Laudan päällä pysymisen sietämätön vaikeus – arvostelussa Session: Skate Sim Kommentit pois päältä artikkelissa Laudan päällä pysymisen sietämätön vaikeus – arvostelussa Session: Skate Sim

Session: Skate Sim (Xbox Series X)

6.5 / 10
Hyvää + Opittavaa ja haastetta + Onnistuminen palkitsee + Pelattavuuden muokattavuus Huonoa - Buginen - Relevantin sisällön puute - Paljon valikkojen navigointia - Tuntuu keskeneräiseltä

Session: Sim on kanadalaisen Crea-ture Studiosin jokusen vuoden Early accessissa pyörinyt esikoinen jota nyt markkinoidaan valmiina tuotoksena. Lupauksena on auteenttinen ja realistinen skeittauskokemus. Tiimistä löytyy harrastajia ja sen huomaa nopeasti niin hyvässä kuin pahassa. Ensikosketus herättää karuun todellisuuteen haastamalla pelaajan sorminäppäryyden, tietämyksen lajin fysiikasta ja tilannetajusta. Laudan päällä pysyminen on erittäin hankalaa ja ragdoll-fysiikat tulevat nopeasti tutuksi.

Kontrollit ovat hieman erikoiset. Rotaatio niin maasssa kuin ilmassa tapahtuu liipasimilla ja vauhtia poljetaan kahdella napilla orientaatiosta riippuen. Laudan päällä painottelu tapahtuu analogitikkujen avulla vasemman edustaessa vasenta jalkaa, oikean oikeaa ja asennon kääntyessä vastakkaiseksi myös kontrollit peilaantuvat. Jos haluaa vaikka hypätä, on toisella tikulla asetettava painopiste ja toisella potkaistava lautaa, esimerkiksi suoraan eteen ollie, vasemmalle tai oikealle asennosta riippuen kick- tai heelflip. Erilaisia variaatioita suorittamalla avautuu kaikenlaisten temppujen kirjo. Lautaan ei voi valitettavasti tarttua, joten ilmatemput rajoittuvat erilaisiin flippeihin ja pyörimiseen. Maassa painopistettä puolivälissä pitämällä saa aikaiseksi manualin. Grindaaminen suoritetaan pyörähtämällä tai flippaamalla lauta ilmassa reunan tai pinnan päälle.

Kaikenlaisen laudan ynnä pelaajan pyörimisen, vauhdin ja gravitaation suhteita voi säätää valikkojen kautta mielensä mukaan. Vaihtoehtoja sekä yksityiskohtia onkin kiitettävästi ja slidereiden yhteydessä on mainittu miten mikäkin toimii. Flippailusta ja pyörimisistä palauttamisen kompuroimatta voi vaikkapa laittaa automaattiseksi tai infernaalisen vaikeita grindauksen vaatimuksia voi löysätä. Tarjolla on myös muutama preset joiden tarkoituksena on tarjota helpompaa tai realistisempaa kokemusta, mikäli säätö ei kiinnosta. Asetuksia on hyvä varhaisessa vaiheessa räätälöidä omien taitojen ja tuntuman mukaiseksi.

Tutoriaali ohjaa pelaajaa tiukasti ja sitä kannattaakin seurata huolella. Hieman ongelmia saattaa aiheuttaa oikean maailman termistöllä ja slangilla esitetty ohjeistus. Pelin aikana ei näytetä millaisia näppäinyhdistelmiä tulee käyttää, vaan ne täytyy tarkistaa valikon temppulistojen kautta tai opetella ulkoa. Muutenkin vaikuttaa siltä, että pelaajalta odotetaan tietoa ja taitoa entuudestaan. Tehtävät on listattu objektiiveina, joita tulee ruksituttaa hyväksytyksi. Välillä on vaikea saada selvää tuliko temput tehtyä täsmälleen oikeassa paikassa tai onko pelillä vaikeuksia rekisteröidä tekemisiä oikein. Muutenkin tuntuu olevan kaikenlaista pientä jankkia ja bugisuutta ilmassa. Kontrollit kuitenkin toimivat hyvin ja niihin totuteltua onkin pelin parasta antia.

