”Parasta haluavalle” – arvostelussa Xbox Wireless Elite Series 2 -peliohjain Kommentit pois päältä artikkelissa ”Parasta haluavalle” – arvostelussa Xbox Wireless Elite Series 2 -peliohjain

Langaton Xbox Elite Series 2 Ohjain

Langaton Xbox Elite Series 2

8.5 / 10
Hyvää Muokattavuus, työkaluttomuus, latauskotelo, punottu USB-C kaapeli, langattomuus, näppäimien uudelleenmäärittely mahdollisuus, vakiota parempi värinämoottori Huonoa Mukavuus, hinta, akkua ei ole vaihdettava Lyhyesti Langaton Xbox Elite Series 2 on ohjain heille joille vakio-ohjain ei riitä. Ohjaimen mukana tulevassa kantokotelossa on paikka lataustelakalle ja tilaa vaihto-osille, joihin lukeutuu muutama erimuotoinen tatti. Ohjaimen toimintaa voidaan muokata myös ohjelmallisesti. Ergonomian puolesta ohjain ei vakuuta. Se on kuitenkin monipuolisempi version vakio-ohjaimesta ja se voi yksinään riittää ostopäätökseen.

Xbox  - on monipuolinen ja yksilöllistettävä ohjain, joka on suunniteltu pelaajille, jotka haluavat parempaa tarkkuutta ja hallintaa pelikokemuksessaan.

Elite Series 2 -ohjainta voi räätälöidä omaan pelityyliin sopivaksi vaihtuvilla ohjainsauvoilla ja paddle-painikkeilla. Siihen voi tallentaa kolme mukautettua profiilia ja yhden oletusprofiilin, ja profiilia voi vaihtaa lennossa. Ohjain toimii Xbox Onella ja windows 10 -laitteilla langattomasti, Bluetoothin tai USB-C-kaapelin avulla. Akku kestää jopa 40 tuntia ja sen voi ladata kantokotelossa olevan USB-C-kaapelin ja lataustelakan avulla.

Pakkaus ja mukana tulleet härpäkkeet

Ohjain toimitetaan tiiviisti paketoituna kokonaisuutena, jossa ei ole pahemmin hukattu tilaa. Langattoman Xbox Elite Series 2 ohjaimen lisäksi myyntipakkauksessa on

 • Ohjainsauvojen säätötyökalu
 • Lataustelakka ja usb-c kaapeli
 • 4 paddle-painiketta: keskikokoinen (2), pieni (2)
 • Lisäpeukalosauvat: perinteinen (2), kupoli (1), korkea (1)
 • Vaihdettava suuntaohjain

Nämä on paketoituna kantokoteloon jossa on niiden säilytykseen tarkoitetut hahlot, joissa osat pysyvät jämäkästi kiinni. Kiinnityksissä käytetään runsaasti hyödyksi magneetteja, mikä on hyväksi käyttökokemukselle. Tosin lataustelakan kiinnittyminen ohjaimeen on hieman liian jämäkkä ja jos telakka ei ole kiinni kotelossa, niin se jää helposti kiinni ohjaimeen sitä nostettaessa. Mukana ei ole langatonta mötikkää, jolla ohjaimen saisi yhdistettyä tietokoneeseen vaan se pitää ostaa erikseen. Jos pc:ssä ei ole Bluetooth mahdollisuutta ja kukkaroa kirpaisee jo valmiiksi, niin on käytettävä johtoa. Muiden käyttäjien mukaan langaton Xbox-sovitin on yhteensopiva Elite Series 2:sen kanssa.

