Minecraft Dungeonsia pelaa jo 10 miljoonaa henkeä Kommentit pois päältä artikkelissa Minecraft Dungeonsia pelaa jo 10 miljoonaa henkeä

Mojangin kehittämä Diablo-henkinen spinoffi on saavuttanut pelaajamäärässään kymmenen miljoonan hengen rajapyykin.

Juhlistaakseen tätä saavutusta studio julkaisee ilmaisena kaikille pelaajille uuden viitan sekä lemmikkipossun.

Dungeonsiin on tulossa päivitys 24. helmikuuta, jonka mukana tulee myös mittavasti ilmaissisältöä. Uusi pelitila Ancient Huts generoi Netherin halki haastavia tehtäviä niille, jotka ovat jo tarinan loppupuolella. Tulevan päivityksen myötä nimikkeestä löytyy uusi Piglin-kauppias.

Dungeonsin kausipassin omistajat saavat samaan aikaan Flames of the Nether laajennuksen. Siitä voitte lukea lisää täältä.

Kommentoi

”Pelaaminen ei ole mulle pelkkä harrastus, vaan elämäntapa” -Ohjaimen takana metalliyhtye Diablon Heikki Malmberg Kommentit pois päältä artikkelissa ”Pelaaminen ei ole mulle pelkkä harrastus, vaan elämäntapa” -Ohjaimen takana metalliyhtye Diablon Heikki Malmberg

Ohjaimen takana on .netin uusi artikkelisarja, jossa julkisuudesta tunnetut peliharrastajat kertovat meille sielun syvimpiään omasta peliharrastamisestaan. Tämän kertaisessa artikkeliosiossamme haastateltavaksemme saapui kotimaisen metalliyhtye Diablon rumpali Heikki Malmberg. Diablo on raskasta sointia, kunnianhimoisia sävellyksiä ja suomalaiskansallista mentaliteettia viljelevä metalliyhtye, joka on perustettu Kalajoella vuonna 1990. Malmbergin lisäksi yhtyeessä vaikuttavat laulaja-kitaristi Rainer Nygård, kitaristi Marko Utriainen ja basisti Aadolf Virtanen. Diablon edellisin albumijulkaisu on vuoden 2022 ”When All The Rivers Are Silent”, joka nousi heti julkaisuviikon jälkeen suomen albumilistan kärkipaikalle ja sai laajaa ylistystä niin kriitikoilta, kuin myös yleisöltäkin. Diablon lisäksi Heikki vaikuttaa myös kotimaisessa progressiivisessa metalliyhtyeessä Humavoidissa.

Diablon viimeisin musiikkivideo ”The Stranger”

saapui Meetin kautta haastateltavaksemme. Kun kameran kautta näkee Heikin pelihyllyn, hattu nousee päästä lähes välittömästi. 466 fyysistä peliä ja 19 eri konsolia. Diablo-rumpalista paljastuukin haastattelun jälkeen intohimoinen keräilijä. Haastattelun voit lukea kokonaisuudessaan tästä alta:

Miten peliharrastuksesi on saanut alkusysäyksen? Mikä oli ensimmäinen pelikonsolisi?

Heikki: Pelaaminen on tavallaan ollut mun elämässä aina läsnä. Voidaankin tässä heti alkuun täsmentää niin, että nyt ei puhutakaan enää harrastuksesta, vaan pikemminkin elämäntavasta. Pelaaminen ei ole mulle pelkkä harrastus, vaan elämäntapa. Ensimmäinen pelikone meillä kotona on ollut Commandore 64, jonka isäni on jostain muinoin hankkinut. Olen kyllä ollut niin pieni, että en osaa yhtään arvioida minkä ikäinen olen tuolloin tullut. Arvioisin, että jotain tyyliin 2-3v? Siitä se kuitenkin on lähtenyt alunperin.

Entäpä ensimmäinen konsoli minkä olet itse haluamalla halunnut? Jos ei puhuta nyt sellaisista mitkä on ollut talossa lähes syntymästä asti?

Heikki: No se on aikalailla se tän ikäisille perinteinen 8-bittinen Nintendo, eli tuttavallisimmin NES. Eli tää oli lyhyt vastaus.

Mitkä oli ensimmäiset pelisi näillä konsoleilla?

