Microsoftin mukaan olet vastuussa tekijänoikeudellisesti tekoälyn käytöstä Kommentit pois päältä artikkelissa Microsoftin mukaan olet vastuussa tekijänoikeudellisesti tekoälyn käytöstä

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

haluaa, että sinua syytetään tekijänoikeusrikkomuksista ja pesee kätensä tekoälyn tekijänoikeuden väärinkäytön osalta, väittäen käyttäjien olevan vastuussa tekijänoikeusrikkomuksista.

Yhdysvaltain tekijänoikeusvirasto tarkastelee uusia sääntöjä tekijänoikeudella suojatuille materiaaleille ja tekoälylle. Tekijänoikeuskehittäjät sanovat, että generatiivinen ei eroa millään tavalla siitä, kun käytetään videokameraa ja tallennetaan jo maailmassa olevaa aineistoa. Microsoft on ilmoittanut, että tekoäly ei voi generoida mitään ilman käyttäjän antamaa ohjausta, siirtäen syytöksen loppukäyttäjälle.

Sääntelyn haasteita nousee esiin erityisesti OpenAI:n viimeaikaisista uutisista, joissa kerrotaan mahdollisista turvallisuusongelmista tekoälyn kehityksessä ja Sam Altmanin erottamisesta OpenAI:n hallituksen toimesta. Vaikka Sam Altman ja Satya Nadella näyttävät voittaneen tämän viimeisimmän kriisin, sääntelykysymyksiä on edelleen, erityisesti jos on totta, että turvallisuutta ei aseteta etusijalle OpenAI:ssa.

Yksi näistä sääntelyhaasteista on, miten käsitellä tekijänoikeusasioita, erityisesti kun kyseessä on väärinkäyttö tai vahingoittaminen tekijänoikeudella suojatusta materiaalista. Kun henkilö käyttää tekoälysovellusta luomaan ilmaisuvoimaisia teoksia, on mahdollista, että tekoälyn generoimat tulosteet rikkovat tekijänoikeuksia, jos ne ovat olennaisesti samankaltaisia kuin aiempi teos. Samalla tavoin kuin yleiskäyttöisten työkalujen, kuten kopiokoneen, kameran, tietokoneen tai älypuhelimen kanssa, käyttäjien on otettava vastuu työkalujen vastuullisesta käytöstä ja suunnitellusta käytöstä. Kun käyttäjät käyttävät tekoälytyökaluja luomaan väitetysti tekijänoikeuksia loukkaavia teoksia, oikeusistuinten tulisi suorittaa samat harkinnat kuin minkä tahansa muun yleiskäyttöisen työkalun käytössä.

Melkoinen ”pääsiäismuna?” – AMD Athlon K7 prosessorista löytyi piilotettu kuva Kommentit pois päältä artikkelissa Melkoinen ”pääsiäismuna?” – AMD Athlon K7 prosessorista löytyi piilotettu kuva

AMD

Laitteistokuvaaja Fritzchens Fritz on löytänyt jälleen kiehtovan yllätyksen, tällä kertaa 90-luvun lopun -prosessorista. Tarkemman tutkimuksen myötä Fritz löysi kuvan, joka oli upotettu sirulle: Texasin osavaltion siluetti ja ampuva revolveri. Nokkelaa kerrassaan?

Tämä piilotettu aarre todennäköisesti kunnioittaa :n Austinin, Texasin tiloja, kun taas aseen merkitys jää avoimeksi tulkinnalle. Jotkut spekuloivat, että se symboloi AMD:n ”laukausta” kilpailijaa Intelia kohtaan, joka hallitsi markkinoita tuolloin.

Fritzen Fritz on julkaissut myös videon jossa on kuvattu prosessoria laajemmin.

Vuonna 1999 julkaistu Athlon K7 oli melkoinen rimanasettaja, asettaen AMD:n samalle viivalle Intelin kanssa. 250 nm siru ylpeili 512 KB L2-välimuistilla ja 22 miljoonalla transistorilla, ja sen ylikellotettavuus teki siitä suositun harrastelijoiden keskuudessa.

Tämä piilotettu aarre liittyy muiden kiehtovien sirutaiteiden joukkoon, kuten Microsoftin Master Chief, joka ratsastaa skorpionilla Xbox Onen piirilevyllä (viittaus sen projektinimeen). Nokkeluutta on siis monenlaista maailmassa?

Väite: ChatGPT vuotaa käyttäjiensä yksityisiä keskusteluja Kommentit pois päältä artikkelissa Väite: ChatGPT vuotaa käyttäjiensä yksityisiä keskusteluja

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

OpenAI:n kehittämä suuri kielimalli, vuotaa käyttäjiensä yksityisiä keskusteluja, väittää eräs Ars Technica -lukija.

Nimettömänä pysyvä lukija väittää saaneensa keskusteluja muilta käyttäjiltä, mukaan lukien kirjautumistunnukset, julkaisemattomat tutkielmat ja PHP-skriptit.

Lukija kertoo huomanneensa vuotaneet keskustelut maanantaiaamuna käytettyään ChatGPT:tä epäsuoraan kysymykseen. Keskustelut näkyivät heidän chat-historiassaan, vaikka he eivät olleet aloittaneet niitä. Lukija väittää myös, että keskustelut olivat eri vuosilta, mikä viittaa siihen, että vuoto on jatkunut jo jonkin aikaa.

OpenAI ei ole vielä kommentoinut syytöksiä.

Viimeisin vuoto herättää huolta ChatGPT:n käyttäjien yksityisyydestä. Jos -chatbot pystyy vuotamaan yksityisiä keskusteluja, on mahdollista, että se voisi myös altistaa muita herkkiä tietoja, kuten taloudellisia tietoja tai henkilötunnuksia.

ChatGPT:n käyttäjien tulisi olla tietoisia mahdollisuudesta, että yksityiset keskustelut voivat vuotaa. Heidän tulisi välttää jakamasta mitään herkkää tietoa tekoäly-chatbotin kanssa ja olla varovaisia siitä, mitä he pyytävät sen generoimaan.