OpenAI Julkisti Operator-tekoälyagentin, joka voi käyttää jopa tietokonettasi Kommentit pois päältä artikkelissa OpenAI Julkisti Operator-tekoälyagentin, joka voi käyttää jopa tietokonettasi

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

OpenAI on julkaissut tutkimusversion -nimisestä web-automaatiotyökalusta, joka voi hallita tietokonetta visuaalisen käyttöliittymän kautta. Uusi (CUA) - pystyy näkemään näytön sisällön ja suorittamaan tehtäviä kuten ihminen – hiirellä klikkaamalla ja näppäimistöllä kirjoittamalla.

Palvelu on tällä hetkellä saatavilla 200 dollarin kuukausihintaisille -tilaajille. aikoo laajentaa palvelun myöhemmin muille käyttäjätasoille ja kehittäjille.

Operator suoriutui sisäisissä testeissä vaihtelevasti: 87 prosentin menestyksellä verkkovierailuissa, mutta vain 38 prosentin tarkkuudella käyttöjärjestelmätehtävissä. Yhtiö myöntää teknologian olevan vielä kehitysvaiheessa ja pyrkii parantamaan sen luotettavuutta käyttäjäpalautteen avulla.

Tietoturva ja yksityisyys ovat keskeisiä huolenaiheita. OpenAI on implementoinut useita suojatoimia, kuten käyttäjän vahvistuksen sensitiivisille toiminnoille ja rajoitukset sivustojen selailulle.

Applen toimitusjohtaja kehuu DeepSeekin tekoälymalleja – avoimet kysymykset varjostavat yhtiön tekoälystrategiaa Kommentit pois päältä artikkelissa Applen toimitusjohtaja kehuu DeepSeekin tekoälymalleja – avoimet kysymykset varjostavat yhtiön tekoälystrategiaa

Applen toimitusjohtaja Tim Cook kommentoi torstaisessa tulosjulkistuksessa DeepSeekin tekoälymallien merkitystä yhtiölle. Analyytikkojen kysyessä Applen tekoälysuunnitelmista Cook totesi mallien edustavan ”tehokkuutta edistävää innovaatiota”.

”Yleisesti ottaen uskon, että tehokkuutta edistävä innovaatio on hyvä asia. Ja sitä tässä mallissa nähdään”, Cook vastasi kysymykseen DeepSeekin tekoälymallien vaikutuksesta Applen katteisiin.

Cook painotti Applen hyödyntävän hybridimallia tekoälyratkaisuissaan. Yksinkertaisemmat tehtävät suoritetaan paikallisesti laitteiden omilla piireillä ja tekoälymalleilla, kun taas monimutkaisemmat toiminnot toteutetaan pilvessä yhteistyökumppaneiden mallien avulla.

Kumppanuudet ja haasteet

Tällä hetkellä Applella on vain yksi tekoälykumppanuus: :n kanssa solmittu yhteistyö, joka mahdollistaa :n käytön iPhone-käyttäjien monimutkaisten kysymysten käsittelyyn yksityisessä pilvessä.

OpenAI väitti tällä viikolla löytäneensä todisteita siitä, että olisi käyttänyt OpenAI:n malleja omien malliensa kouluttamiseen niin kutsutun tislausmenetelmän avulla. Jos väite pitää paikkansa, toiminta rikkoisi OpenAI:n käyttöehtoja ja kyseenalaistaisi DeepSeekin saavutukset.

Tämä ei kuitenkaan estänyt Cookia kehumasta DeepSeekiä. on myös ilmaissut, ettei sen kumppanuus OpenAI:n kanssa ole yksinoikeudellinen, ja yhtiö saattaa tulevaisuudessa integroida iPhoneen muidenkin yritysten, kuten Googlen Geminin tai Anthropicin Clauden, tekoälymalleja. Cook ei kuitenkaan viitannut mahdolliseen yhteistyöhön DeepSeekin kanssa.

