Nyt se on varmaa – Google Stadia ilmestyy marraskuun 19. päivä Kommentit pois päältä artikkelissa Nyt se on varmaa – Google Stadia ilmestyy marraskuun 19. päivä

Google Stadia

Googlen odotettu Stadia -pelipalvelu saapuu vihdoin marraskuun 19. päivä. Stadia -ohjaimen avulla voit pelata TV:n, läppärien ja Pixel -puhelimien kautta.

Stadia Founder's Edition myytiin loppuun Euroopassa ja sen tilalle saatiin Stadia Premiere Edition -paketti. Kyseiseen pakettiin kuuluu valkoinen ohjain, Chromecast Ultra -striimauslaite, kolme kuukautta Stadia Pro -tilausta sekä Bungien Destiny 2 paketti.

Chromecast Ultra tukee 4K Ultra HD- ja HDR-laadulla 60 fps:n grafiikoita sekä 5.1 surround ääntä. Stadia Pro -tilaus makssaa 9,99€/kk ja se mahdollistaa pääsyn ilmaispeleihin.

Stadia Premiere Editionin mukana tulee valkoinen ohjain ja Chromecast Ultra -striimauslaite
Stadia Premiere Editionin mukana tulee valkoinen ohjain ja Chromecast Ultra -striimauslaite

Odotettuja pelejä Stadialle ovat mm. , Grand Theft Auto II, sekä .

Voit ennakkotilata Stadia Premiere Editionin täältä 129,00€ hintaan.

Ilmainen räiskintäpeli XDefiant ilmestyy toukokuun lopulla Kommentit pois päältä artikkelissa Ilmainen räiskintäpeli XDefiant ilmestyy toukokuun lopulla

XDefiant

Ubisoft tuo 21. toukokuuta pelaajien käsiin uuden -nimisen räiskintäpelin. Pelin voi ladata ja pelata ilmaiseksi Ubisoft Connect -pelipalvelun kautta.

Esityskausilla eteenpäin

Alkuun XDefiant on pelattavissa kuuden viikon mittaisella esikaudella. Tämän jälkeen peli siirtyy ensimmäiseen neljään kauteen jakautuvaan pelivuodelle. Jokainen kausi tuo mukanaan uusia kenttiä, aseita ja battle pass -saavutusjärjestelmän, joka sisältää 90 eri tasoa. Battle pass -järjestelmästä voi ansaita kosmeettisia palkintoja hahmoille, kuten erilaisia asuja ja aseita.

Vauhdikas toimintaa ryhmätaistelussa

XDefiant tarjoaa vauhdikasta ammuntaa ryhmävetoisen moninpelin muodossa. Pelissä on aluksi viisi pelimuotoa, 14 pelikenttää, 24 asetta ja 44 viritysosaa. Pelaajat voivat valita viiden eri ryhmittymän välillä, jotka ovat kaikki tuttuja muista Ubisoft-peleistä. Jokaisella ryhmittymällä on omat erikoiskykynsä ja vahvuutensa.

Hahmojen varusteet ja taistelutyylit

Pelaajat valitsevat ennen taistelun alkamista oman ryhmittymänsä ja varustuksensa. Sama toistuu pelikentällä kaatuessa, jolloin pelaajahahmo palaa kentälle uutena sotilaana. Jokaisella ryhmittymällä on kaksi aktiivista kykyä, yksi passiivinen voimavara ja hitaasti latautuva erikoiskyky.

Hahmokohtaiset varusteet koostuvat pää- ja käsiaseesta sekä kranaatista. Aseita voi räätälöidä omien mieltymysten mukaan viritysosilla, jotka vaikuttavat esimerkiksi aseen vahinkoon, etäisyyteen ja tarkkuuteen.

Pelissä on kaksi pääasiallista pelimuotoa: areenaottelut ja lineaariset taistelut. Areenamaisia pelimuotoja ovat Domination, Occupy ja HotShot. Lineaarisissa taisteluissa pelaajat jaetaan hyökkääviin ja puolustaviin tahoihin. Zone Control -pelimuodossa puolustava taho yrittää suojata kentän viittä eri sektoria, kun taas hyökkäävä taho yrittää valloittaa ne. Escort-muodossa hyökkääjät suojaavat saattotehtävässä pakettia ja pyrkivät kuljettamaan sen kentän alusta kohdealueelle saakka.

XDefiant ilmestyy /S- ja -pelikonsoleille sekä :lle 21. toukokuuta. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Sega Dreamcastilla oli tärkeä, mutta näkymätön osa Grand Theft Auto III:n kehityksessä Kommentit pois päältä artikkelissa Sega Dreamcastilla oli tärkeä, mutta näkymätön osa Grand Theft Auto III:n kehityksessä

Sega Dreamcast

Ikonisella :lla, joka mullistutti avoimen maailman peligenren, saattaisi olla olematon olemassaolo ilman Dreamcastia. Millä tavoin oli tärkeä, vaikkakin näkymätön, osa pelin kehitystä?

Kaupungin teknologiademosta Godzillan raivoamiseen

Vuonna 1999, Space Station Silicon Valleyn julkaisun jälkeen tuleva -tiimi mietti seuraavaa projektiaan. Kun alkuperäinen -tiimi viimeisteli :ta 2D:nä, toinen ryhmä työsti peliä, josta myöhemmin tuli .

Samaan aikaan pieni ohjelmoijaryhmä, jota johti Leslie Benzies, oli rakentanut 3D-teknologiademon – kaupunkiympäristön, jossa kuhisi autoja. Tämä oli konsepti, jonka kanssa varsinainen GTA-tiimi oli kamppaillut.

Rockstar, joka halusi ylittää rajoja, oli jopa tutkinut Dreamcastin ominaisuuksia yhdessä Rockstar Toronton kanssa 3D-GTA-kokemusta varten, mutta tulokset eivät olleet ihanteelliset.

Haasteista huolimatta DMA:n pieni ryhmä päätti hyödyntää 3D-kaupunkiprototyyppiä ja tutkia kaupunkipelejä Dreamcastilla. Heidän alkuperäinen konsepti pyöri Godzilla-hahmon ympärillä, pelaajien ohjatessa jättiläishirviötä, joka aiheuttaa kaaosta.

Grand Theft Auto III

Unelmien mureneminen, legendan nousu

Valitettavasti tämä Godzilla-projekti ei koskaan toteutunut. Syyskuussa 1999 osti DMA:n, mikä johti merkittäviin muutoksiin, mukaan lukien uusi toimisto ja tiimien yhdistäminen. Silicon Valley- ja GTA II -tiimit yhdistettiin työskentelemään seuraavan Grand Theft Auto -pelin, Grand Theft Auto III:n, parissa.

GTA III:n kehitystä jatkettiin Dreamcastilla jonkin aikaa, vaikka tarkka aika ei ole vieläkään selvillä. Lähteet viittaavat muutamaan kuukauteen perushahmon kävelydemoon. Lopulta päädyttiin siirtymään :een Dreamcastin heikentyvien kaupallisten näkymien vuoksi.

Dreamcastin perintö

Vaikka Dreamcast-versiota GTA III:sta ei koskaan tullut, Dreamcastin vaikutus on kiistaton. Se tarjosi alustan 3D-kaupunkiprototyypille, joka synnytti alkuperäisen konseptin ja kokeilut.

Vaikka Dreamcast jäikin paitsi GTA III:sta, on hauskaa kuvitella, millainen pelistä olisi tullut Segan konsolilla. Riippumatta siitä, Dreamcastin panos pelilegendan synnyssä on kiehtova sivuhuomautus videopelien historiassa.

Lähde: Time Extension