Alta voit katsoa videon mitä ohjaimen unboxaus laatikosta paljastikaan:

Ominaisuudet

Ohjain painaa noin 345g, mikä tekee siitä hieman painavamman kuin konsolin mukana tullut vakio-ohjain. Verrattuna vakio-ohjaimeen, uudessa Elite sarjan ohjaimessa on neljä paddle-painiketta. Ne sijaitsevat ohjaimen alapuolella ja niitä käytetään oletuksena toissijaisina ABXY-nappeina. Ohjaimen painikkeiden toimintoja voidaan muokata halutuksi, kuten voisi olettaa. Säätömahdollisuuden ulottuvat painikkeiden toimintojen muuttamisesta liipasimen ja tattien liikkeen muokkaukseen asti. Muutokset tallennetaan profiileiksi ja ohjaimeen voidaan tallentaa paikallisesti kolme profiilia. Näiden profiilien välillä voidaan liikkua napin painalluksella. Säätömahdollisuudet eivät jää vain sovellustason ominaisuudeksi vaan ohjaimessa voidaan rajoittaa liipasimen liikerataa mekaanisesti, vaihtaa tattia tai ristipainiketta sekä poistaa alla olevat paddle-siivet. Sen lisäksi peukalosauvojen jäykkyyttä voidaan säätää mukana toimitettavalla työkalulla. Jäykimmilleen säädettynä peukalosauvan tuntuma on jo hieman raskas mutta sauva kuitenkin liikkuu työnnettäessä tasaisesti. Varsin ihmeellisesti vasemman tatin saa huomattavasti jäykemmäksi kuin oikean. Vaihto-osat kiinnittyvät ohjaimeen napakalla magneetilla. Osia on miellyttävä vaihtaa ja ne antavatkin laadukkaan vaikutelman. Jos mukana tulleet vaihdettavat osat pääsevät hukkumaan, voidaan niitä ostaa erikseen.

Käyttökokemukset

Kädessä ohjain tuntuu tukevalta. Tällä on kuitenkin varjopuolensa, akkua ei voi vaihtaa kuten vakio-ohjaimessa. Akunkeston luvataan olevan 40 tuntia, joten tämän ei pitäisi olla ongelma kunhan akku säilyttää toimintakykynsä. Paddle-painikkeet istuvat luonnollisesti sormien alle vaikka ne ovatkin helposti tiellä ohjainta käsitellessä pelaamisen ulkopuolella. Kuitenkin niiden käyttäminen pelin aikana oli vaikeaa ja pidemmän päälle käsiä rasittavaa, hetken pelituokion jälkeen kättä alkoi jo särkemään. Kovin ergonomiseksi en voi ohjainta väittää. Ohjaimen painikkeiden toimintoja voi muokata haluamakseen. Painikkeiden vaihtamisen lisäksi voidaan asettaa nappeihin eri toimintoja kuten äänenvoimakkuuden säätämistä. Painike voi toimia vaihtopainikkeena, jolloin se toimii kuten perinteisen näppäimistön shift. Painikkeille voidaan asettaa vaihtoehtoinen toiminto, kun sitä painetaan vaihtopainikkeen ollessa painettuna. Esimerkiksi kuvakaappauksen ottamisen voi laittaa oikeaa hartiapainikkeeseen, kun X on painettuna pohjaan. Käytännön hyötyä en pahemmin tälle ominaisuudelle keksinyt mutta vastaavaa muokattavuutta arvostan todella suuresti ohjelmoitavien näppäimistöjen kanssa. Täten uskon että tästä ominaisuudesta on jollekin hyötyä.

Harmillisesti ohjaimen tatille ei voi asettaa minkäänlaista kulmalukkoa tai vastaavaa, joka auttaisi kameran liikuttamisessa tasaisesti. Oli liian helppo valuttaa kameraa hieman alas- tai ylöspäin kun olisi vain tarkoitus kääntyä vasemmalle. Muuten ohjaimessa ei ole pahemmin moitittavaa. Komennot menivät perille ongelmitta enkä havainnot mitään viiveitä. Ohjaimessa ei ollut havaittavaa driftausta tai muuta ongelmaa. Sormenjälkiä ei heti jäänyt ohjaimen pintaan arvostelun aikana. Sen lisäksi siinä oleva värinämoottori tuntuu voimakkaammalta kuin vakio-ohjaimessa. Ja hei, onhan ohjaimessa rgb-valaistus, sillä ohjaimen Xbox-logon väriä voi vaihtaa.