Tutorialin läpäistyä avautuu mahdollisuus hengailla ja skeittailla miten huvittaa tai lähteä suorittamaan tehtäviä. kampanjan tarinassa leveloidaan pelaajaa noviisista ammattilaiseksi. Kaverit nakittavat paikasta toiseen tekemään temppuja enemmän tai vähemmän löyhillä vaatimuksilla ja pelin toimintoja esitetään samalla hiljalleen. Tehtävien suorittamisesta saa rahaa ja expaa. Rahalla ostetaan customisaatiota ja expalla avautuu lisää tehtäviä joista osa on vapaaehtoisia. Sieltä sun täältä löytyy myös ”historiallisia haasteita” mitä voi etsiä ja suorittaa milloin tahansa. Pelaaja voi myös asetella maastoon omia viritelmiä. Tekeminen tallentuu jatkuvasti ja pelaaja voi milloin tahansa editoida, tarkastella ja nauhoitella tekemisiään. Peli vaikuttaa laskevan extra tekemisen melko lailla pelaajan mielikuvituksen ja kärsivällisyyden varaan.

Pelihahmon voi tehdä itse tai valita valmiista. Pärstäkertoimia omalle sankarille on tarjolla vain kourallinen. Muuta customointia aina laudan osasista vaatteisiin on runsaasti. Tarjolla on alan brändejä sekä keksittyä kampetta. Tuntui hieman siltä, että laudan palaset jonkin verran vaikuttavat myös pelituntumaan. Renkaisiin, korkeuteen ja muuhun liittyvät säädöt löytyy kuitenkin myös valikoista joten ei tunnu olevan merkitystä paljon miten päin asian haluaa hoitaa.

Graafisesti peli on tasaista laatua mitä Unreal-engineltä voi odottaa. Tekstuurit ja arkkitehtuuri käy järkeen. Valaistus ja väritys vaihtelee vuorokauden etenemisen mukaan. Kivana säväyksenä grindatessa laudan pohja kuluu hiljalleen. Mapit perustuvat olemassa oleviin alueisiin New Yorkissa, Philadelphiassa ja Chicagossa. Kadut idlaavia NPC-ukkoja lukuunottamatta ammottavat tyhjyyttään. Autot seisovat parkissa eikä ympäristössä ole oikein minkäänlaista interaktiivisuutta. Esineet pahvilaatikoita myöten pysyttelee kiinteästi paikallaan vaikka niihin törmäisi täysiä. Experimentaaliasetuksista saa aktivoitua jalankulkijoita, mutta nämä ovat lähinnä sinne sun tänne liikkuvia esteitä jotka eivät osaa varoa pelaajaa, ennen kuin on liian myöhäistä.

Soundtrackilta löytyy räppiä, hiphopia ja reggaeta. Ääniasetuksista löytyy streamer-mode jota käytettäessä soi pelkästään tekijöiden omistamia sävellyksiä. Musiikit sopivat tunnelmaan, vaikkakin joku saattaa jäädä kaipaamaan enemmän punk- ja rock-tarjontaa. Kaikenlaiset kolinat ja kaatuilut kuulostavat uskottavilta. Pelaajalle esitettävät dialogit on pelkkää tekstiä.

Pelin vahvuutena ja koukkuna on haastava gameplay. Dopamiini- ja adrenaliinifanittajat ovat taatusti mielissään, kun viimein oppii pysymään laudan päällä ja saa temput onnistumaan. Tiukan hardcore-asetelman takia taas peliä on vaikea suositella sellaiselle, joka tahtoo enemmän -henkistä menoa. Simulaattorina ja luovan ihmisen sandboxina Session: Sim toimii erittäin hyvin, mutta moninpelin, virikkeiden ja interaktiivisen ympäristön puute sekä bugisuus jättää paljon toivomisen varaa.