Heikki: Se 8-bittinen, mikä ostettiin oli sellainen Super Bros-bundle, eli periaatteessa se oli mun ensimmäinen peli. Ensimmäinen mikä kuitenkin tuli ihan vartavasten hankittua oli Salamander, eli tuttavallisemmin Life Force. Toinen oli Probotector. Nää on ensimmäiset mitkä tuli ostettua….tai siis kinuttua vanhemmilta! Sitten jos palataan vielä ihan niihin juniorivuosiin niin Commandore 64:lla mulla oli esimerkiksi Castle Wolfenstein, Ghostbusters, Operation Wolf. Nää tuli vielä äkkiseltään mieleen. Lisätään vielä Last Ninja 1 & 2!

Salamander (Life Force) on Konamin kehittämä ja julkaisema shoot ’em up. Peli julkaistiin vuonna 1986 kolikkopelinä ja sen jälkeen useille muille alustoille. Heikki Malmbergille peli oli ensimmäinen oma hankinta.

Mitä pelikonsoleita olet omistanut siitä lähtien?

Heikki: Mä tein näistä oikein listauksen etukäteen, jotta olisi helppo luetella näitä hankkimisjärjestyksessään. Ensimmäinen on tosiaan se NES. Sitten tulee Super Nintendo, joita mulla onkin pari kappaletta, modattu versio ja perus. Mä haluan aina pitää yhden konsolin alkuperäiskunnossaan, ettei siihen ole koskettu laisinkaan. Mun täytyy tässä välissä muuten myöntää, että vaikka mulla tässä listalla olisikin seuraavana tulossa PS1, niin häpeäkseni mun pitää tunnustaa, että se on heitetty vahingossa roskikseen eräässä muutossa. Se oli tosi paha moka! *nauraa* PS2 tulee seuraavana, jonka jälkeen mulla olikin sitten tosi pitkä jakso ettei tullut pelattua niin aktiivisesti, joten PS3:n mulla tuli hankittua vasta noin 10 vuotta sen ilmestymisen jälkeen.

Sitten mulla alkaa löytyy vähän tämmöstä hämärää osastoa, joista mä en osaa sanoa sen tarkemmin milloin mikäkin on tullut taloon. Mut mulla on ekaa sukupolvea ihan helvetin harvinainen vehje nimeltään Philips Odyssey 2000. Mä sain sen aikoinaan muutamalla kympillä Ebaysta. Sit multa löytyy Intellivision, Dreamcast, Nintendo 64, Xbox, Xbox 360, Sega Megadrive, Master System, ja viimeisimpänä PS5.

Heikin pelihyllystä löytyy yhteensä 466 fyysistä kopiota. Kuva:

Harrastatko pelailua kuinka aktiivisesti tällä hetkellä? Paljonko vierähtää tunteja ”elämäntavan” kanssa viikossa?

Heikki: En osaa oikein tarkkaan arvioida, se vaihtelee niin paljon. Sanotaanko nyt näin, että mä en vielä ainakaan oo esimerkiksi tolla pleikkari vitosella alottanut mitään vakavissaan vielä. Mä rupesin ynnäileen tossa viime viikolla, että mulla kuitenkin oli jo yli 100 tuntia siellä sisässä niinku viimeisen kuukauden ajalta. Kyllähän sitä siis tulee pyöriteltyä. Sanotaanko näin, että jos mä ite pystyn vaikuttaan mun ajankäyttöön niin kyllähän sitä helposti menee 2-4h päivässä siihen hommaan. Ikävä kyllä kuitenkin työt ja perhe tekee sen, että joskus jäädään ihan siihen nollatuntiinkin *naurahtaa*.

Jos viikottainen keskiarvo pitäis tähän heittää niin mä arvioisin, että ehkä joku 14h viikossa? Jos mitään velvollisuuksia ei ole päivälle tiedossa, niin helposti muuten saattaa vierähtää se 12 tuntiakin jonku pelin ääressä! Tuolloin tuo mun viikkoarvio täyttyy jo päivässä. *nauraa*

Tietokoneilla pelaamista et ilmeisesti harrasta yhtään?

Heikki: Mä oon yrittänyt rajata niin, että mä en pelaa tietokoneilla. En uusilla, en vanhoillakaan.

Sun pelihyllyä kun tästä kameran takaa tarkastelee, niin lienee jo typerää kysyä, suositko fyysistä vai digitaalista versiota?