Yhteenveto

Langattoman Xbox Elite Series 2 ohjaimen ja lisävarusteiden hinta on virallisesti 199.99€ (Pelkkä ohjain 135€) Microsoft kaupassa, mutta sitä voi saada edullisemmin muista liikkeistä. Kirjoitushetkellä halvin hinta liikkui jossain 150, – 160 euron tuntumassa. Kurkkaa ajankohtaiset hintatiedot vaikka hinta.fi:stä. Ohjaimen käyttömukavuus pohjan paddle-painikkeilla ei ollut yhteensopiva arvostelijan kanssa, onneksi ne saakin poistettua ilman työkaluja. Kuitenkin vakio-ohjaimen omistajalle voi olla hyötyä Elite Series 2:sen vaihdettavista osista ja mahdollisuudesta säätää liipasin-kytkimien liikerataa. Mukana tuleva kantokassa on laadukkaan oloinen ja sopinee varsinkin ohjaimen kuljettamiseen repussa tai kassissa. Tätä kannattaa harkita, jos arvostaa muokattavuutta ja laadukasta tuntumaa tai haluaa muuten vain parasta.

Kommentoi

Mobiilipeliohjain Backbone toi PlayStation-mallinsa Android -laitteille Kommentit pois päältä artikkelissa Mobiilipeliohjain Backbone toi PlayStation-mallinsa Android -laitteille

Backbone One - PlayStation Edition

Mobiilipeliohjain on nyt saatavilla myös -versiona -laitteille. Voit katsoa esittelyvideon alta.

Tämä uusi laite on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä PlayStationin kanssa, ja se sisältää monia PS5-konsolin langattoman DualSense-ohjaimen muotoilun piirteitä, kuten klassiset painikkeet ja kuvakkeet. PS Remote Play -sovellus tunnistaa tämän tuotteen yksiselitteisesti DualSense-ohjaimeksi, minkä ansiosta pelaajat voivat pelata suosikki PlayStation 4- ja PlayStation 5-pelejään Android-laitteellaan mistä tahansa.

Kun pelaajalla on laajakaistainternet ja PS5- tai PS4-konsoli, hän voi liittää Android-laitteensa Backbone Oneen ja aloittaa konsolipelien pelaamisen PlayStation Remote Play -sovelluksen kautta. Pelaajat voivat lukita pelinsä vaakatilaan ja päästä helposti PlayStation-sovellukseen kaksoisnapauttamalla Backbone One -ohjaimensa Options-painiketta.

Backbone on luonut ennennäkemättömän ekosysteemin, jossa lähes kaikki pelisisältö ja -palvelut ovat saatavilla yhdessä paikassa – puhelimessasi. Sen perusti 24-vuotias Maneet Khaira työskennellessään Googlen pelipuolella.

Backbonen ohjelmisto ja laitteet tekevät pilvipelien suoratoistosta ja myös tavallisesta mobiilipelaamisesta vaivatonta ja helppoa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan puhelin kytketään Backbone One -laitteeseen ja App Storen ja Apple Arcaden mobiilipelit, pilvipelipalveluiden suoratoistot, kuten Game Pass ja Nvidia Geforce Now ovat saatavilla. Voit myös pelata Xbox Series X ja S-, PlayStation 5- ja Steam-pelejä missä tahansa etäpelaamisen kautta.