Kommentoi

Session: Skate Sim -skeittipelin tuoreella trailerilla esitellään uusia pelihahmoja Kommentit pois päältä artikkelissa Session: Skate Sim -skeittipelin tuoreella trailerilla esitellään uusia pelihahmoja

Session: Skate Sim

Finlandin jakelema ja NACONIn julkaisema ilmestyy tulevana perjantaina syyskuun 22. päivä ja nyt pelistä on saatu uusi traileri, joka esittelee pelin neljää uutta ammattilaishahmoa.

Uusina skeittaajina peliin saadaan Torey Pudwill, Nora Vasconsellos, Samarria Brevard sekä Ryan Thompson. Nämä liittyvät jo aiemmin peliin ilmoitettujen Annie Guglia, Antiferg, Beagle, Billy Marks, Daewon Song, Dane Burman, Donovan Strain, Jahmir Brown, Louie Barletta, Manny Santiago, Mark Appleyard sekä Ribs Manin joukkoon.

Skeittauksen eli suomalaisittain rullalautailun historia ulottuu kauas vuosikymmenien taakse, mutta monelle juuri 1990-luku on kesäisen harrastuksen kultakausi. Silloin elettiin lajin kenties valovoimaisinta aikaa ja aihepiiri näkyi myös videopeleissä. Tähän rakastettuun aikakauteen sijoittuu myös Session: Skate Sim -simulaatio, jonka kantavana ajatuksena on pelikokemus skeittaajilta skeittaajille. Peliä ovatkin olleet tekemässä oikean maailman skeittiharrastajat.

Olipa pelimaailmassa yö tai päivä, aina on sopiva hetki skeitata ja etsiä uusia paikkoja erilaisten temppujen tekemiselle. Pelaajan ohjastama pelihahmo on yksi 16 pelattavasta skeittaajasta ja vapaa kulkemaan paikasta toiseen. Mutta todistaakseen taitonsa muille, pelaajan pitää taltioida omat temppunsa ja huippuhetkensä pelissä olevalla videokameralla. Pelin ominaisuuksiin lukeutuukin monipuolinen videoeditori, jolla omat kikkailut, grindit ja loikat voi helposti editoida ja jakaa muiden nähtäväksi.

Peli ei päästä pelaajaansa helpolla, sillä temppujen oikeanlainen tekeminen vaatii harjoittelua. Aivan kuten oikeassakin maailmassa, temput ja liikkeet ovat alkuun haastavia. Onneksi huippuunsa hiottu ohjausmekanismi tekee tästä luontevaa ja pian perusliikkeet lähtevätkin suoraan selkärangasta. Koska peliohjaimen tattiohjaimet simuloivat skeittaajan jalkoja, liikkeiden hallinta on monipuolista ja luonnollisen tuntuista. Painonhallinta rullalaudan päällä tuntuu tarkalta.

Pelimaailman fysiikat on kehitetty tarkkuus, realismi ja sulavuus mielessä. Tämä myös helpottaa pelihahmon hallintaa, sillä fysiikanlait on helppo ymmärtää. Kun liikkeiden perusniksit ovat hallussa, virtuaaliskeittaaminen palkitsee pelaajansa upealla tavalla.

Pelissä on myös monipuoliset mahdollisuudet oman pelihahmon ja tämän skeittilaudan räätälöintiin. Suorittamalla pelinsisäisiä haasteita voi pelaaja ansaita pelirahaa, jolla voidaan ostaa erilaisia vaatteita, varusteita ja tarvikkeita. Mukana on oikeasta maailmasta tuttuja skeittausaiheisia merkkejä, kuten Fallen, Zero, GrindKing, Thankyou, HIJINX Net, Antilanta, Roger Skate CO, No-Comply ja iDabble. Skeittilautoihin löytyy yli 250 erilaista osaa vaihdettavaksi. Näitä ovat erilaiset renkaat, gripit ja muut vaihto-osat. Skeittituntuman lisäksi rullalautaa voidaan räätälöidä monin kosmeettisin vaihtoehdoin.

ilmestyy 22. syyskuuta sekä 5, PlayStation 4, Series X ja S sekä Xbox One -pelikonsoleille että :lle.