Teknisiä epäselvyyksiä ja myynnin haasteita

OpenAI:n tekemien syytösten lisäksi useat teknologia-analyytikot ovat esittäneet, että DeepSeekin tekoälymallien koulutukseen olisi käytetty huomattavasti enemmän grafiikkaprosessoreita ja laskentatehoa kuin yhtiö on ilmoittanut. Tämä tarkoittaisi, etteivät DeepSeekin mallit olisi niin tehokkaita kuin on oletettu. Siitä huolimatta kiinalainen tekoälylaboratorio myy pääsyä malleihinsa huomattavasti edullisemmin kuin amerikkalaiset kilpailijansa.

Sijoittajat tiedustelivat Cookilta myös Apple Intelligence -tekoälyominaisuuksien menestyksestä. Vaiheittainen julkaisu ei näytä tuoneen odotettua piristystä iPhone-myyntiin, joka itse asiassa laski hieman viime vuoden vastaavaan neljännekseen verrattuna. Cook pyrki esittämään laskun myönteisemmässä valossa toteamalla myynnin olleen vahvempaa alueilla, joilla Apple Intelligence oli käytössä.

Apple on kohdannut myös muita haasteita tekoälyominaisuuksiensa kanssa. Yhtiö keskeytti tässä kuussa uutisartikkeleiden tekoälytiivistelmien tarjoamisen harhaanjohtavien otsikoiden vuoksi. Eräässä tapauksessa Apple Intelligence hallusinoi ja muutti BBC:n uutisotsikkoa virheellisesti väittäen UnitedHealthcaren toimitusjohtajan Brian Thompsonin murhasta syytetyn Luigi Mangionen ampuneen itsensä, mikä ei pitänyt paikkaansa.

Yhdysvaltain tekijänoikeustoimisto: Tekoälyavusteiset työt voivat saada tekijänoikeussuojan riittävällä inhimillisellä luovuudella Kommentit pois päältä artikkelissa Yhdysvaltain tekijänoikeustoimisto: Tekoälyavusteiset työt voivat saada tekijänoikeussuojan riittävällä inhimillisellä luovuudella

Yhdysvaltain tekijänoikeustoimisto on julkaissut uuden raportin, jonka mukaan taiteilijat voivat saada tekijänoikeussuojan tekoälyn avulla luoduille teoksille, mikäli niissä on havaittavissa riittävästi inhimillistä luovuutta. Tämä linjaus voi merkittävästi selkeyttää tekoälytyökalujen käyttöä Hollywoodissa, musiikkiteollisuudessa ja muilla luovilla aloilla.

Kongressin kirjastossa toimiva tekijänoikeustoimisto käsittelee vuosittain noin puoli miljoonaa tekijänoikeushakemusta. Viime aikoina yhä useampi hakemus on koskenut tekoälyn avulla tuotettuja teoksia.

Tekijänoikeustoimiston johtaja korostaa, että viraston lähestymistapa perustuu inhimillisen luovuuden keskeiseen rooliin. ”Kun tämä luovuus ilmenee tekoälyjärjestelmien käytön kautta, se nauttii edelleen tekijänoikeussuojaa,” Perlmutter toteaa.

Tekoälyavusteinen teos voi saada tekijänoikeussuojan, jos taiteilijan kädenjälki on selvästi havaittavissa. Myös tekoälyn tuottaman sisällön luova muokkaaminen tai järjestely voi oikeuttaa tekijänoikeussuojaan.

Raportti selventää kuitenkin, että pelkästään koneen tuottama sisältö ei saa tekijänoikeussuojaa. Pelkkä tekstikehotteen antaminen chatbotille tai kuvageneraattorille ei riitä tekijänoikeuden saamiseen.

Raportti ei ota kantaa kiistanalaiseen kysymykseen tekijänoikeudella suojattujen teosten käytöstä tekoälyjärjestelmien kouluttamisessa ilman lupaa tai korvausta. Useat taiteilijat, kirjailijat ja uutisorganisaatiot ovat haastaneet -yrityksiä oikeuteen tekijänoikeusloukkauksista. Tekijänoikeustoimisto valmistelee erillistä raporttia näistä kysymyksistä.