Microsoftin mukaan olet vastuussa tekijänoikeudellisesti tekoälyn käytöstä Kommentit pois päältä artikkelissa Microsoftin mukaan olet vastuussa tekijänoikeudellisesti tekoälyn käytöstä

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

haluaa, että sinua syytetään tekijänoikeusrikkomuksista ja pesee kätensä tekoälyn tekijänoikeuden väärinkäytön osalta, väittäen käyttäjien olevan vastuussa tekijänoikeusrikkomuksista.

Yhdysvaltain tekijänoikeusvirasto tarkastelee uusia sääntöjä tekijänoikeudella suojatuille materiaaleille ja tekoälylle. Tekijänoikeuskehittäjät sanovat, että generatiivinen ei eroa millään tavalla siitä, kun käytetään videokameraa ja tallennetaan jo maailmassa olevaa aineistoa. Microsoft on ilmoittanut, että tekoäly ei voi generoida mitään ilman käyttäjän antamaa ohjausta, siirtäen syytöksen loppukäyttäjälle.

Sääntelyn haasteita nousee esiin erityisesti OpenAI:n viimeaikaisista uutisista, joissa kerrotaan mahdollisista turvallisuusongelmista tekoälyn kehityksessä ja Sam Altmanin erottamisesta OpenAI:n hallituksen toimesta. Vaikka Sam Altman ja Satya Nadella näyttävät voittaneen tämän viimeisimmän kriisin, sääntelykysymyksiä on edelleen, erityisesti jos on totta, että turvallisuutta ei aseteta etusijalle OpenAI:ssa.

Yksi näistä sääntelyhaasteista on, miten käsitellä tekijänoikeusasioita, erityisesti kun kyseessä on väärinkäyttö tai vahingoittaminen tekijänoikeudella suojatusta materiaalista. Kun henkilö käyttää tekoälysovellusta luomaan ilmaisuvoimaisia teoksia, on mahdollista, että tekoälyn generoimat tulosteet rikkovat tekijänoikeuksia, jos ne ovat olennaisesti samankaltaisia kuin aiempi teos. Samalla tavoin kuin yleiskäyttöisten työkalujen, kuten kopiokoneen, kameran, tietokoneen tai älypuhelimen kanssa, käyttäjien on otettava vastuu työkalujen vastuullisesta käytöstä ja suunnitellusta käytöstä. Kun käyttäjät käyttävät tekoälytyökaluja luomaan väitetysti tekijänoikeuksia loukkaavia teoksia, oikeusistuinten tulisi suorittaa samat harkinnat kuin minkä tahansa muun yleiskäyttöisen työkalun käytössä.

Microsoftin Copilot Studio oppii käyttämään tietokonetta itsenäisesti Kommentit pois päältä artikkelissa Microsoftin Copilot Studio oppii käyttämään tietokonetta itsenäisesti

on ottanut käyttöön uuden ”computer use” -ominaisuuden -alustassaan, jonka avulla tekoälyagentit voivat käyttää verkkosivustoja ja työpöytäsovelluksia itsenäisesti – aivan kuten ihmiset. Tämä mahdollistaa tehtävien automatisoinnin myös silloin, kun sovelluksella ei ole avoimia rajapintoja (API).

Jos ihminen voi käyttää sovellusta, voi agentti tehdä sen myös. Agentit voivat klikata painikkeita, valita valikoita ja syöttää tekstiä kenttiin ruudulla. -Microsoftin varatoimitusjohtaja Charles Lamanna selittää.

Copilot Studio voi nyt rakentaa -agentteja, jotka esimerkiksi:

  • täyttävät lomakkeita ja käsittelevät laskuja
  • suorittavat markkinatutkimusta
  • syöttävät tietoa järjestelmiin ilman API:a

Ominaisuus mukautuu myös muuttuviin painikkeisiin ja näkymiin sovelluksissa ilman, että toiminta keskeytyy. Kyseessä on merkittävä askel kohti yhä itsenäisemmin toimivia tekoälyratkaisuja.

Aiemmin Microsoft lisäsi kuluttajille suunnattuun Copilotiin samankaltaisen Actions-ominaisuuden, joka esimerkiksi voi varata ravintolapöytiä tai ostaa tuotteita verkosta taustalla käyttäjän puolesta. Copilot Studio puolestaan tuo tämän kaltaisen älykkyyden laajemmin yritysten käyttöön.

Tulevaisuudessa ei vain neuvo, vaan se ottaa ja laittaa tuumasta toimeen!

Gemini voi pian luoda Google Docs -asiakirjasi podcasteiksi Kommentit pois päältä artikkelissa Gemini voi pian luoda Google Docs -asiakirjasi podcasteiksi

laajentaa -tekoälynsä käyttöä Workspace-sovelluksissa. Pian voit muuntaa Google Docs -asiakirjasi :n luomaksi podcastiksi tai pyytää sitä lukemaan tekstisi ääneen. Tulossa on myös ”Help me refine” -työkalu, joka ehdottaa parannuksia tekstiin kommenttien muodossa.

Myöhemmin tänä vuonna Sheetsiin saadaan ”Help me analyze” -ominaisuus, joka auttaa analysoimaan taulukoita ja löytämään trendejä – kuin tekoälyanalyytikko.

Uudet Docs-ominaisuudet saapuvat lähiviikkoina, Sheets-päivitykset myöhemmin vuonna 2025.