Kommentoi

Session: Skate Sim -skeittisimulaatio vie pelaajat lajin kulta-aikaan Kommentit pois päältä artikkelissa Session: Skate Sim -skeittisimulaatio vie pelaajat lajin kulta-aikaan

Session: Skate Sim

PAN Finlandin jakelema ja NACONIn julkaisema Session: Skate Sim tarjoaa vauhdikasta hauskanpitoa skeittaajilta skeittaajille. Voit katsoa trailerin alta.

Skeittauksen eli suomalaisittain rullalautailun historia ulottuu kauas vuosikymmenien taakse, mutta monelle juuri 1990-luku on kesäisen harrastuksen kultakausi. Silloin elettiin lajin kenties valovoimaisinta aikaa ja aihepiiri näkyi myös videopeleissä. Tähän rakastettuun aikakauteen sijoittuu myös Session: Skate Sim -simulaatio, jonka kantavana ajatuksena on pelikokemus skeittaajilta skeittaajille. Peliä ovatkin olleet tekemässä oikean maailman skeittiharrastajat.

Olipa pelimaailmassa yö tai päivä, aina on sopiva hetki skeitata ja etsiä uusia paikkoja erilaisten temppujen tekemiselle. Pelaajan ohjastama pelihahmo on yksi 16 pelattavasta skeittaajasta ja vapaa kulkemaan paikasta toiseen. Mutta todistaakseen taitonsa muille, pelaajan pitää taltioida omat temppunsa ja huippuhetkensä pelissä olevalla videokameralla. Pelin ominaisuuksiin lukeutuukin monipuolinen videoeditori, jolla omat kikkailut, grindit ja loikat voi helposti editoida ja jakaa muiden nähtäväksi.

Peli ei päästä pelaajaansa helpolla, sillä temppujen oikeanlainen tekeminen vaatii harjoittelua. Aivan kuten oikeassakin maailmassa, temput ja liikkeet ovat alkuun haastavia. Onneksi huippuunsa hiottu ohjausmekanismi tekee tästä luontevaa ja pian perusliikkeet lähtevätkin suoraan selkärangasta. Koska peliohjaimen tattiohjaimet simuloivat skeittaajan jalkoja, liikkeiden hallinta on monipuolista ja luonnollisen tuntuista. Painonhallinta rullalaudan päällä tuntuu tarkalta.

Pelimaailman fysiikat on kehitetty tarkkuus, realismi ja sulavuus mielessä. Tämä myös helpottaa pelihahmon hallintaa, sillä fysiikanlait on helppo ymmärtää. Kun liikkeiden perusniksit ovat hallussa, virtuaaliskeittaaminen palkitsee pelaajansa upealla tavalla.

Pelissä on myös monipuoliset mahdollisuudet oman pelihahmon ja tämän skeittilaudan räätälöintiin. Suorittamalla pelinsisäisiä haasteita voi pelaaja ansaita pelirahaa, jolla voidaan ostaa erilaisia vaatteita, varusteita ja tarvikkeita. Mukana on oikeasta maailmasta tuttuja skeittausaiheisia merkkejä, kuten Fallen, Zero, GrindKing, Thankyou, HIJINX Net, Antilanta, Roger Skate CO, No-Comply ja iDabble. Skeittilautoihin löytyy yli 250 erilaista osaa vaihdettavaksi. Näitä ovat erilaiset renkaat, gripit ja muut vaihto-osat. Skeittituntuman lisäksi rullalautaa voidaan räätälöidä monin kosmeettisin vaihtoehdoin.

Session: Skate Sim tulee saataville 22. syyskuuta sekä PlayStation 5, PlayStation 4, ja S sekä Xbox One -pelikonsoleille että PC:lle.

Kommentoi