Heikki: Joo kyllähän se on se fyysinen. Mua toki huvittaa, että nykyään on niitä tiettyjä pelejä, joita saa vain digitaalisena. Niitä tulee toki sitten ostettua. Välillä on toki sellaisia, että kyllä mä esim. Storen isoja alennuksia pläräilen läpi. Jos sieltä löytyy joku kiinnostava pläjäys, niin kyllä mä sen saatan ostaa itselleni vaikka oliskin se fyysinen versio olemassa. Pääsääntöisesti kuitenkin fyysinen mieluummin.

”Pieni pala kokoelmaa” Kuva:

Sitten vielä loppuun miltä oma TOP5-pelilistauksesi näyttäisi?

Heikki: Yritin kattoa ennakkoon, mutta mulla on niin vaikee listata vaan viisi titteliä. Saanko laittaa kymmenen? Nää ei muuten oo sitten missään varsinaisessa suosikkijärjestyksessä.

No sehän passaa muuten oikein hyvin, kyllä meillä palstatilaa löytyy!

Heikki Malmbergin TOP10 -pelilistaus:

1. Mega Man 2

2. Super Bros

3. Tetris 2 (EU-versio)

4. Doom

5. Silent Hill

6. GTA: San Andreas

7. Dark Souls

8. Portal

9. Super Street Fighter 2

10.

Lisää Malmbergin peliharrastukesen voi tutustua Gameberryn pelitietokannassa, jotta Heikki pyrkii päivittämään mahdollisimman reaaliaikaisesti.

vaikuttaa nykyään myös kotimaisessa progressiivisessa metalliyhtyeessä Humavoidissa.

Haastattelu: Jaakko Nygård

Kommentoi

Maaliskuun PS Plus pelit selvillä – Battlefield 2042, Minecraft Dungeons sekä Code Vein Kommentit pois päältä artikkelissa Maaliskuun PS Plus pelit selvillä – Battlefield 2042, Minecraft Dungeons sekä Code Vein

Code Vein

Sony on paljastanut maaliskuun PS Plus ilmaispelit. Tällä kertaa vuorossa on lähitulevaisuuden moninpeliräiskintä Battlefield 2042, rento toimintaroolipeli Minecraft Dungeons sekä toimintaroolipeli Code Vein.

Battlefield 2042 (PS4, PS5)

Battlefield 2042 on jännittävä ensimmäisen persoonan räiskintäpeli, jossa ikoninen täysimittainen sodankäynti tekee paluun. Lähitulevaisuuden maailmaan sijoittuvassa pelissä sinun on sopeuduttava ja voitettava dynaamiset taistelukentät joukkojesi ja huippuluokan aseiden sekä ajoneuvojen avulla. Battlefield 2042 tukee yhteensä 128:aa pelaajaa :llä ja tarjoaa ennennäkemättömän suuren mittakaavan laajoilla taistelukentillä eri puolilla maailmaa. Osallistu massiivisiin taisteluihin päivitetyistä moninpelitiloista, kuten Conquest ja Breakthrough, sekä täysin uudessa Hazard Zonessa.

Minecraft Dungeons (PS4)

Taistele tiesi läpi upouuden toimintaseikkailupelin, jonka ovat innoittaneet klassiset luolastoroolipelit. Selviydy luolastoista yksin tai yhdessä kavereidesi kanssa. Yhteensä neljä pelaajaa voi taistella yhdessä halki toiminnantäyteisten, aarteita pursuavien ja monimuotoisten tasojen. Eeppisenä tavoitteena on kyläläisten pelastaminen ja Arkkipahalaisen päihittäminen!

Code Vein (PS4)

Ei kovin kaukaisessa tulevaisuudessa mystinen katastrofi on aiheuttanut maailman romahtamisen. Kukoistuksen symboleina olleet pilvenpiirtäjät ovat nyt vain elottomia hautamuistomerkkejä ihmiskunnan menneisyydestä. Tuhojen keskellä sijaitsee kostonhimoinen yhteiskunta nimeltään Vein. Tämä viimeinen linnake on paikka, jossa eloonjääneet taistelevat selviytyäkseen. Taistele yksin tai yhdessä kaverisi kanssa vihollisia vastaan.

Pelit tulevat ladattavaksi maaliskuun 6. päivä. Siihen mennessä ehdit vielä napata talteen helmikuun pelit Evil Dead: The Game, OlliOlliWorld, Destiny 2: Beyond Light sekä Mafia: Definitive Edition.

Kommentoi