NZXT julkaisi parannellut H5 -kotelot ja T120 -jäähdyttimet Kommentit pois päältä artikkelissa NZXT julkaisi parannellut H5 -kotelot ja T120 -jäähdyttimet

NZXT H5 Elite

-laitevalmistaja on julkaissut uudet ja parannellut H5 -sarjan kotelot sekä T120 -sarjan ilmajäähdyttimet.

H5 Flow ja H5 Elite

H5 -sarjan uudet H5 Flow ja H5 Elite -kotelot ovat jatkoa suositulle keskikokoiselle H510 ATX -kotelolle. Niissä on paremmat jäähdytysominaisuudet, kaapelien hallinta sekä H-sarjan tutut ominaisuudet.

Molempien koteloiden yläpaneeli on avattavissa ja siihen voi kiinnittää yhden 240mm:n jäähdyttimen tai kaksi 120 mm:n tuuletinta. Myös sivupaneelit ovat avattavissa ilman työkaluja.

H5 Flow on kotelosarjan perusversio, jossa on ilmanvaihto etu- ja yläpaneeleissa. Erikoisuutena kotelon alalaitaan sijoitettu tuuletin on asetettu kulmaan, joka parantaa ilmankiertoa. H5 Elite on käytännössä sama kotelo, jonka mukana tulee kaksi F140 RGB -tuuletinta sekä RGB -tuuletinohjain.

T120

T120 -sarjan ilmajäähdyttimissä on parannellut lämpöä siirtävät putket, jotka auttavat jäähdyttämään prosessoria tehokkaammin. T120 -jäähystä on saatavilla myös RGB-versio, joka on yhteensopiva CAM -sovelluksen kanssa.

H5 Flow ja H5 Elite kotelot tulevat saataville marraskuun lopulla ja hintaa niille kertyy 109,99 € ja 149,99 €. T120 ja T120 RGB -jäähdyttimet ilmestyvät myös marraskuussa ja maksavat 49,99 € sekä 54,99 €.

Kommentoi

Yhdet kuulokkeet kaikkeen – arviossa Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX Kommentit pois päältä artikkelissa Yhdet kuulokkeet kaikkeen – arviossa Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX

Turtle Beach 700 MAX

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX

7.5 / 10
Hyvää Yhteensopivuus yli laitevalmistajien rajojen
, akun kesto (keskimäärin 40 tuntia)
 sekä mikrofonin äänenlaatu (langattomaksi laitteeksi) yllättävän hyvä
. Huonoa 2.4Ghz yhteyden kantama on surkea
, ääni vuotaa melko pahasti
 sekä ei sovellu ihan kaikille "pääkopille". Isopäisimmille kavereille sopivuus voi olla todella tiukka.


Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX -kuulokkeet tulivat markkinoille alkukesästä 2022. Suomessa niiden hinnat liikkuvat, tätä kirjoittaessa, keskimäärin parissa sadassa eurossa. Mitä ihmettä siihen hintaan sitten saa?

Xboxille brändätyt kuulokkeet toimivat viimeisimpien boksi-sukupolvien lisäksi myös Playstationilla, Switchillä, Playstationeilla (4 ja 5) ja mobiilipuolen (iOS, Android) lisäksi myös tietokoneella (PC, Mac). Sen massiiviset 50mm elementit sisältävät 7.1 surround äänen ja tietenkin myös näkymättömiin taittuva mikrofonin.

On selvää, että kuulokkeiden premium-hintaa perustellaan sillä, että ne käyvät useamman valmistajan laitteille ja ne ovat niin ikään päivitys Turtle Beachin aikaisemmille tuotteille. Yhdet kuulokkeet hallitsemaan kaikkea! Luvattu, yli 40 tunnin akunkesto, on vaikuttava ja keskimäärin pitää myös paikkansa, joten laitetta ei tarvitse jatkuvasti pitää latauksessa.

Katso Stealth 700 Gen 2 MAX -unboxaus video

Äänenlaatu on konsolikäytössä ongelmatonta ja hyvää, mutta :n kanssa voi törmätä ongelmiin esimerkiksi volyymitasojen kanssa. Positiivista on ollut huomata, että mikrofonin äänenlaatu verkkopelien parissa on yksi langattomien laitteiden parhaimmistoa. Musiikkia kuunnellessa laitteen äänenlaatu ei mitenkään erikoinen tai massasta erottuva ole.

Noin 400 grammaiset kuulokkeet eivät päässä tunnu painavilta, mutta aluksi ne tuntuvat jopa epämukavan tiukoilta. Memory foam -pehmustetut kuulokkeet tosin mukautuvat melko nopeasti pelaajan päähän. Kuulokkeiden isoin ongelma on kuitenkin se, että ne eivät Välttämättä kaikkein isopäisimmille kavereille sovellu.

Toisena ongelmana on pakko mainita, että kuulokkeet vuotavat todella paljon jos pelaajalla on mikrofoni käytössä ja volyymi suhteellisen kovalla kuulokkeissa niin pelikaveri saattaa kuulla oman äänensä kaikuna.

