Mind Detonator ja Arrowhead perustivat pelikylän Ruotsin JörniinKommentit pois päältä artikkelissa Mind Detonator ja Arrowhead perustivat pelikylän Ruotsin Jörniin
Ruotsalainen Mind Detonator ja Magicka, Helldivers sekä Gauntlet -pelien kehittäjä Arrowhead ovat rakentaneet pelikylän Pohjois-Ruotsiin Jörniin. Mind Detonator auttaa omasta pelistudiosta haaveilevia rahoituksessa, hallinnossa, sopimuksissa, neuvotteluissa sekä myynnissä, kokeneiden pelikehittäjien ja tuottajien tuella Arctic Game Labin kautta.
Hankkeen tarkoituksena on luoda kestävä pelistudio, edesauttaa julkaisusopimuksen saamista ja mahdollisesti myös investointikierroksia. Tavoitteena on rahoittaa vuosittain 15-20 pelialan startup-yritystä. Mind Detonator aiotaan hakea pörssiin 3-5 vuoden kuluessa.
Jörnin kaupungista puolestaan paikallinen taho sijoittaa hankkeeseen tarjoamalla tiloja, asuntoja sekä ensimmäisen investoinnin yrityksiin.
Johtoportaan muutoksen ja Helldivers 2:n valtavan myyntimenestyksen jälkeen Arrowhead peliyhtiön tavoitteet ovat korkealla. Yhtiön kehittäjät haluavat viedä studion aivan uudelle tasolle ja nousta inspiroivien pelijättien, World of Warcraftista ja Dark Soulsista tunnettujen Blizzardin ja FromSoftwaren, rinnalle.
”Olemme ylpeitä siitä, että olemme itsenäinen studio”, sanoo Arrowheadin entinen toimitusjohtaja ja nykyinen luova johtaja Johan Pilestedt. ”Emme suunnittele tulevaisuutta myynnin kautta. Haluan nähdä, kuinka korkealle pystymme lentämään. Shamsin tulo mukaan tiimiin antaa meille hyvät mahdollisuudet saavuttaa tavoitteemme ja nousta seuraavaksi FromSoftwareksi tai Blizzardiksi.”
Shams Jorjani, Arrowheadin uusi toimitusjohtaja, jatkaa: ”Studion tavoitteena on tehdä todella hienoja yhteistyöpelejä. Haluamme tehdä Arrowheadista lippulaivastudion, josta ihmiset jotka haluavat tehdä tällaisia pelejä, sanovat: 'Haluan töihin Arrowheadille.' Kun olimme nuoria, haaveilimme töistä Blizzardilla. Se oli yksi unelmatyöpaikoista. Uskon, että Arrowheadilla on potentiaalia olla samanlainen.”
Arrowheadin kasvaminen on väistämätöntä, sillä Helldivers 2 myi 12 miljoonaa kappaletta 12 viikossa ja nousi kaikkien aikojen nopeimmin myydyksi PlayStation-peliksi. Pilestedt ja Jorjani kuitenkin vakuuttavat, että Arrowhead haluaa keskittyä ”hallittuun kasvuun” eikä suunnittele listautumista pörssiin.
”Meillä on hyvät mahdollisuudet saavuttaa tavoitteemme ja nousta seuraavaksi FromSoftwareksi tai Blizzardiksi,” Pilestedt sanoo. ”Emme pyöritä liiketoimintaa rahallisen voiton takia. Ainoa syymme on halu tehdä upeita pelejä.”
Helldivers 2:n menestyksen myötä Arrowhead on joutunut käsittelemään myös suurta määrää negatiivista palautetta pelin jatkuvaa kehitystä tehdessään. Tämän vuoksi studio aikoo jatkossa käyttää enemmän aikaa päivitysten hiomiseen, jotta ne saataisiin varmasti toimimaan oikein.
”Suurin ero nyt, mikä on kauhistuttavaa, on uhkausten ja töykeän käytöksen määrä, jota studiossa työskentelevät ihmiset saavat osakseen yhteisön todella paskamaisilta henkilöiltä”, Arrowheadin luova johtaja Johan Pilestedt kertoo GamesIndustry.bizille. ”Tämä on uutta, minkä kanssa meidän on opittava pärjäämään.”
Pelin julkaisua varjostivat merkittävät serveriongelmat, jotka tekivät pelaamisen mahdottomaksi monelle. Vaikka ongelmat saatiin pääosin ratkaistua, on Arrowhead joutunut kuulemaan valituksia kaikesta aseen tasapainosta, aina Premium Warbondijen vähäisiin vaikutuksiin.
Suurin myräkkä syntyi kuitenkin Sonyn kiistanalaisesta päätöksestä pakottaa PC-pelaajat linkittämään pelitilinsä PlayStation Network -tiliin. Sony perääntyi lopulta päätöksestä, mutta ei ennen kuin Helldivers 2 pommitettiin negatiivisilla arvioinneilla Steamissä. Arrowheadin yhteisömanagerit kertovat PSN-päätöksen aiheuttaneen viikon mittaisen selvitystyön studion työntekijöille.
”Pelin räätälöinti yhteistyökokemukselle, jossa pelaajat arvostavat tarkoituksellista turhautumista, saattaa myös ruokkia laajemman pelaajakunnan toksisuutta,” Pilestedt pohtii. ”Ilman näitä kuoppia ei voi kokea huippuja.”
Ilmaisia pelejäilmestyynyt kuin sieniä sateella, mutta Humble Bundle on nyt tehnyt saman mitä se teki alkuvuodesta Autralian tuhoisten metsäpalojen aikaan. Taho tarjoaa valtavaa pelipakettia ja sen tuotosta lahjoitetaan 100% tukiorganisaatioille, jotka auttavat koronaviruksen torjunnassa.
Paketti tarjoaa yhteensä lähes 1000 euron arvosta pelejä ja e-kirjoja vaivaisella 28 eurolla. Pelit ovat Steam -palveluun ja kirjat ovat DRM-vapaita.