Neil Gaiman laajentaa The Sandman -sarjakuvamaailmaa neljän muun fantasiakirjailijan kanssa: Ensimmäinen osa julki syyskuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Neil Gaiman laajentaa The Sandman -sarjakuvamaailmaa neljän muun fantasiakirjailijan kanssa: Ensimmäinen osa julki syyskuussa

Polygon haastatteli DC Vertigo -kustannusyhtiön päätoimittaja Mark Doylea tuoreesta projektista, jonka parissa fantasiakirjailija on työskennellyt alkuvuodesta alkaen. Neil Gaiman laajensi  yhdessä neljän muun kirjailijan kanssa The Sandman -sarjakuvamaailmaa, jonka ensimmäinen osa ilmestyi jo vuonna 1989. Gaiman valitsi projektiin fantasiakirjailijat Si Spurrierin, Kat Howardin, Nalo Hopkinsonin sekä Dan Wattersin, joiden kanssa The Sandmanille syntyi neljä jatkokirjaa.

Gaimanin tavoitteena oli luoda yhtenäinen tarina siten, että joka julkaisu toimii itsenäisenä teoksena. Vuonna 2013 ilmestyneen ”Sandman: Overture”-sarjan aikauluongelmista oppineena Gaiman tietää, että usean kirjailian tiimillä he todennäköisemmin pysyvät julkaisutahdissa mukana.

-sarjan ensimmäinen osa ”The Dreaming #1” ilmestyy syyskuun 5. päivä, ”House of Whispers #1” julkaistaan syyskuun 12. päivä, ”Lucifer #1” julkaistaan lokakuun 17. päivä ja ”Books of Magic#1” näkee päivän valon lokakuun 24. päivä. The Sandman Universesta on ilmestynyt jo esiteos, jonka tarkoituksena on esitellä lukijoille tarinan asetelma sekä hahmot.

Mark Doyle haastattelun sekä muiden The Sandman Universe -sarjan kommentit voi lukea Polygonin sivuilta.

 

 

The Sandman Universe -sarjan taiteelliset tiimit:

THE DREAMING—käsikirjoitus Si Spurrier taide Bilquis Evely
HOUSE OF WHISPERS—käsikirjoitus Nalo Hopkinson taide Dominike “Domo” Stanton
LUCIFER—käsikirjoitus Dan Watters taide Max Fiumara sekä Sebastian Fiumara
BOOKS OF MAGIC—käsikirjoitus Kat Howard taide Tom Fowler

Mutta missä Lepakkomies? Batman Telltale Seriesin läpipeluu, Episodi 1 Kommentit pois päältä artikkelissa Mutta missä Lepakkomies? Batman Telltale Seriesin läpipeluu, Episodi 1

Tässä pelissä ei juurikaan pelata ja leffanakin todella tylsä kokemus.

0 / 10
Batman Batman on siisti, joten jos jotain hyvää pitää nostaa esille, niin se on Batman. Paitsi, että Batmania ei kauheasti näe eikä Batmanina juurikaan pääse pelaamaan. Joten sekin, mikä tässä on hyvää on unohdettu. Guano Tarina on tylsä eikä sinäänsä varsinaisesti liity Batmaniin. Batmania näkee aivan liian vähän. Pelaamista on todella vähän ja suurin osa pelistä kuluu tylsän keskustelun seuraamiseen politiikkaan liittyen.
Xboxin Games With Goldilla tammikuussa ilmaiseksi jaossa oleva lähti peluuseen, kun oli sellainen olo, että voisi katsoa leffaa tai pelata, mutta kumpaakaan ei oikein jaksanut. Ja uskon, että mahdollisimman moni pelistä kiinnostunut on jo sen ensimmäisen episodin tässä vaiheessa läpäissyt, joten lähdin sitä itse pelaamaan ja nauhoittelemaan. Koska vaihtoehtona oli tarjolla myös houkuttelevan kuuloinen ”Shadow edition”, ostin sen vajaan viiden euron lisähinnasta. Hinta oli todella kallis siihen nähden, että käytännössä suurin ero on harmaasävyinen väripaletti joillain satunnaisilla värikorostuksilla. Mielestäni tässä ei ole tarpeeksi haettu graafista eroavaisuutta, vaan kyseessä on halvin ja tylsin mahdollinen filtteri, mitä teknologialla ja pelikehityksellä voisi ikinä olla tarjottavana. Roskaa.
Saattoi olla virhe valita tämä sen pelin pelaamisen tai leffan katsomisen sijasta, sillä tämä tylsistytti minua totaalisesti vajaan kahden tunnin ajan.
Batman on sankari, joka kamppailee harmaalla alueella taistellen rikollisuutta vastaan yrittäen parhaansa mukaan pitää oman moraalinsa kunnossa. Siviilielämässä hän on röyhkeä ja särmikäs pelimies. Paitsi tässä pelissä. Telltale Gamesin tarinapelissä Bruce on raukka, jolta puuttuu kaikki särmä ja luonne. Batmania ei paljoa näy eikä hän paljoa tee. Ja äänensäkin on heikko – ainakin Christian Balen örinän jälkeen.
Siinä missä peli alkaa vauhdikkaalla ja toiminnantäyteisellä taistelulla Kissanaista vastaan, episodit kahdesta neljään ovat lähinnä turhanpäiväisen lätinän kuuntelua mafiapomosta, korrupriosta ja politiikasta. Batmanin pitäisi taistella Gothamin yössä sekopäitä vastaan, ei olla poliitikon siipimiehenä – ainakaan pelissä!
Hetkeksi tylsyys kaikkoaa, kun Bruce tapaa Kissanaisen siviilissä. Keskustelu on hauskan leikittelevää minkä tönkkö Brucen ääninäyttelijä latistaa. Sääli.
Jotain keinotekoisia pelillisiä elementtejäkin on, mutta ne eivät lisää mitään. Esimerkiksi rikospaikan tutkiminen olisi voinut olla mielenkiintoista salapoliisityötä, mutta onkin vain kömpelö asioiden yhdistäminen toisiinsa. Lopun taistelu tuntuu kovin laimealta siihen nähden miten paljon puuduttavaa pelaaja on joutunut jo kärsimään siihen asti.
Ensimmäinen episodi: lupaava alku, tylsää turhanpäiväistä epäbätmäniä, loppuhuipennus onkin pettymys. Arvosanaksi annan nolla, koska tämä on täyttä roskaa, eikä edes saa odottamaan seuraavaa episodia. Täydellinen epäonnistuminen pelinä, tarinana, kokemuksena ja Lepakkomiehenä.
Elokuvaksi tylsä. Peliksi turha. Saa nähdä mitä toinen episodi tarjoaa!

Ubisoftin tuleva merirosvopeli Skull & Bones saa oman tv-sarjansa Kommentit pois päältä artikkelissa Ubisoftin tuleva merirosvopeli Skull & Bones saa oman tv-sarjansa

Skull & Bones

Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun työstää sarjoja tai leffoja peleistään. Yhtiö on aiemmin ilmoittanut tekevänsä elokuvan -pelisarjasta. Myös -pelisarja on saamassa oman elokuvansa. Vuonna 2010 ilmestyi -elokuva, joka perustuu saman nimiseen Ubisoftin peliin. Assassin's Creed -pelisarjaan perustuva elokuva sai ensi-iltansa vuonna 2016.