Microsoftin mukaan olet vastuussa tekijänoikeudellisesti tekoälyn käytöstä Kommentit pois päältä artikkelissa Microsoftin mukaan olet vastuussa tekijänoikeudellisesti tekoälyn käytöstä

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

haluaa, että sinua syytetään tekijänoikeusrikkomuksista ja pesee kätensä tekoälyn tekijänoikeuden väärinkäytön osalta, väittäen käyttäjien olevan vastuussa tekijänoikeusrikkomuksista.

Yhdysvaltain tekijänoikeusvirasto tarkastelee uusia sääntöjä tekijänoikeudella suojatuille materiaaleille ja tekoälylle. Tekijänoikeuskehittäjät sanovat, että generatiivinen ei eroa millään tavalla siitä, kun käytetään videokameraa ja tallennetaan jo maailmassa olevaa aineistoa. Microsoft on ilmoittanut, että tekoäly ei voi generoida mitään ilman käyttäjän antamaa ohjausta, siirtäen syytöksen loppukäyttäjälle.

Sääntelyn haasteita nousee esiin erityisesti OpenAI:n viimeaikaisista uutisista, joissa kerrotaan mahdollisista turvallisuusongelmista tekoälyn kehityksessä ja Sam Altmanin erottamisesta OpenAI:n hallituksen toimesta. Vaikka Sam Altman ja Satya Nadella näyttävät voittaneen tämän viimeisimmän kriisin, sääntelykysymyksiä on edelleen, erityisesti jos on totta, että turvallisuutta ei aseteta etusijalle OpenAI:ssa.

Yksi näistä sääntelyhaasteista on, miten käsitellä tekijänoikeusasioita, erityisesti kun kyseessä on väärinkäyttö tai vahingoittaminen tekijänoikeudella suojatusta materiaalista. Kun henkilö käyttää tekoälysovellusta luomaan ilmaisuvoimaisia teoksia, on mahdollista, että tekoälyn generoimat tulosteet rikkovat tekijänoikeuksia, jos ne ovat olennaisesti samankaltaisia kuin aiempi teos. Samalla tavoin kuin yleiskäyttöisten työkalujen, kuten kopiokoneen, kameran, tietokoneen tai älypuhelimen kanssa, käyttäjien on otettava vastuu työkalujen vastuullisesta käytöstä ja suunnitellusta käytöstä. Kun käyttäjät käyttävät tekoälytyökaluja luomaan väitetysti tekijänoikeuksia loukkaavia teoksia, oikeusistuinten tulisi suorittaa samat harkinnat kuin minkä tahansa muun yleiskäyttöisen työkalun käytössä.

Kohta voit hivellä myös Wolverinen takalistoa käsissäsi – kiitos Microsoftin hauskan markkinointikampanjan Kommentit pois päältä artikkelissa Kohta voit hivellä myös Wolverinen takalistoa käsissäsi – kiitos Microsoftin hauskan markkinointikampanjan

Microsoftin markkinointikampanja jatkuu täydellä höyryllä. Deadpoolin peräpään muotoisen ohjaimen jälkeen on nyt vuorossa . Kyllä, luit oikein. on paljastanut uuden, Wolverine-teemaisen ohjaimen, jossa on tietynlainen takapuoli.

Sininen ja keltainen värimaailma sekä pienet taskut takaosassa viittaavat vahvasti Hugh Jackmanin esittämään hahmoon tämän viikon -elokuvasta ja Wolverine. Deadpool-ohjaimen sileä takapuoli on vaihtunut Wolverinein karvaisemmaksi versioksi, joka sisältää myös pienet taskut.

on jopa vuokrannut valtavan mainostaulun Kanadaan, jossa komeilee Wolverine-ohjain. Yritys itse kuvailee sitä ”super sankarin rannekoruksi, mutta paljon julkisemmaksi”.

Valitettavasti tämä erikoinen ohjain ei ole myynnissä. Sen sijaan Microsoft järjestää arpajaisen, jossa on mahdollisuus voittaa Wolverine-ohjain.

Monet fanit olisivat mieluummin ostaneet ohjaimen kuin osallistuneet arpajaiseen, mutta Microsoft on järjestänyt vastaavia kampanjoita aiemminkin. Esimerkiksi pizza-tuoksuinen ohjain on ollut yksi palkinnoista aiemmassa arpajaisessa.

Deadpool ja Wolverine -elokuva saa ensi-iltansa 26. heinäkuuta.

Luovilla aloilla heräsi huoli – Japanissa sallitaan tekijänoikeuksien alaisen materiaalin käyttämistä tekoälyn kouluttamiseen Kommentit pois päältä artikkelissa Luovilla aloilla heräsi huoli – Japanissa sallitaan tekijänoikeuksien alaisen materiaalin käyttämistä tekoälyn kouluttamiseen

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

Japanin tekijänoikeuslait sallivat tekijänoikeuksien alaisen materiaalin käytön tekoälymallien kouluttamiseen suhteellisen vapaasti. Tämä löyhä lähestymistapa herättää kuitenkin huolta luovilla ihmisillä, jotka pelkäävät töidensä joutuvan luvattoman hyödyntämisen kohteeksi ilman korvausta.

Helppo pääsy tekijänoikeudelliseen dataan on merkittävä houkutin -yrityksille, kun taas Japani pyrkii vauhdittamaan tekoälykehitystä työvo shortagesta ja väestön ikääntymisestä johtuvien haasteiden taklaamiseksi. Tämä on ristiriidassa tiukempien tekijänoikeussääntöjen kanssa, joita noudatetaan esimerkiksi Yhdysvalloissa, EU:ssa ja Kiinassa.

Japanin luovat alat vastustavat tätä tilannetta ja väittävät, että nykyiset lait eivät suojele heidän töitään. Hallitus on julkaissut joitakin ohjeita, mutta ei ole ryhtynyt lainsäädännöllisiin muutoksiin.

Vaikka keskustelu jatkuu, Japani on edelleen houkutteleva markkina tekoäly-startupeille tekijänoikeussääntöjen ulkopuolisista syistä, kuten hallituksen tuesta ja mahdollisuudesta erottua joukosta kilpailuilla markkinoilla.