”Backbonen perustamisella oli yksi todellinen tavoite: parantaa pelikokemusta kaikille ja kaikkialla. Aivan kuten Sonos ja Roku ovat tehneet musiikin ja television suoratoistolle, Backbone yhdistää kaikki pelien suoratoistopalvelut ja keskeiset pelikokemukset mobiililaitteissa.”

sanoo Backbonen perustaja ja toimitusjohtaja Maneet Khaira

Backbone on saanut rahoitusta lukuisilta sisällöntuottajilta, kuten MrBeastilta, 100 Thievesin perustajalta Nadeshotilta, Prestonelta, Kwebbelkopilta ja Typical Gamerilta. Sitä tukevat myös Night Media ja Ashton Kutcherin Sound Ventures.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Pelaa mitä tahansa mobiilipeliä, joka tukee ohjaimia
 • Kokoontaitettava ja kompakti muotoilu
 • Matalan viiveen yhteys
 • 3,5 mm:n kuulokeliitäntä
 • Läpivientilataus
 • Backbone One -sovellus :lle ja Androidille
 • Peliklippien ja kuvankaappausten tallentaminen

Backbone One -ohjaimet ovat ostettavissa 119,99 euron hintaan mm. Proshop.fi ja Coolshop.fi -verkkokaupoista. Uusille tilaajille jokainen Backbone One -ostos sisältää ilmaisen Backbone+ -kokeilutilauksen ja useita lisäetuja, kuten 1 kuukauden Xbox Game Pass Ultimate -jäsenyyden.

Kommentoi

Tubettajien ylistämä mobiilipeliohjain Backbone on nyt saatavilla Suomessa Kommentit pois päältä artikkelissa Tubettajien ylistämä mobiilipeliohjain Backbone on nyt saatavilla Suomessa

Backbone

Mobiilipeliohjain on saapunut saatavilla myös Suomessa. Alunperin vuonna 2021 -laitteille lanseerattu laite on saapunut sittemmin myös -laitteille ja on saatavilla myös erityisinä ja -versioina.

Backbone on luonut ennennäkemättömän ekosysteemin, jossa lähes kaikki pelisisältö ja -palvelut ovat saatavilla yhdessä paikassa – puhelimessasi. Sen perusti 24-vuotias Maneet Khaira työskennellessään Googlen pelipuolella.

Backbonen ohjelmisto ja laitteet tekevät pilvipelien suoratoistosta ja myös tavallisesta mobiilipelaamisesta vaivatonta ja helppoa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan puhelin kytketään Backbone One -laitteeseen ja App Storen ja Apple Arcaden mobiilipelit, pilvipelipalveluiden suoratoistot, kuten Xbox Game Pass ja Nvidia Geforce Now ovat saatavilla. Voit myös pelata Xbox Series X ja S-, PlayStation 5- ja Steam-pelejä missä tahansa etäpelaamisen kautta.

”Backbonen perustamisella oli yksi todellinen tavoite: parantaa pelikokemusta kaikille ja kaikkialla. Aivan kuten Sonos ja Roku ovat tehneet musiikin ja television suoratoistolle, Backbone yhdistää kaikki pelien suoratoistopalvelut ja keskeiset pelikokemukset mobiililaitteissa.”

sanoo Backbonen perustaja ja toimitusjohtaja Maneet Khaira

Backbone on saanut rahoitusta lukuisilta sisällöntuottajilta, kuten MrBeastilta, 100 Thievesin perustajalta Nadeshotilta, Prestonelta, Kwebbelkopilta ja Typical Gamerilta. Sitä tukevat myös Night Media ja Ashton Kutcherin Sound Ventures.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Pelaa mitä tahansa mobiilipeliä, joka tukee ohjaimia
 • Kokoontaitettava ja kompakti muotoilu
 • Matalan viiveen yhteys
 • 3,5 mm:n kuulokeliitäntä
 • Läpivientilataus
 • Backbone One -sovellus iOS:lle ja Androidille
 • Peliklippien ja kuvankaappausten tallentaminen

Backbone One -ohjaimet ovat ostettavissa 119,99 euron hintaan mm. Proshop.fi ja Coolshop.fi -verkkokaupoista. Uusille tilaajille jokainen Backbone One -ostos sisältää ilmaisen Backbone+ -kokeilutilauksen ja useita lisäetuja, kuten 1 kuukauden Xbox Game Pass Ultimate -jäsenyyden.

Kommentoi