Turtle Beachin omalla Audio Hub -mobiilisovelluksella voi kuulokkeita säätää lennosta ja säätää haluamansa toiminnon kuulokkeiden mode-nappulalle ja ylimääräiselle rullalle. Hieman oudosti Audio Hub -softan tietokoneversiolla ei voi muuta kuin päivittää kuulokkeiden ja langattomaan yhdistämiseen käytettävän donglen firmware-laiteohjelmiston.

Jokaisesta kuulokemikrofonista mitä markkinoilla löytyy aina ne hyvät ja huonot puolensa. Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX -kuulokkeet varmasti saavat kritiikkiä hintansa puolesta, sillä halvemmalla saa parempaa äänenlaatua, mutta ei laitesoveltuvuutta. Täysin langattomaksi ratkaisuksi pelaajalle, joka haluaa yhdistää laitteen nopeasti konsolista toiseen Turtle Beachit ovat mainio valinta.

Kommentoi

Symmetristä ja langatonta keveyttä – arvostelussa Roccatin Burst Pro Air -pelihiiri Kommentit pois päältä artikkelissa Symmetristä ja langatonta keveyttä – arvostelussa Roccatin Burst Pro Air -pelihiiri

Roccat Burst Pro Air

Roccat Burst Pro Air

8 / 10
Hyvää Symmetrinen ulkomuoto sopii monelle otteelle, mukana tuleva kaapeli erittäin laadukas, USB-dongle kulkee kätevästi hiiren mukana Huonoa Akkujen kesto välillä arvaamatonta, hiiren sivuilla voisi olla parempi grippi sekä DPI-valinta näppäin turhankin suuri.

Erityisesti pelaajien vaatimuksiin oheislaitteita valmistava Roccat on tuonut markkinoille langattoman version suositusta Burst Pro -pelihiirestä. Roccat Burst Pro Air tarjoilee langattomuuden lisäksi keveyttä, symmetrisen rakenteen, tarkemman sensorin sekä enemmän RGB-valoja.

Lankaversion kanssa Burst Pro Air jakaa myös symmetrisyyden, eli hiiren käyttö onnistuu sekä vasen, että oikea kätisiltä. Hiiren vasemmalta puolelta löytyy kaksi painiketta. Näiden lisäksi hiiressä on perinteisten vasemman, oikean ja keskinäppäimen lisäksi näppäin, josta hiiren tarkkuutta voi säätää lennosta. Päänäppäimissä on käytössä Roccatin omat optiset Titan Switch -kytkimet, joille luvataan toimivan ainakin 100 miljoonan klikin verran.

Sensori on puolestaan sama Roccatin oma Owl-Eye, joka löytyy myös Burst Pro -hiirestä. Mutta tämän 16 000 dpi:n sijaan Airissa tarkkuus on nostettu 19 000 dpi:hin. Hiiressä on myös säädettävä nostokorkeuden tunnistus. Burst Pro Airin kiihtyvyydeksi on ilmoitettu 50 grammaa ja seurantanopeudeksi 400 IPS (tuumaa sekuntia kohden).

Yhteys laitteeseen hoidetaan 2.4GHz langattoman yhteyden avulla, Bluetooth 5.2 yhteyden tai USB-C -johdon avulla. Näistä ensimmäisen yhteyden mahdollistaa erillinen USB-dongle, joka kulkee kätevästi mukana hiiren sisään kiinnitettynä. Langattoman ja Bluetooth yhteyttä voi vaihtaa helposti hiiren pohjassa olevan kytkimen avulla. Mukana tuleva Phantom Flex -kaapeli on puolestaan erityisen kevyt ja mahdollistaa lähes langattoman pelaamisen tunnon, ilman pelkoa akun loppumisesta. Akun kestoksi luvataan noin 100 tuntia, mutta testikäytössä akku tyhjeni vaihtelevasti ennenaikojaan.

Painoa hiirelle kertyy 81 grammaa, joka ei ole sieltä aivan kevyimmästä päästä, mutta kuitenkin erittäin riittävän kevyt langattomaksi hiireksi. Verraten Burst Pro -lankaversio painaa 68 grammaa. Pinta on Roccatin omaa hunajakennomaista Bionic Shell -materiaalia, joka on veden- ja pölynpitävää. Hiiren sisältä löytyy neljä RGB -aluetta, jotka on säädettävissä ja synkronoitavissa Roccatin oman AIMO sovelluksen avulla.

Burst Pro Air on myös yhteensopiva Nvidian Reflex -teknologian kanssa ja mahdollistaa yhdessä 30-sarjan näytönohjaimien sekä G-Sync yhteensopivan näytön kanssa alle 25 ms:n vasteajan. Reflex -teknologiassa yhteensopiva näyttö mittaa hiiren klikkauksista ja näytöllä tapahtuvien pikselien muutoksista latenssin.

Burst Pro Air on kategoriassaan kevyiden langattomien pelihiirien varteenotettava ja laadukas vaihtoehto. Pohjassa oleva yhteyskytkin mahdollistaa helpon käytön useammallakin laitteella. Erityisen hiirestä tekee se, että se sopii keskikokoiselle kädelle jopa kaikilla kolmelle otteella: kämmen-, pihti tai sormenpääotteella. Kätevyyttä lisää myös hiireen tallentuvat asetukset, joten erillistä sovellusta ei tarvitse asentaa jokaiselle laitteelle erikseen.

Kommentoi