LucasArts on jälleen Lucasfilm Games Kommentit pois päältä artikkelissa LucasArts on jälleen Lucasfilm Games

Lucasfilm Games

Disney on palauttanut Entertainmentin alkuperäisen -nimen takaisin. Kyseinen yritys vastaa -pelien julkaisusta.

Varsinaista kehitystyötä kyseinen yritys ei kuitenkaan tee, vaan siitä vastaa edelleen yritykset kuten . Jatkossa kaikki Star Wars -aiheiset pelit julkaistaan Lucasfilm Gamesin kautta.

Vuonna 2012 Disney osti LucasFilmsin ja Star Wars -nimikkeen n. 4 miljardin dollarin hintaan. Sittemmin LucasArts kuopattiin ja pelien osalta tehtiin sopimus yksinoikeudella EA:n kanssa.

George Lucas syyttää Hollywoodia alkuperäisideoiden puutteesta Kommentit pois päältä artikkelissa George Lucas syyttää Hollywoodia alkuperäisideoiden puutteesta

Elokuvaohjaajalegenda kritisoi Cannesin elokuvajuhlien 2024 haastattelussa Hollywoodin nykytilaa. Lucas, joka tunnetaan -saagan luojana, kokee elokuvateollisuuden turvautuvan liikaa jatko-osiin ja uusintaversiointeihin.

”Tarinat, joita he kertovat, ovat vain vanhoja elokuvia”, Lucas sanoi. ”Alkuperäistä ajattelua ei ole lainkaan.”

Lucas syyttää osasyylliseksi suoratoistopalveluja, joissa tutut franchising-sarjat hallitsevat. Hän myöntää myös, että alkuperäisten ideoiden rahoituksen saaminen on vaikeaa.

”Jos menet sisään ja sanot: 'Minulla on jotain, mitä et ole koskaan nähnyt, on hyvin vaikea saada sopimusta”, hän selitti.

Disney+:n suosittu alkuperäissarja Shõgun saa jatkoa Kommentit pois päältä artikkelissa Disney+:n suosittu alkuperäissarja Shõgun saa jatkoa

Shogun

Sarjan kehitystyöhön ovat palanneet keskeiset luovat kumppanit, mukaan lukien käsikirjoittajat ja vastaavat tuottajat ja , vastaava tuottaja sekä sarjan tähti ja tuottaja . Tuotantoaikataulua ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta käsikirjoittajatiimi kootaan ja aloittaa työnsä kesän aikana.

Ensimmäisten yhdeksän viikon aikana Shogun on noussut :n kaikkien aikojen katsotuimmaksi sarjaksi striimattujen tuntien perusteella maailmanlaajuisesti. Kaikki 10 jaksoa Shogunin ensimmäiseltä kaudelta, joka päättyi huhtikuun 23. päivä, ovat saatavilla suoratoistettavaksi :lla maailmanlaajuisesti ja -palvelussa Yhdysvalloissa.

on James Clavellin bestsellerin alkuperäinen sovitus, ja se sijoittuu Japaniin vuoteen 1600, sisällissodan kynnykselle. Pääosassa näyttelee Hiroyuki Sanada, Lordi Yoshii Toranagana, joka taistelee elämästään, kun hänen vihollisensa hallintoneuvostossa yhdistyvät häntä vastaan. Kun läheltä löytyneestä kalastajakylästä pelastuu salaperäinen eurooppalainen laiva, sen englantilainen pilotti John Blackthorne (Cosmo Jarvis) tuo mukanaan salaisuuksia. Nämä voisivat auttaa Toranagaa kääntämään voimasuhteet edukseen sekä tuhoamaan Blackthornen oman vihollisryhmän – jesuiittapappien ja portugalilaisten kauppiaiden – mahtavan vaikutusvallan. Toranagan ja Blackthornen kohtalot nivoutuvat erottamattomasti heidän kääntäjäänsä, Toda Marikoon (Anna Sawai), joka on salaperäinen kristitty aatelisnainen ja hävetyn suvun viimeinen jälkeläinen. Palvellessaan isäntäänsä tämän poliittisesti kireällä maaperällä Marikon on sovitettava yhteen uusi kumppanuus Blackthornen kanssa, uskonsa joka pelasti hänet ja velvollisuutensa edesmenneelle isälleen.

Shogun

Ylistetyn näyttelijäkaartin turvin mennään jatkossakin

Shogun sisältää ylistetyn japanilaisen näyttelijäkaartin, jollaista ei ole aiemmin nähty amerikkalaisessa tuotannossa. Mukana ovat muun muassa: Tadanobu Asano (Kashigi Yabushige) esittämässä Toranagan pahamaineista selkäänpuukottajaa ja läheistä liittolaista. Hiroto Kanai (Kashigi Omi), kalastajakylän nuori johtaja, josta Blackthornen laiva löydettiin.

Takehiro Hira (Ishido Kazunarin) esittämässä Toranagan pääkilpailijana olevaa vaikutusvaltaista byrokraattia. Moeka Hoshi (Usami Fuji) esittämässä leskeä, joka joutuu löytämään uuden tarkoituksen isäntänsä taistelun keskellä.

Tokuma Nishioka näyttelee Toda Hiromatsua, Toranagan luotettua kenraalia ja läheisintä ystävää. Shinnosuke Abe on Toda Hirokatsu, joka tunnetaan myös nimellä Buntaro, Marikon mustasukkaista aviomiestä. Yuki Kura näyttelee Yoshii Nagakadoa, Toranagan röyhkeää poikaa jolla on kova halu osoittaa taitonsa.

Yuka Kouri näyttelee Kikua, ympäri Japanin tunnettua taiteilijatar kourtesaania. Fumi Nikaido esiintyy Ochiba no Katana, perillisen arvostettua äitiä, joka ei pysähdy mihinkään pysäyttääkseen Toranagan ja hänen uhkansa poikaansa kohtaan.