ja hulluuden keskeltä. Pinocchion on löydettävä luojansa, mestari Geppettonin ja kukistettava kaupungissa lymyäviä biomekaanisia vihollisia. Peliä pelataan kolmannen persoonan näkökulmasta. Pelissä on ainutlaatuinen ”Lying System”, jonka avulla pelaajan päätökset vaikuttavat tarinan kulkuun, olivat ne sitten valheita tai totuuksia. Lies of P:tä on kutsuttu ”soulslikeksi” ja sitä on verrattu niin Dark Soulssiin, kuin Sekiroon. Peli vaikuttaa ja näyttää hyvältä.

PAYDAY 3 (PlayStation 5, Microsoft Windows, Xbox Series X/S)

Peli julkaistaan 21. syyskuuta 2023

Vuodesta 2023 on tullut vuosi, jolloin monien pitkään kehiteltyjen pelien loppusuora häämöttää ja ne pääsevät julkaisun kautta meidän pelaajien saataville ja nautittaviksi. 3 on Overkill Softwaren sekä Starbreezen kehittämä ja Deep Silverin julkaisema ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Peli on jatko-osa vuoden 2013 videopelille Payday 2, jossa ryöstäjät lähtivät eri teille jättäen rötöstelyt taakseen, mutta jokin motivoi heitä palaamaan yhteen ja jatkamaan rikollista elämäntyyliään Washington DC:n sijasta New Yorkkiin. Pelissä nähdään siis alkuperäiset hahmot Dallas, Chains, Wolf ja Hoxton. Koska toimii Unreal Engine 4:llä, grafiikka näyttää hämmästyttävältä. Korkearesoluutioiset tekstuurit luovat upeaa tunnelmaa New Yorkin kapeille kujille ja vilkkaille liikennekaduille, luoden peliympäristöstä entistä dynaamisemman, puhumattakaan muista efekteistä ja ragdoll-fysiikasta.

Artikkeli: Henriikka Mikkola