Oculus Quest 2 VR-lasit ovat entistä tehokkaammat ja edullisemmat Kommentit pois päältä artikkelissa Oculus Quest 2 VR-lasit ovat entistä tehokkaammat ja edullisemmat

Oculus Quest 2

Uutisoimme alkuviikosta kuinka julkaisi ”vahingossa” uudet -lasit. Nyt laseista on saatu virallista tietoa ja ne ovat aiempaa versioita tehokkaammat, mutta myös edullisemmat.

Quest 2 sisuksissa myllertää Qualcomm Snapdragon XR2 -prosesssori ja muistia on 6GB. Pikseleitä on puolestaan 50% enemmän kuin edeltävissä laseissa eli 1832 x 1920 per silmä. Myös lasien ohjaimia ja akunkestoa on paranneltu.

Uudet lasit ovat myös takaisinpäin yhteensopivia pelien osalta, joten voit pelata pelejä sekä Rift -pelejä erillisen Oculus Link -kaapelin avulla.

Oculus Quest 2 -lasit ovat parhaillaan ennakkotilattavissa ja 64 GB:n malli maksaa 349 euroa ja 256 GB puolestaan 449 euroa.

Kommentoi

Facebook lähteen mukaan pilvipelipalvelukisaan Kommentit pois päältä artikkelissa Facebook lähteen mukaan pilvipelipalvelukisaan

Facebook Gaming

on ilmoittanut lähtevänsä haastamaan pilvipelialustat kuten Google Stadia, Amazon Luna, Microsoft xCloud ja Playstation Now.

Facebook Gaming on yrityksen vastine näille ja aikoo starttaa tulevien viikkojen aikana julkiset betatestaukset viiden ilmaispelin voimin.

Peleinä ovat Asphalt 9: Legends, PGA Tour: Golf Shootout, Solitaire: Arthur’s Tale, Mobile Legends: Adventure ja WWE Supercard. Tulevien viikkojen aikana palveluun saadaan myös Dirt Bike Unchained -peli. Kaikki pelit ovat mobiilipelejä, jotka toimivat Facebookissa sekä mobiililaitteilla, että selaimessa.

Applen iOS -laitteilla palvelu ei kuitenkaan tule vielä toistaiseksi toimimaan Applen pilvipelipalvelu sääntöjen vuoksi. Parhaillaan Apple taistelee Riot Gamesin kanssa Fortnite -pelin olemassaolosta iOS -alustalla.

Facebook Gaming tulee eroamaan kilpailijoistaan yleisöllä. Isojen AAA-pelien kuten Call of Duty -sarjan sijaan se suuntaa palvelunsa enemmän Candy Crush ja FarmVille -faneille ainakin toistaiseksi. Nähtäväksi jää laajentaako Facebook myöhemmin palvelunsa sisältöä.

Facebook Gaming beta-kokeilu starttaa ensin Yhdysvalloissa.

Kommentoi

VR kauhuselviytymispeli Solicitude Wake-Up sai demon Oculus Questille Kommentit pois päältä artikkelissa VR kauhuselviytymispeli Solicitude Wake-Up sai demon Oculus Questille

Solicitude Wake-Up

Kotimainen kauhuselviytymispeli Solicitude Wake-Up on saanut demoversion ja Quest 2 -laseille Sidequest -palvelussa. Pelin lopullinen versio ilmestyy Halloweenina lokakuun 31. päivä.

Pelissä pelaaja herää hylätyltä vaikuttavassa tutkimuslaitoksessa operointipöydältä ilman muistikuvia miten sinne päätyi. Alkaessaan edetä, pelaaja alkaa kuulemaan erilaisia häiritseviä ääniä ympäri laitosta ja kohtaa kaikenlaisia hyvin häiritseviä asioita. Pelaajan ainoa apu matkalla on oma selviytymisvaisto ja taskulamppu.

Peli yrittää kopioda kaikissa toiminnoissaan oikeaa todellisuutta mahdollisimman lähelle, eli esimerkiksi lähes kaikki esineet on poimittavissa ja siirrettävissä. Taskulamppua täytyy oikeasti pitää jatkuvasti kädessä ja siihen täytyy kerätä ja vaihtaa paristoja. Ympäri kenttää löytyy muistivihkoja, joissa on vihjeitä etenemistä varten.

Pelin demoversion voi ladata parhaillaan Quest ja Quest2 -laitteille Sidequest -palvelusta. Pelin Steam -demoversio julkaistaan ensiviikolla ja täysversio marraskuun 5. päivä, sekä se saapuu myös myöhemmin Oculus Go ja Rift -laseille.

Kommentoi