”Palmujen alla mun hyvä olla on” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 2 Kommentit pois päältä artikkelissa ”Palmujen alla mun hyvä olla on” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 2

on Errori.netin toinen uusi artikkelisarja, jossa toimittajamme poimii joka viikko kasaan kourallisen jollain tapaa hänen omaa elämäänsä mullistaneita pelisävellyksiä. Kappaleet ovat voineet riemastuttaa, vihastuttaa tai aiheuttaa monia muita vahvoja reaktioita, mutta ennen kaikkea, ne ovat jääneet elämään ikuisina korvamatoina omaan sisimpäänsä. Ne soivat kuin päättymättömältä kasetilta, joka ei koskaan mene solmuun.

Toisen artikkelisarjan valinnat pienten nippelitietojen kera voit katsastaa tästä alta:

DuckTales – The Moon Theme

”The Moon Theme” on Hiroshige Tonomuran säveltämä kappale ikivihreään -videopeliin vuonna 1989. Tonomura on japanilainen säveltäjä, joka on toiminut Capcomin ja Taiton palveluksessa, mutta valitettavasti kovinkaan tunnetusta tekijästä ei tässäkään tapauksessa puhuta. Melkoisen hitin hän silti on onnistunut säveltämään, sillä vielä vuosikymmeniäkin myöhemmin The Moon Theme tunnustetaan yhdeksi kaikkien aikojen pelimelodioista. Kulttimainetta sillä löytyy siis vaikka muille jakaa!

Full Throttle (Intro)

on yksi niistä peliteoksista, jonka intro on yksi kaikkien aikojen päheimmistä, kuten nuoriso tapaa sanoa. Kiitoksena siitä kuuluu myös erittäin rokkaavan musiikin, jonka taustalla häärii jenkkiläinen jo vuonna 1999 toimintansa lopettanut rockpumppu Gone Jackals. Yhtyeen vuonna 1995 julkaistu ”Bone To Pick”-albumi onkin tuotettu yhteistyössä LucasArtsin kanssa nimenomaan Full Throttlea silmällä pitäen ja täten siitä tulikin kyseisen yhteistyön vuoksi yhtyeen menestyneimmistä albumeista, joka sai kuuluvuutta ensimmäistä kertaa sitten myös rajojen ulkopuolellekin.

Grand Theft Auto – Vice City Theme

Allekirjoittaneella on hyvin lämpimät suhteet kaikkeen 80-lukuiseen teemaan. Täten täytyy myös tunnustaa, että -sarjan ehdoton suosikkini on . Viimeisenä nostatuksena viikon artikkeliosiossa tahdonkin tuoda esille kyseisen pelin introna toimivan ”Theme From Vice Cityn”. Kappaleen on säveltänyt silloinen Rockstarin hovimuusikkona tunnettu Lex Horton. Onnistunut kiteytys useastakin kasariteemaisesta tunnarista saa hymyn huulilla ja sielun irtaantumaan kohti lämpimiä Miami Beachin rantoja. Mikäs siinä sitten palmujen alla köllötellessä, sillä palmujen alla mun hyvä olla on.

Teksti: Jaakko Nygård

Zeldan alkuperäinen ääniraita nyt kuunneltavissa Nintendo Music -sovelluksessa Kommentit pois päältä artikkelissa Zeldan alkuperäinen ääniraita nyt kuunneltavissa Nintendo Music -sovelluksessa

Nostalgiaa -ajan hengessä! Music -mobiilisovellus sai tällä viikolla päivityksen, joka varmasti lämmittää pitkäaikaisten -fanien sydäntä. Sovellukseen on nimittäin lisätty alkuperäisen (NES, 1986) -pelin virallinen ääniraita.

Mukana on 12 klassikkokappaletta, yhteiskestoltaan noin yhdeksän minuuttia. Näihin sisältyvät muun muassa ikoninen Title Theme, seikkailuntäyteinen Overworld Theme sekä dramaattinen Ganon is Defeated -sävelmä.

Tässä koko NES-soundtrack:

  • Title Theme
  • Overworld Theme
  • Puzzle Solved
  • Important Item Acquired
  • Underworld Theme
  • Got a Triforce Fragment
  • Recorder Melody
  • Game Over
  • Death Mountain Theme
  • Ganon is Defeated
  • Zelda is Saved
  • Ending Theme

Lisäksi mukaan on lisätty myös Famicom Disk System -versio Zeldan musiikeista. Ne ovat lähes identtisiä NES-versioiden kanssa, mutta sisältävät pieniä eroavaisuuksia ääniefekteissä ja sävyissä. Tämä kokoelma kestää noin 10 minuuttia.

Tämä julkaisu seuraa viime viikon -päivitystä, jossa saatiin huimat 73 kappaletta mukaan sovellukseen.

on mobiilisovellus, jonka kautta voi kuunnella valikoituja Nintendo-klassikoiden musiikkeja missä ja milloin vain – täydellinen kumppani kaikille pelimusiikin ystäville.

Amerikan meininkiä! – Joka seitsemäs pohjoisamerikkalainen pelaa yhä vanhoja pelikonsoleita Kommentit pois päältä artikkelissa Amerikan meininkiä! – Joka seitsemäs pohjoisamerikkalainen pelaa yhä vanhoja pelikonsoleita

Kuluttajatutkimusyhtiö Consumer Reportsin uusi tutkimus paljastaa yllättävän tiedon: 14 prosenttia pohjoisamerikkalaisista pelaa edelleen aktiivisesti ennen vuotta 2000 julkaistuja pelikonsoleita.

Vaikka retropelejä voi nykyään pelata monella tavalla, kuten digitaalisesti Switchillä ja PS5:llä tai Evercaden kaltaisilla uusilla retrokonsoleilla, monet pelaajat suosivat yhä alkuperäisiä laitteita. Näihin kuuluvat muun muassa , , , Genesis, N64, Dreamcast ja .

Tutkimus paljasti myös muita kiinnostavia tietoja vanhan teknologian käytöstä: 15 prosenttia amerikkalaisista on kuunnellut musiikkia C-kaseteilta ja katsonut VHS-elokuvia viimeisen vuoden aikana. LaserDisc-elokuvia katsoo vain kolme prosenttia.

Yllättäen 11 prosenttia amerikkalaisista kotitalouksista käyttää edelleen faksilaitetta, mikä kertoo vanhan teknologian sitkeästä asemasta modernin rinnalla.